Apple avtäcker kreditkortet Apple Card

Apple fortsätter satsa på betallösningar inom sitt eget ekosystem och presenterar ett eget kreditkort. Fokus ligger på låga avgifter för kunder samt hög säkerhet.

Mobila betaltjänster har slagit igenom på bred front på marknaden under de senaste åren, med tjänster som Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay. De gör det möjligt att betala för tjänster och varor med hjälp av en smart telefon eller en smart klocka och därmed ta bort kravet på ett fysiskt kort.

Under sitt senaste evenemang utökar Apple sin satsning på betalningstjänster, denna gång genom kreditkortet Apple Card. Kunder kan registrera sig för Apple Card i företagets Wallet-applikation, i vilken kreditkortet läggs till. I applikationen går det sedan att se information som transaktioner, spenderade pengar och när sista betalningsdagen infaller.

Apple lägger stor vikt vid att det handlar om ett kreditkort gjort för Iphone och att det är helt digitalt och att köp görs via Apple Pay. De erbjuder dock även ett fysiskt kort tillverkat i titan, vilket kan användas i butiker där Apple Pay inte är ett godkänt betalningssätt. Enligt Apple är det det säkraste kreditkortet på marknaden, då den fysiska versionen helt saknar uppgifter som kortnummer och CVV-kod.

Apple Card.JPG
Unlimited.JPG

Just säkerhet är en viktig aspekt av Apple Card och alla uppgifter sparas i telefonens Secure Element-krets som används för Apple Pay. Varje köp måste också verifieras med antingen Face ID eller Touch ID, samt en engångskod. Apple menar att det gör att företaget aldrig kan se vad en kund köpt, eller hur mycket pengar de spenderat.

Enligt Apple har Apple Card även betydligt lägre avgifter än andra alternativ på marknaden och de tar inte ut några extra kostnader för sena inbetalningar eller om användare går över kreditgränsen. Målet är även att erbjuda den en ränta som är längre än konkurrenterna.

Apple-Card_iPhoneXS-Total-Balance_032519.jpg
Apple-Card-weekly-spending-screen-03252019.jpg
Apple-Card_iPhoneXS-Daily-Cash_032519.jpg

Med sitt kreditkort erbjuder företaget också vad de kallar för Daily Cash. Det handlar om att kunder får tillbaka 2 procent av summan på varje köp som görs med Apple Card. För köp som görs i App Store och andra Apple-tjänster ökar detta till 3 procent. Pengarna kan sedan användas till andra köp eller för betalning av kreditkortet.

Apple samarbetar med Mastercard och banken Goldman Sachs för Apple Card och det väntas lanseras under sommaren 2019 i USA. Huruvida en lansering i övriga världen är aktuell är ännu okänt.