Otherside Entertainment visar System Shock 3

Mer än tre år efter att utvecklingen påbörjats släpps ett första videoklipp som visar System Shock 3 i rörelse. Förutom monster och robotar skymtas även den onda AI:n SHODAN.

I mars varje år hålls Game Developers Conference (GDC) i San Francisco. Tidigare under veckan gick 2019 års upplaga av stapeln och redan under den första dagen hölls ett flertal presskonferenser där ny teknik och kommande spel presenterades. Ett av dem var System Shock 3, som utvecklas av Otherside Entertainment med seriens skapare Warren Spector i spetsen.

Spelet visas under Unitys presskonferens på och det bekräftas att spelmotorn som används är just Unity. I det korta videoklippet syns bekanta sci-fi-inspirerade miljöer med monster och robotar och det avslutas med AI:n tillika spelseriens antagonist SHODAN som tilltalar spelaren.

ss3.jpg

Under presskonferensen talar även Spector om hur använt Unity-motorn för att realisera sin vision. Enligt honom har de skapat en värld full av robotar, mutanter och odöda för att skrämma spelaren. De arbetar även mycket med ljussättning och skuggor för att ytterligare förstärka känslan av skräck, något som de visar i det korta videoklippet.

System Shock 3 bekräftades redan i slutet av 2015 och det som visas under GDC 2019 beskrivs som en tidig alfaversion av spelet. Speltiteln förlorade även nyligen sin utgivare Starbreeze, efter att de drabbats av ekonomiska problem på grund av misslyckade investeringar och undermålig försäljning av Overkill's The Walking Dead.

System Shock 3 har ännu inget lanseringsdatum och det är även inte känt vilka plattformar spelet släpps för.