Asus visar världens första gamingskärm med 360 Hz och Nvidia G-Sync

Hetsen om hög uppdateringsfrekvens på gamingskärmar når nya höjder på CES, där Asus och Nvidia presenterar en ny skärm med 360 Hz.

Hög uppdateringsfrekvens har länge varit eftertraktat bland bildskärmar för spelande. Efter att ha nått en platå kring 165 Hz för ett antal år sedan släppte till slut proppen och marknaden översköljdes därefter av en ny uppsättning e-sportfokuserade skärmar med 240 Hz. På CES 2020 har det blivit dags för Asus öppna nästa kapitel i sagan med den första 360 Hz-skärmen.

ASUS-ROG-360Hz-5.jpg

Den nya bildskärmen, som ännu inte har ett namn, är ett samarbete mellan Asus, Nvidia och paneltillverkaren AU Optronics. Det rör sig i dagsläget om en TN-baserad bildpanel med upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar och en uppdateringsfrekvens på upp till 360 Hz. Enligt en representant på plats är dock inte paneltypen helt spikad och kan komma att ändras innan lanseringen.

Nvidia har tagit fram en ny G-Sync-modul som används i den nya skärmen, vilken stödjer variabel bildfrekvens i ett spann mellan 1 och 360 Hz. Modulen har även möjlighet att styra overdrive-funktionen hos panelen dynamiskt beroende på bildfrekvens – något som enligt företaget är ytterst viktigt för att undvika skuggor och eftersläpningar genom hela frekvensspannet.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

Asus demonstrerar en tidig version av den nya ROG Strix-skärmen i sitt utställningsrum på CES, men väntas dock inte få till en skarp lansering av modellen förrän slutet på året. Prisnivån är i dagsläget inte känd.

Tack för tipset WaspCustoms!
4.jpg

I butiken: SweClockers Hexagon Mousepad

Nu är det äntligen dags. Efter månader av väntan finns SweClockers vrålsnygga musmatta att beställa i shoppen – dessutom med fri frakt!

Köp här!