Detaljerna kring Nintendos framtida spelkonsol Nintendo NX är fortfarande höljda i dunkel, men nya uppgifter har på senare tid börjat hitta ut på nätet. Bland annat talas det om en bärbar enhet med spel som lagras på kassetter istället för skivor, någonting som nu styrks detta från ytterligare ett håll.

I ett nytt avsnitt av IGN:s podcast Nintendo Video Chat berättar en av sajtens grundare Peer Schneider att han talat med flera utvecklare som arbetar med spelkonsolen. Enligt honom bekräftade de att NX blir en reboot, vilket tros referera till det faktum att konsolen använder kassetter för att lagra spel.

Schneider berättar även att tidigare information om att konsolen använder sig av en pekskärm med upplösningen 1 280 x 720 pixlar med stor säkerhet stämmer. När det kommer till enhetens kontroller förklarar han att de är löstagbara och använder IR-sändare, men att de inte blir det huvudsakliga sättet för att styra spelen på.

Utan att gå in på närmare detalj har Nintendo avslöjat att NX släpps mars 2017, kanske den 4 mars. Datumet kommer från att Nintendo Frankrike av misstag läckte datumet för Amiibo-figurer från The Legend of Zelda, Breath of the Wild, som är en av spelkonsolens lanseringstitlar.