Detroit: Become Human till PC i december

Det tidigare Playstation-exklusiva Detroit: Become Human lanseras till PC/Windows och Epic Games Store den 12 december.

Den franska utvecklaren Quantic Dream är kända för att utveckla science fiction-osande berättelser i spelform där spelarens val formar handlingens utveckling. Studions kända titlar innefattar spel som Fahrenheit och Heavy Rain.

Studions senaste titel är det uppskattade Detroit: Become Human, där spelaren får följa tre androider vars berättelser bland annat berör vad det innebär att vara levande, vilka rättigheter detta medför och hur de berör de människor de stöter på under spelets gång. Spelmekaniken är en kombination av handling, konsekvenser och detektivarbete.

Quantic Dreams spel har sedan 2005 års Fahrenheit först lanserats till Sonys spelkonsoler, för att sedan leta sig över till andra plattformar. Samma historia gäller med Detroit: Become Human som lanserades till Playstation 4 den 25 maj 2018 och nu får en version till PC/Windows ett och ett halvt år senare.

Detroit: Become Human släpps till PC/Windows den 12 december i Epic Games Store, utan angivna systemkrav. Prislappen hamnar på 39,90 EUR, motsvarande cirka 430 kronor.

Läs FZ:s recension av Detroit: Become Human