Apex Legends når 10 miljoner spelare på tre dagar – EA avslöjar framtidsplaner

Call of Duty-veteranerna på Respawn Entertainment går från klarhet till klarhet med Apex Legends. Totalt har 10 miljoner testat titeln, med en högstanivå på 1 miljon samtidigt.

Efter interna konflikter mellan Infinity Ward och Activision valde skaparna bakom Call of Duty, Vince Zampella och Jason West, att grunda Respawn Entertainment. Detta mynnade så småningom ut i Titanfall, där väggklättring och krigsrobotar kallade titaner stod på menyn. Tidigare i veckan släpptes det pinfärska Apex Legends som utspelar sig i samma universum.

In 72 hours, over 10 million players have jumped into Apex Legends and we’ve breached 1 million concurrent players! [...] This has been a truly incredible journey. We tested and tweaked. We argued and agreed. We got to a point where we felt some magic.

Borta är titanerna, och spelet fokuserar på battle royale-tema med 60 spelare på en karta och tre i varje lag. Innan matcherna får spelare välja mellan åtta olika karaktärer bestyckade med diverse specialförmågor. Receptet visade sig vara en framgång, och nu avslöjar Vince Zampella att speltiteln spelats av tio miljoner spelare på tre dagar.

Antalet samtidiga spelare räknas till 1 miljon, vilket fortfarande är en bit ifrån de över 8 miljoner som Fortnite uppnått. Nämnvärt är dock att det tog Fortnite två veckor att uppnå samma milstolpe som Apex nu gjort på en bråkdel av tiden.

Apex Legends 1.jpg

Framledes har både Zampella och EA planer för att utöka speltiteln med nytt innehåll. Kanske inte helt oväntat står nya karaktärer, vapen och diverse kosmetiska föremål på menyn. Med undantag för karaktärerna kommer innehållet inkluderas i så kallade "battle pass", med fyra planerade under 2019.

Spelare som köper paketen kommer ha möjlighet att låsa upp allt nytt innehåll, medan de som håller sig helt till gratisvarianten bara kan låsa upp ett axplock av nyheterna. Det första paketet väntas släppas i mars, med ett nytt paket var tredje månad därefter.

Trots den inledande populariteten ska Apex Legends inte innebära slutet för de traditionella Titanfall-spelen. Under sin finansrapport för tredje räkenskapskvartalet 2018 avslöjade EA att en "premium-upplevelse" i Titanfall-universumet var att vänta senare under 2019.

Läs mer om Apex Legends: