Intel DG1 på renderade bilder – metallhölje och blått ljus

Kort efter demonstrationen under CES 2020 avtäcks renderade bilder av DG1 – Intels första grafikkort i Xe-serien.

År 2020 blir premiär för Intels nya generation grafikkort i Xe-serien, som dels tar plats i Tiger Lake-processorerna i form av integrerad Gen12-grafik, dels som dedikerade modeller. Intel demonstrerade Xe under företagets presentation på CES 2020, då i form av utvecklarkortet DG1.

Intel-DG1-GPU-1.jpg
Intel-DG1-GPU-4.jpg
Intel-DG1-GPU-5.jpg
Intel-DG1-GPU-6.jpg
Intel-DG1-GPU-2.jpg
Intel-DG1-GPU-3.jpg

Intel DG1 är en referensimplementation som skickas ut till mjukvaruutvecklare, som därmed får chansen att anpassa sina system till Intels nya arkitektur. Med DG1 som bas informerar Intel både utvecklare och partner om den kommande grafikarkitekturen, och bilder från en sådan presentation läcks i en artikel från Guru3D som sedermera plockats ned nu är tillbaka.

Utöver information avsedd för Intels partner visar bilderna även upp renderingar av hur DG1-grafikkortet ser ut. Det handlar om kompakt hårdvara som ansluts till systemet via PCI Express x16, och då inga andra anslutningar syns förefaller det som att kortets effektåtgång ryms inom de 75 W som anslutningen tillåter.

Intel DG1 täcks av ett metallhölje och en ensam axialfläkt vilket upptar två kortplatser. Andra detaljer som skymtas i bilderna är totalt fyra bildanslutningar, varav tre är av typen Displayport och en av typen HDMI.

Intel har ännu inte avslöjats när de första dedikerade grafikkorten i Xe-serien når marknaden, men Twitter-inlägg från företagets grafikchef Raja Koduri har tidigare antytt att en lansering till sommaren 2020 är på tapeten.

Är du taggad på ett grafikkort från Intel i instegsklassen, eller inväntar du framtida modeller när tekniken mognat mer?

4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!