Utvecklaren CCP Games, som bland annat ligger bakom onlinespelet Eve: Online, var en av de tidigaste att anamma VR och bundlade sitt spel Eve: Valkyrie med Oculus Rift. Spelet släpptes även senare HTC Vive och Playstation VR, för att senare slopa kravet på VR-headset helt och hållet ett år senare. Ett halvår senare lades utvecklingen av spelet ned helt och hållet.

Anledningen till att utvecklingen lades ned var att användarbasen var för liten och i en intervju med Destructoid berättar CCP Games VD Hilmar Veigar Pétursson mer om beslutet. Enligt Pétursson förväntade de sig att VR skulle bli dubbelt eller tre gånger så stort som det blev, men detta slog aldrig in.

Pétursson berättar att företagets statistik visade att många köpte ett VR-headset för att pröva, men att de som fortfarande använder sina enheter aktivt är väldigt få. Enligt honom kan det fristående VR-headsetet Oculus Quest bli en möjlig vändning på marknaden, då det blir det första som på riktigt erbjuder en fullgod upplevelse utan krav på kablar.

Om en sådan vändning skulle ske är CCP Games villiga att omvärdera beslutet och möjligtvis ge sig in på VR-marknaden igen, men i dagsläget är det inte aktuellt. Pétursson avslutar med att berätta att de inte ångrar att de försökte och att han fortfarande har stark tro på VR som teknik.