AMD lanserar nya Radeon Software Adrenalin för Ryzen Mobile

Efter CES 2019 infriar AMD löftet om snabbare och mer aktuella drivrutiner för bärbara datorer med Ryzen Mobile, som nu får stöd för bolagets vanliga stationära drivrutiner.

Det blev massvis av nyheter från AMD under CES 2019 i Las Vegas tidigare i år. Från grafikkortet Radeon VII till smakprov av kommande Ryzen 3000-serien och ett efterlängtad besked på mjukvarusidan, där bolaget lovade att den integrerade grafikdelen i Ryzen Mobile ska kunna användas med bolagets ordinarie drivrutin.

Nu lanserar AMD Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.2.3, som blir först ut med att leverera på det löftet. Det handlar således om AMD:s vanliga drivrutin för stationära datorer och dedikerade Radeon-grafikkort, med skillnaden att den även kan installeras på en bärbar dator med Ryzen Mobile och Vega-grafik.

Förändringen kommer till följd av den kritik AMD utstått, då partnertillverkare ofta dröjt veckor eller månader med att släppa nya drivrutiner för sina datorer. Resultatet av detta blev att spelsugna entusiaster i många fall blev utan buggfixar och viktiga optimeringar i såväl spel som andra mjukvaror.

Vid sidan om stödet för Ryzen Mobile ingår optimeringar, buggfixar och kända fel. Fler detaljer och nedladdningslänkar finns i SweClockers forum.

Läs mer om Ryzen Mobile: