Silverstone visar prototyp av kommande Raven-chassi med roterad layout

På CES 2019 meddelar Silverstone att de går tillbaka till rötterna med sin anrika chassiserie Raven, och visar en prototyp av en bastant pjäs med en säregen inre layout.

Det har hunnit gå över tio år sedan Silverstone introducerade sin serie av datorlådor med namnet Raven. Serien kännetecknas av en säregen design både när det kommer till frontpanel och inre layout, och har under åren vandrat nedåt i storleksklasserna från fulltower hela vägen ner till SFF-segmentet.

silverstone-5.jpg

Under CES 2019 står det klart att nästa Raven-modell återigen kliver upp till ett fullstort utförande, vilket Silverstone demonstrerar i form av en tidig prototyp i sin hotellsvit. Det ännu icke-namngivna chassit rör sig i miditowerterritorium, fast med en väldigt djup stomme. Estetiken på utsidan följer Raven-konceptet till punkt och pricka, med en "stealth"-liknande deign.

silverstone-2.jpg

Raven-serien har gjort sig känd för att erbjuda ganska annorlunda layout på insidan, och detta gäller även nykomlingen som visas upp. Monteringspunkten för komponenterna har skjutits mot chassits front, inverterats samt vridits 90 grader.

silverstone-3.jpg

Poängen med detta är att skapa en skorstenseffekt för chassits kylning, där två 180 mm-fläktar trycker luften från botten upp genom komponenterna och sedan ut genom toppen. Även om chassit främst är utformat för luftkylning finns det även möjlighet att montera in radiatorer för vattenkylning. Totalt ryms två 240 mm-radiatorer, där monteringsplatserna syns utmed chassits sida samt i bakkant.

silverstone-6.jpg

Silverstone har tidigare fått kritik för undermåligt utrymme för kabeldragning i sina tidigare Raven-chassit, vilket nu ska rättas till med en ordentlig luftspalt på moderkortsplåtens baksida. Här återfinns även två vaggor för 3,5"- alternativt 2,5"-enheter, medan ytterligare en vagga av den sistnämnda typ finns att tillgå ovanpå monteringsburen för nätaggregatet.

► Läs allt från #ces-2019

Företaget samlar just nu in feedback från både teknikjournalister och användare kring vad de bör ändra eller förbättra med prototypen. Silverstone har som målsättning att ha ett nära produktionsfärdigt exemplar redo till årets Computex-mässa, för att kunna påbörja försäljningen lagom till julen 2019. Priset är beräknat att landa omkring 200 USD.

Läs mer om Silverstone: