AMD släpper Radeon-drivrutin för Dirt 4

Nyligen lanserades den senaste delen i spelserien Dirt. I samband med detta släpper AMD nya drivrutiner, med stöd och optimeringar för speltiteln.

Racingspelserien Dirt har sina rötter i Colin McRae Rally-serien, vars första del lanserades 1998. Sedan originalet har denna utvecklats och i samband med lanseringen av 2011 års Dirt 3 blivit en egen spelserie, där prefixet Colin McRae försvunnit.

Nyligen släppte utvecklaren Codemasters Dirt 4, den senaste delen i spelserien och i samband med detta uppdaterar AMD sina grafikdrivrutiner. Trenden trogen är den stora nyheten officiellt stöd och optimeringar för den nyligen lanserade speltiteln, vilka bland annat innebär en prestandaökning på upp till 30 procent.

AMD utlovar även förbättrad prestanda i actionäventyret Prey, med en ökning på upp till fyra procent med ett Radeon RX 580. Bland de problem som åtgärdats i den nya versionen nämns bland annat ett där HDR inte aktiverades på system med högre upplösningar än 1080p.

Läs recensionen av Dirt 4 på FZ

Version 17.6.1 av Crimson Relive finns tillgänglig nu och går att ladda ned direkt via mjukvaran eller AMD:s officiella webbplats.