Red Dead Redemption 2 kommer till PC

Det är officiellt – ett av fjolårets mest kritikerrosade spel kommer till PC. Redan i höst är det dags att ta rollen som Arthur Morgan.

Dagens mest oväntade och samtidigt mest väntade nyhet är här – Red Dead Redemption 2 kommer till PC/Windows. Rockstars västern-epos anses som ett av fjolårets bästa spel, mycket tack vare en solid berättelse i en vacker och detaljerad värld.

912-5.jpg

Huvudpersonen är Arthur Morgan, medlem i Dutch rövargäng av småbedragare och frihetsvurmare. Berättelsen tar plats före Red Dead Redemption från 2010, och bjuder på känslomässig resa i Rockstars version av västra USA.

PC-versionen av Red Dead Redemption 2 lanseras den 5 november, med förbokningar i Rockstars spelbutik från och med den 9 oktober. Den 23 oktober öppnar även försäljning via ytterligare tjänster, bland annat Epic Games Store, och i december väntar även premiär på Steam. Sist men inte minst, spelet blir lanseringstitel till Googles speltjänst Stadia.

Läs FZ:s recension av Red Dead Redemption 2

Detta följer flera månader av rykten där allt från framgrävd spelkod till certifiering av spelet i Australien pekat på att en PC-version var på ingång. Att Red Dead Redemption 2 skulle släppas till PC till slut var därför ingen högoddsare, men då PC-versionen av Grand Theft Auto V dröjde till en ny generation spelkonsoler hade lanserats fruktade många att samma öde väntade Red Dead Redemption 2.

Så blev inte fallet och från och med 5 november får PC-spelare också möjligheten att uppleva livet som frihetssökande bandit i höga upplösningar och stabil bilduppdatering med grafiska effekter uppskruvade till himlen. Mer information, bland annat systemkrav och skärmdumpar, väntar enligt Rockstar den 9 oktober.

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!