Grand Theft Auto: San Andreas gratis när Rockstar sjösätter spelklient

Grand Theft Auto-skaparen Rockstar släpper en spelklient avsedd för de egna titlarna. De som hoppar på tåget får ett gratis exemplar av gangstersimulatorn Grand Theft Auto: San Andreas.

Amerikanska Valves plattform Steam har utvecklats till ett nav för allt från försäljning av digitala föremål, till kommunikation med andra användare. Plattformens huvudsakliga funktion är dock fortfarande att organisera och starta spel som köpts i den digitala butiken, och inom kort får Steam ett ansiktslyft.

Valves klient har länge varit den dominerande tjänsten för speldistribution, men på senare tid har allt fler alternativa butiker och spelklienter fått fäste, där exempelvis spelutvecklaren Epic Games storsatsar på sin variant. Nu meddelar utvecklaren Rockstar Games att företaget sällar sig till skaran och släpper en egen spelklient, med namnet Rockstar Games Launcher.

Rockstar Games står exempelvis bakom det aktuella och konsolexklusiva västernspelet Red Dead Redemption 2. Bolaget är dock kanske mest välkänt för spelserien Grand Theft Auto, där den senaste delen Grand Theft Auto V i fjol blev det mest inkomstbringande spelet någonsin. Den egna spelklienten ska alltså agera samlingsplats för Rockstar-signerade titlar och Max Payne samt L.A Noire är ytterligare två sådana exempel.

San andreas från steam.jpg

Sno bilar som om det vore 2005! Bildkälla: Steam

Med klienten utlovas automatiska speluppdateringar, en inbyggd butik och därtill sparas spelframsteg i molnet. I skrivande stund belönas de som installerar klienten med en kopia av det klassiska gangster-spelet Grand Theft Auto: San Andreas, som användaren sedan får behålla permanent. När det tidsbegränsande erbjudandet löper ut anges inte, men spelklienten kan hämtas för Windows via Rockstars webbplats.

Kommer du att hämta hem Rockstar Games Launcher? Finns det plats för ytterligare en spelbutik? Diskutera i kommentarerna!

I butiken: SweClockers Turbo Power

Den legendariska turboknappen är tillbaka, men inte på en gråbeige datorlåda utan på en störtskön t-shirt för nostalgiska överklockare. Endast förbokning!

Köp här!

Tack för tipset uberpwnage!