Inlägg

Inlägg som str8forthakill har skrivit i forumet
Av str8forthakill
Skrivet av Mirialia:

Måste man göra något manuellt för att få avdrag på räntorna? Trodde att skatteverket räknade fram det automatiskt.

Det är automatiskt, banker rapporterar till skatteverket hur mycket ränta du betalar, det enda du behöver göra manuellt är att signera deklarationen och skicka in den.

Av str8forthakill
Skrivet av Dem8n:

Sorgligt, synd att ingen hjälpte henne att tänka efter innan.

tro mig folk försökte, men resan och tiktok/snapchat likes var viktigare.

@joakim99 ja hon studerade och hade redan boende. CSN lånet var onödigt.

Av str8forthakill
Skrivet av Finkelzvin:

Kul för dig. Att ta lån hos CSN är dock en förutsättning för många som studerar. Kopplingen till Lyxfällan är förbryllande, är det lyxkonsumtion att studera?

Folk tar CSN lån till allt möjligt utom studier, en i min närhet tog 200K CSN lån att bränna på en enstaka resa utomlands. Poff, pengar borta. Ingen hjälper henne nu, och kronofogden är efter henne.

Av str8forthakill

Eftersom man gjort avdrag för resor till/från jobb med bil kommer det dröja till 6-8 Juni.

Av str8forthakill

Ett alternativ är väl att lagföra så utgivarna frånsäger sig både copyright och trademark till spelen i fråga när de stängs av?

Av str8forthakill

Önskar att vissa kommuner och regioner faktiskt respekterade bredbandsmålen, jag jobbar i en kommun där politikerna fortfarande grubblar om "vi ska inte behöva betala för utbyggnad av stadsnät!!" vilket lämnar hela staden i en sump där ingen hyresvärd satsar på utbyggnad för ingen annan gör det, dvs ingen konkurrens, ingen har fiber.

2023 sa de att 2024 ska det byggas!
nu i 2024 säger de att det ska byggas! (men vi betalar inte).

Så dagspendling blir det, 5G är samma hastighet som 4G så inte märkt någon skillnad.

Av str8forthakill
Skrivet av evil penguin:

Fast om det är vad denna grupp användare kommer köra i slutänden så är det ju "korrekt data"?

Varför skulle microsoft bry sig om tredjepartskod i sitt egna test med sin egna kod? Varför ens gå med i testgruppen för förhandsversioner?

Av str8forthakill

Fast man fattar poängen lite ändå, en förhandsversion är specifikt för att testa ny skit från microsoft. De får inte korrekt data (ännu mer telemetri i förhandsversionerna?) om testarna kör tredjepartsmjukvaror som modifierar windows.

Av str8forthakill

Kan inte redigera men vissa diskar för NAS har extra pins som ibland måste tejpas över eller dyl. Det finns guides på hur man shuckar just dessa diskar med, men jag är inte villig att ha en sådan disk

Av str8forthakill
Skrivet av Tomcruize:

La till en bild när jag högerklickade på disken och valde egenskaper, är det nån drivrutin man ska installera för att IO enheten ska fungera?

Nej, även om du har fastboot på (ny hårdvara initieras ej) ska du kunna starta den via diskhanteraren. Den beter sig som halvdöda diskar eller fabriksdefekta/transportskadade diskar.

Verkligen grisen i säcken, hoppar nog den.

Av str8forthakill

Koppla i 14TB disken och kika i diskhanteraren i Windows istället. Många NAS diskar är formaterade till EXT3/4 och känns inte igen av BIOS/UEFI ofta.

Av str8forthakill
Skrivet av THB:

Dags att flytta tillbaka till IRC känns det som.

Ni flyttade från IRC?

Av str8forthakill

Och vem kommer byta till dessa med samma eller lägre prestanda? Och förmodligen högre prislapp.

Påminner lite om 290X/390X och RX480. Där föregående generationer fanns kvar i butik till en tusenlapp lägre prislapp, betydligt bättre kylare och till och med högre prestanda.

För även om de släpps till säg 30-40 dollar lägre MSRP kommer priserna bli lägst en tusenlapp högre än föregående generation det första halv/helåret efter lansering.

Av str8forthakill

Intressant att de byter spelmotor från REDengine. Blir en stor omställning, men kanske underlättar utvecklingen av spelet i längden? Speciellt optimeringen.

Av str8forthakill

Lite post-process filter på hemsidan med för ultimat gaming experience! 30 FPS och motion blur.

Av str8forthakill
Skrivet av stoffe-2k:

klassiker, räkna på kostnaden, basen är en Stockholms ingenjör som tjänar "100%"

Redan i Linköping är den kostnaden nere på 85%
Polen 70%
Ungern/Ukraina 50%
Indien/Pakistan 25%
osv...

Är en ingenjör sämre utanför Sverige, nä.
Är Svenska ingenjör överbetalda för vad dom presterar, ja.

Vi hade en tekniker från Indien på besök i ett par veckor som skulle "hjälpa" oss. En av de absolut bästa från Delhi med alla möjliga utbildningar och mycket erfarenhet. Han visste mindre om elektronik än produktionspersonalen. Och första dagen skulle han laga lite lunch, koka ägg. Vilket han gör med en metallskål med aluminiumfolie över i en mikrovågsugn.

Det luktade äggmök i flera dagar efter det.

Den där expert-hjälpen visade sig vara helt värdelös med. Trots att han var utbildad på Universitet och skröt om PhD och tal han höll... vad gjorde han åt problemet med att det blyfria lodet i den maskinen inte fungerade? Fumblade med manualen till maskinen och förstod inte ens vad problemet var. Han hade inte en enda jävla aning om vad han höll på med, en av de absolut ledande experterna från Indien. Som aldrig sett en mikrovågsugn i sitt liv... btw problemet löstes lokalt av en elektriker, visade sig att en komponent som lodet flödar genom inte styrs av styrsystemet i maskinen utan har en fast temperatur, de tillverkade en ny kontroller till den delen så temperaturen kunde styras.

Experten från indien var på plats i två veckor, elektrikern var på plats i en halv dag och nya delen fanns installerad inom ett par dagar.

Av str8forthakill
Skrivet av JasBC:

Det var som fan. . . jakten på korttidsvinster är ju helt galen.

Jobbade på Ericsson den tiden, överhörde en hel del. Högre uppsatta som ledde grupper av kinesiska politiker och affärsmän genom produktionen, även de hemliga SCC prototyperna som sedan blev skarpa produkter.

En sak en högre uppsatt vräkte ur sig var "varför anställa en svensk istället för fyra polacker?"

De orden sitter kvar i själen, hur lite arbetsgivare värnar om sina anställda. Gränslös kapitalism, att jaga max vinst till kostnad av allt. Alla förlorar på det i slutändan. Även aktieägarna då aktien stannar i utveckling.

Av str8forthakill
Skrivet av JasBC:

Vill bara veta hur Huawei blev företaget med störst patentpool i 5G-arenan och ledande i hårdvaruprestanda om nu Ericsson är den som "givit bort" något? Snarare är det så att Huawei kastat mer pengar och folk på problemet och fick rätt för det. Bara för att Ericsson är svenskt och har en lång och ärorik historia - som precis som Huaweis började med kloning av andras hårdvara, finurligt nog - så behöver man inte blint tro att Ericsson är källan till någon annans framsteg, speciellt inom 5G där inte bara Ericsson och Huawei men också Nokia, Samsung, ZTE, SK och kanske någon mer är involverade i kampen. . .

Ericsson runt 2006-2012, enorma kretskort som kallades SCC internt för nästa generations mobila data. Telekom-infrastruktur för att hantera enorma mängder data med modulär och utvecklingsbar firmware för framtida teknologier med FPGA kretsar. Idag en kritisk grundsten i 5G nät som Huawei använder och har patent baserade på.

Ericsson flyttade delar av SCC produktionen till baltiska länderna, och... Kina. Kruxet är att i Kina äger den kinesiska staten allt som företagen "äger". Så sekunden Ericsson förde över teknologierna till sina kinesiska partners för tillverkning så shwipp shwooop nu är det Kinas teknologi. Och Huawei fick omedelbart allt, även mjukvaran att leka med. Och inte nog med det så sparkade Ericsson ingenjörer i Sverige för att jaga ytterligare vinster, ingenjörer som omedelbart fick jobb på nyöppnade Huawei kontor i Sverige. Nyckelpersonerna som var med i SCC projektet.

Ericsson gav bort ryggraden till 5G till Kina. Och Kina genom Huawei använde teknologin bättre än Ericsson.

Av str8forthakill

De har lite konkurrens med eftersom de gav bort grundstenarna för 4G och 5G till Kina när de flyttade produktion dit.

Gränslös kapitalism.

Av str8forthakill
Skrivet av Awsmkiid:

Användarfel alla dagar i veckan. Det är lite som att tanka fel sås vid bränslepumpen för man har fått en lånebil liksom..

Snarare att 95 oktan pumpen nu ger diesel istället. Hur ska personen veta det?