Battlefield V får battle royale-läget Firestorm den 25 mars

Efter ett tidigare läckt videoklipp får nu Battlefield V:s battle royale-läge en officiell trailer. Den avslöjar ett flertal detaljer, som lanseringsdatumet vilket sätts till den 25 mars.

Det är sedan tidigare känt att senaste delen i Battlefield-serien – Battlefield V – följer den rådande trenden på marknaden och får ett battle royale-läge under 2019. Tidigare under månaden hittade ett videoklipp ut på webben som gav en första titt på spelläget, som heter Firestorm, och nu får det en officiell lanseringstrailer.

Trailern visar många bekanta scenarion som känns igen från andra speltitlar i samma genre. Det handlar bland annat om att spelarna börjar med att hoppa fallskärm ut från ett flygplan för att landa på valfri plats på kartan, för att sedan strida mot andra och bli den sista överlevande.

Till sin hjälp har spelarna vapen och utrustning som ligger utspridda på kartan, men Firestorm-läget i Battlefield V erbjuder även fordon av olika slag som kan ge ett övertag. I trailern skymtas både bilar, båtar, stridsvagnar samt även helikoptrar. Spelläget introducerar även ett nytt fordon i form av traktor, vilket inte varit tillgängligt tidigare.

Något annat som avslöjas är lanseringsdatumet, som sätts till den 25 mars. Firestorm-läget läggs till som en gratis uppdatering och utvecklas inte av DICE utan istället Criterion, som är mest kända för Need for Speed-serien.

Läs mer om Battlefield V: