Tidigare i år på CES 2018 visade Silverstone upp en tidig prototyp av sitt chassi LD03 – en kompakt modell för formfaktorn Mini ITX, där nästan varje sida täcktes av glaspaneler. Företaget var dock inte nöjda med hur insidans layout gav en ganska stökig och ful estetik när användaren tittade in genom fönstrena och valde därför att gå tillbaka till ritbordet.

Till årets Computex-mässa har Silverstone byggt om chassits stomme från grunden, vilket ger en något ökat storlek men samtidigt en mer städad layout på insidan. Återigen handlar det om tre sidopaneler av härdat glas samt en 90 graders vriden komponentmontering, vilket innebär att portarna från både moderkortet och grafikkortet pekar rakt upp.

Komponentkammaren är enkel att komma åt tack vare snabbfästen på fönsterpanelen och har stöd för moderkort i formfaktorn Mini ITX samt grafikkort med längder upp till 310 mm. Ventilationsmässigt ryms två 120 mm-fläktar i chassit, en i toppen samt en i botten, vilket även öppnar upp för montering av två slutna vattenkylningssystem samtidigt.

På nätaggregatsfronten är det formfaktorerna SFX och SFX-L som gäller, där en förlängningskabel matar dessa med ström från en nätbrunn i chassits topp. Lagringsmässigt syns platser för antingen en 3,5-tumsenhet alternativt två 2,5-tumsenheter med exponering genom ett av modellens fönster av härdat glas.

En utmaning med att bestycka nästan varje sida av chassit med härdat glas är att ventilationen blir lidande, och speciellt när det kommer till grafikkortet. Silverstone filar fortfarande på att lösa detta, men har än så länge implementerat ventilationshål på den fjärde sidan av plåt samt en 80 mm-fläkt i toppen.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Silverstone hoppas färdigställa designen till slutet av sommaren med introduktion någon gång under slutet av året. Prisnivån är i dagsläget inte känd.