Spelstudion Starbreeze grundades år 1998, då under namnet O3 Games. Genom åren har de utvecklat ett flertal spel, men är troligen mest kända för två spel baserade på The Chronicles of Riddick med undertitlarna Escape from Butcher Bay och Assault on Dark Athena. På senare år har företaget lagt mycket fokus på co-op, med Payday och nu senast Overkill's The Walking Dead.

Nyligen gick bolaget ut med en vinstvarning, vilket innebär att de förutspår att vinsten för perioden inte blir lika hög som tidigare väntat. Kort därefter framkom det att företagets VD Bo Andersson Klint samt den tidigare finanschefen sålt av aktier för cirka 21,6 miljoner kronor, för att återbetala bolagets lån.

Nu meddelar företaget att de valt att se över sina finanser för att förbättra resultat för kommande perioden. De har redan gjort två nyemissioner under 2018 där de utfärdat nya aktier och troligt är att ytterligare en sådan måste göras för att inte riskera mer allvarliga ekonomiska problem.

En av anledningarna till de lägre intäkterna är att försäljningen av nyligen lanserade Overkill's The Walking Dead varit lägre än väntat. Detta då försäljningen i vad som benämns som lågprisländer, såsom Kina och Ryssland, varit betydligt högre än väntat.

Diskutera actionspel och shooters i SweClockers forum

Det spekuleras kring att en konkurs kan vara nära förestående om bolaget inte får in de pengar som behövs. Ett alternativt scenario som målas upp är att studion förvärvas, där THQ Nordic nämns som en möjlig spekulant. Det handlar dock i dagsläget endast om spekulationer.

Källa: Dagens Industri (betalvägg)

Har du spelat Overkill's The Walking Dead? Vad tycker du om spelet? Diskutera i kommentarstråden!