Flera moderkortstillverkare har på sistone börjat göra sig redo för Intels kommande processorfamilj Kaby Lake. Först var det MSI och kort därefter följde Asus och nu har turen fallit på taiwanesiska Asrock, som uppdaterar ett flertal moderkort med stöd för processorfamiljen.

Det handlar om BIOS-uppdateringar för moderkort i Z170-, H170-, B150- och H110-serien som ger dessa stöd för Intel Kaby Lake-processorer. Den nya processorgenerationen använder sig av en ny generations styrkretsar som innebär stöd för nya tekniker, som Micron och Intels lagringsteknik 3D Xpoint.

Den nya plattformen bygger vidare på Skylake-arkitekturen och erbjuder bättre prestanda genom högre klockfrekvenser jämfört med denna. Den introducerar även inbyggt stöd för HDMI 2.0 och HDCP 2.2 samt hårdvarubaserad avkodning av ljud- och videoprotokollen H.265/HEVC och VP9.

Flaggskeppsmodellen i Kaby Lake-familjen blir fyrakärniga Intel Core i7-7700K med en klockfrekvens på upp till 4,5 GHz. Jämfört med tidigare Skylakes toppmodell Core i7-6700K förväntas Core i7-7700K ge en prestandaförbättring om 7-8 procent. Detta till trots är TDP-värdet endast 4 watt högre jämfört med Core i7-6700K, från 91 till 95 watt.

Uppdateringen rullas ut med omedelbar verkan och finns tillgänglig för nedladdning via Asrocks officiella webbplats.