Nästa spelkonsol från Nintendo gick länge under namnet NX och avtäcktes officiellt under i oktober. Företaget meddelade då att namnet blir Switch och är en hybrid mellan en bärbar och stationär enhet. Ännu är dock mycket höljt i dunkel när det kommer till specifikationer, men på senare tid har det börjat dyka upp uppgifter kring detta.

Nu kan även spelkonsolens pris ha läckt ut via kanadensiska Toys R Us, som listar enheten. Priset som anges är 329 CAD, motsvarande cirka 2 800 kronor inklusive moms. Detta är i linje med tidigare uppgifter som rapporterats innan konsolens avtäckande, som pekar mot en prislapp runt 300 USD.

Spelkonsolen blir Nintendos första som drivs av en systemkrets från Nvidia, men ännu är inga vidare detaljer kring denna tillkännagivna. Det handlar om en specialanpassad variant ur Tegra-familjen, med samma grafikarkitektur som grafikkorten Geforce (Pascal? /reds. anm.).

Nintendo har sedan tidigare meddelat att mer information kring spelkonsolen ska tillkännages den 12 januari, då företaget ska meddela ett pris samt ett konkret lanseringsdatum.