EA Access släpps till Playstation 4 i sommar

Electronic Arts prenumerationstjänst EA Access har funnits för Xbox One i snart fem år och mötte skarp kritik av Sony vid lansering. Nu meddelas att tjänsten kommer till Playstation 4 i juli.

För fem år sedan lanserade spelutgivaren Electronic Arts tjänsten EA Access för Microsoft Xbox One. Det är en prenumerationstjänst som ger spelare tillgång till en samling speltitlar från något som kallas The Vault, möjligheten att testa helt nya speltitlar upp till 10 timmar utan köp samt rabatterade priser på spel, expansioner, mikrotransaktioner och dylikt.

Vid lanseringen avfärdade Sony EA Access för Playstation. Vid tillfället lät bolaget meddela att de utvärderat tjänsten och ansåg att den inte gav något mervärde för kunderna jämfört mot Sonys egna Playstation Plus. Detta tycks inte längre vara fallet, då Electronic Arts nu går ut med att EA Access kommer till Playstation 4.

Electronic Arts har ännu inte gått ut med vilka spel som ska finnas i The Vault för Playstation 4 eller om listan blir densamma som för Xbox One. Det är dock troligt att utbudet blir mindre för Playstation 4, då Xbox One erbjuder bakåtkompatibilitet med många Xbox 360-spel och flera av dessa finns i The Vault på EA Access.

EA Access för Playstation 4 får samma pris som till Xbox One – 4,99 USD för en månad eller 29,99 USD för ett helår. I Sverige är priset för EA Access till Xbox One 40,50 kronor i månaden eller 249 kronor för ett år. Prenumerationstjänsten släpps för Playstation 4 i juli.

Motsvarande tjänst finns för PC/Windows, men under namnet Origin Access.

Prenumererar du på EA Access för Microsoft Xbox One eller Origin Access för PC/Windows? Har du några tankar om den Electronic Arts-exklusiva tjänsten och att den nu kommer till Playstation? Diskutera!