Under Computex 2017 visade tillverkaren Silverstone en prototyp av ett passivt kylt nätaggregat med namnet Fanless SFX-L. Som namnet avslöjar handlar det om en produkt i den kompakta formfaktorn SFX-L, där paradnumret är det räfflade aluminiumhöljet som fungerar som kylfläns och möjliggör fläktlös kylning.

Nu har Silverstone listat den slutgiltiga produkten på sin webbplats, och namnet är numera Nightjar NJ450-SXL. Effektmässigt ligger det helmodulära nätaggregatet på 450 watt och bjuder även på 80 Plus Platinum-certifiering. SFX-L-nätdelen mäter in på 130 × 125 × 63,5 mm (L×B×H) och väger strax över 1,5 kg.

Kablarna som ingår i paketet är platta och utgörs av fyra 6+2-pins PCI Express-kontakter för grafikkort, medan SATA-kontakterna är åtta till antalet. Därtill finns de obligatoriska 24-pins ATX- och 8-pins EPS-kontakterna, som får sällskap av tre Molex- samt en Berg-kontakt.

Enligt Silverstone ska den fläktlösa enheten arbeta enligt 80 Plus-specifikationerna när temperaturen är maximalt 40 grader Celsius, vilket möjliggörs genom nätdelens slutna och räfflade yttre. Bolaget har vare sig avslöjat pris eller lanseringsdatum för Nightjar NJ450-SXL.