Playstation-succén Horizon: Zero Dawn kan vara på väg till PC

Death Stranding öppnade dammluckorna och nu kan Sonys storsäljande Horizon: Zero Dawn vara på väg till PC/Windows.

När det nyligen släppta Playstation 4-spelet Death Stranding bekräftades lanseras till PC/Windows under 2020 inleddes spekulationer om att den besläktade Playstation 4-titeln Horizon: Zero Dawn skulle få samma behandling. Anledningen till detta är att båda spelen delar teknisk grundstomme i form av Guerilla Games spelmotor Decima.

Nu menar den ryske speljournalisten Anton Logvinov att Horizon: Zero Dawn ska lanseras till PC/Windows nästa år. I början av 2019 läckte Anton Logvinov att höstens Playstation-titel Death Stranding skulle släppas till PC, vilket några månader senare bekräftades officiellt av spelets utvecklare Kojima Productions.

Att han visade sig ha rätt då ger extra trovärdighet till påståendet om en PC-version för Horizon: Zero Dawn, som är en av storsäljarna till Playstation 4. Spelet skulle i så fall ansluta till ett flertal tidigare Playstation-exklusiva spel som släppts eller bekräftats för PC/Windows, vilka bland annat innefattar Detroit: Become Human, Heavy Rain och Yakuza-serien.

Enligt Anton Logvinov ska Horizon: Zero Dawn släppas till PC/Windows den 20 februari 2020, och att ett officiellt avtäckande sker "inom kort".

Sony öppnar upp för breddad spelarbas – kan lansera Playstation-spel till PC

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!