Samsung avtäcker LPDDR4X-minne för framtidens smarta telefoner

För att möta efterfrågan på större primärminne i smarta telefoner presenterar Samsung LPDDR4X-minne med kapslar på hela 12 GB styck.

Smarta telefoner har under senare åren blivit allt mer avancerade, inte minst när det kommer till funktioner. Bättre och fler kameror, större skärmar och annat gör att användarna kan använda sina enheter till allt fler uppgifter, något som i sin tur sätter större krav på hårdvaran.

För att möta de ökade behoven presenterar Samsung nya minneskapslar av typen LPDDR4X. De består av sex stycken kretsar på 16 gigabit (2 GB) vardera, för en total storlek på 12 GB. De baseras på andra generationens tillverkningsteknik i 10-nanometersklassen från Samsung och tar upp mindre utrymme med en tjocklek på endast 1,1 mm, vilket i sin tur lämnar plats för större batterier.

En annan fördel med de LPDDR4X är lägre strömförbrukning, samtidigt som den effektiva klockfrekvensen är 4 266 MHz. Enligt tillverkaren innebär det en direkt förbättring för användaren när det kommer prestanda, då speciellt när flera applikationer används på samma gång tillsammans med en högupplöst skärm.

Samsungs kretsar är de enskilt största på marknaden och innebär enligt företaget självt att framtidens telefoner kan erbjuda mer primärminne än en vanlig bärbar dator, där standard är runt 8 GB. Företaget har sedan tidigare telefoner med 12 GB primärminne, men kretsarna som används där tillverkas på tekniker i 20-nanometersklassen.

Samsungs LPDDR4X-kretsar är i produktion nu och väntas dyka upp i smarta telefoner senare under året. Troligt är att Samsungs kommande vikbara telefon Fold samt Galaxy S10 bestyckas med de nya minneskapslarna.

Läs mer om Samsung: