Valves handkontroll Steam Controller fortsätter att utvecklas. I december levererades de första prototyperna till 300 testare i USA, med den karaktäristiska finessen att de traditionella analoga spakarna ersätts med två runda styrplattor. Den färdiga versionen ska dessutom innehålla en pekskärm, men nu ser det ut som att planerna ändras.

På utvecklarkonferensen Steam Dev Days tillkännages att det inte blir någon pekskärm i Steam Controller. En rendering av den nya versionen avslöjar att området mellan de båda styrplattorna lämnas tomt. Samtidigt ändras knapparnas layout, som nu organiseras i två grupper med fyra knappar vardera – möjligtvis för att även kunna fungera som styrkors.

Ett av de ursprungliga syftena med pekskärmen var att användaren lätt skulle kunna ändra knapparnas funktioner. Detta ersätts nu med motsvarande funktion inuti Steam-klienten, som sannolikt kommer att visa en visualisering av handkontrollen och låta användaren skräddarsy knapparnas funktioner individuellt för varje spel.

Steam Controller ska levereras tillsammans med speldatorer enligt konceptet Steam Machines och dessutom säljas som fristående tillbehör. Lanseringen äger rum någon gång i årets andra hälft.

Källa: Engadget.