Vid avtäckandet av Geforce RTX 2000-serien visade Nvidia de nya modellerna med sin uppdaterade Founders Edition-kylare, vilken bestyckas med en extra fläkt jämfört med tidigare varianter. Förutom denna släpps även en rad modeller från partnertillverkare såsom Asus, MSI och EVGA med egna kylarlösningar.

Förutom traditionella luftkylare finns det även modeller med sluten vattenkylning, men för de som vill ta det ett steg längre är det även möjligt att montera ett separat vattenblock för ännu lägre ljudnivåer. En av de tillverkare som tillhandahåller vattenblock är EK Water Blocks och under Gamescom-mässan visar de ett sådant för Nvidias Geforce RTX 2000-serie.

I en bild som publicerat av Eteknix på Twitter skymtas ett vattenblock som uppges vara anpassat för Geforce RTX 2080 Ti. Det tros handla om en prototyp och vattenblocket har många likheter med företagets tidigare produkter. En av de stora skillnaderna är extra utskärningar i den övre delen, vilket tros vara för det nya NVLink-gränssnittet som används för att koppla samman flera grafikkort.

EK Water Blocks har sedan tidigare meddelat att vattenblock för den nya Geforce RTX 2000-serien blir tillgängliga i samband med lanseringen av grafikkorten den 20 september. Huruvida det gäller för alla tre modeller eller endast Geforce RTX 2080 är dock ännu okänt.

Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti lanseras den 20 september och RTX 2070 någon gång i oktober. De har en rekommenderad prislapp på 499, 699 respektive 1 199 USD för modeller i referensutförande, vilket motsvarar 6 899, 9 199 respektive 13 999 i bolagets svenska webbutik.