Deepcool Macube 550 är avskalat chassi med sidopanel fäst med magneter

Med få detaljer och utebliven RGB-belysning tar Deepcool sikte på en publik som föredrar avskalade datorlådor, där en magnetmonterad panel av härdat glas hör till höjdpunkterna.

Kinesiska Deepcool är en väletablerad tillverkare när det gäller både datorchassin och kylare, där fjolårets tornkylare Fryzen är en iögonfallande modell som anpassats för AMD Ryzen Threadripper. På chassisidan är bolaget kanske mest välkänt för modellerna Tristellar och Quadstellar, som sticker ut från mängden genom att vara uppdelade i kammare placerade i klövermönster.

Nu lanserar Deepcool Macube 550, som är en datorlåda med mer typisk utformning och ett avskalat yttre. Chassit mäter in på 526 × 241 × 520 mm (L × B × H) och har plats för moderkort upp till formfaktorn ATX. Enligt rådande trend är den ena sidopanelen tillverkad av härdat glas men de skruvar eller gångjärn som traditionellt används för att montera panelen har fått stryka på foten, till förmån för en uppsättning starka magneter.

Macube 550 1.JPG
Macube 550 4.JPG

Högst upp på glaspanelen syns tillverkarens logotyp på en skena av aluminium, men resten av chassit är tillverkat av stål. Frontpanelen är av metall och saknar perforeringar, men på vardera sida av denna finns kanaler som möjliggör filtrerat luftintag från frontmonterade fläktar. Mot frontpanelen ryms tre 120 mm-fläktar, men endast en 120 mm-variant är inkluderad och sitter monterad baktill.

Även utrymmet bredvid moderkortet har plats för montering av fläktar och radiatorer, där de tre fläktplatserna kan användas för antingen 120- eller 140 mm-fläktar. Ventilationsöppningarna i sidopanelen sträcker sig från chassits nedre till övre del, varför kammaren som döljer nätaggregat inte spänner över hela datorlådans botten. Den maximala längden för nätaggregat är 170 mm.

Macube 550.JPG

Macube 550 har åtta liggande expansionsplatser för instickskort som sällskapas av två stående, men en separat PCI Express-kabel måste köpas till för att nyttja dessa. För grafikkort anges en maximal längd på 310 mm i liggande format, medan 420 mm gäller för stående kort. 186 mm är den övre gränsen för höjden på kompatibla processorkylare.

När det kommer till lagring finns tre platser för 2,5-tumsenheter och den krympta nedre kammaren medför att chassit saknar lagringsbur för 3,5-tumsenheter. Dessa kan istället monteras på valfri 120 mm-fläktplats i chassit, alternativt på botten av lådan. Två sådana vaggor medföljer och kan användas för två enheter vardera.

De lättillgängliga anslutningarna består av två USB 3.2 Gen 1 (5 Gb/s) samt in- och utgångar för ljud. Nämnvärt är att chassit även levereras utan integrerad RGB-belysning, för en mer minimalistisk framtoning. Macube 550 blir tillgänglig i juli och kommer i vitt och svart utförande där förstnämnda är dyrare. De rekommenderade priserna är 120 respektive 110 USD, vilket motsvarar omkring 1 400 och 1 300 kronor inklusive moms.

Källa: Deepcool via Guru3D

Läs om fler Deepcool-signerade produkter:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!