Inlägg

Inlägg som SmOOthy har skrivit i forumet
Av SmOOthy

The Reality Dysfunction överaskade mig väldigt positivt. Har läst mycket "lättare" böcker på sistone så den här stod verkligen ut i kvalite och omfattning. Den börjar viserligen snabbt men det tar till ca halva första boken innan man är helt fast. Hade svårt att avsluta serien då jag blev så emitionell för varje sida jag läste. Soppar golvet med alla sub 300 sidors pockets som har strömat till på sistone.

Har ett hyfsat djup i tekniken och känns inte allt för mycket magi trots tidsåldern och handlingen. Kan inte nog rekomendera. Gillar man ljudböcker så är den också otroligt bra upplöst på Audible.

https://www.goodreads.com/book/show/45245.The_Reality_Dysfunc...

Av SmOOthy

Använder man sig av vad Strålskyddsstiftelsen säger så visar men väldigt tydligt att man inte förstår vetenskapliga eller argumentativa metoder och att vidare diskussion är poänglöst. Hur man kan ta det mest partiska och vinklade och lägga fram det som oberoende källa är helt chockerande.

Av SmOOthy

(Tex) mus -> USB KVM hubb -> skärmens USB port -> laptop via USB C/thunderbolt.

Är ju kanske inte skitsnyggt men det funkar rätt bra. Tar en knapptryckning för att koppla över allt USB till stationära. Det finns även mjukvara som kan fixa detta samt skärmar med inbyggd KVM men mjukvaran kan jag inte ha på arbetsdatorn och min skärm saknar KVM switch.

Av SmOOthy

Det är så jäkla uppenbart vilka kokosnötter som har förbeställt 5+ fläktar och vägrar acceptera fakta när man läser den här tråd. Samma nöt som inte kommer ihåg att tv apparater mäts i tum även i Sverige.

Samma gamla gäng av företagsförsvarare. Är ni anställda eller bara sugna?

Av SmOOthy

Intressant!

Sitter i exakt samma sitts. Hjälper morfar 82 år. Vi har gjort återställningen 3 gånger (och väntat 2 veckor efter varje gång) även pratat med supporten som tycker det låter lustigt men förstår inte vad som är fel. Dom har bland annat föreslagit att vi borde logga in på "support appen" eller iforgott.com/se då det angivna klockslaget sker. Vilket inte hjälper.

Man blir också uppmanad att lämna ytterligare information för att snabba på ärendet. Trots att det vare sig finns funktion att lämna information eller mer information att ge.

Otroligt dåligt, dissfunktionelt och tidsslöseri.

Vi har verifierade nummer, mailadresser och enheter. Inget hjälper eller fungerar. Vi hart dock inte betrodd kontakt installerat…

Skrivet av Dinkefing:

Har en bekant vars inte kan komma åt sitt apple-id pga bortappat lösenord. Gjorde lösenordsåterställning åt denne och denne får en mail där Apple meddelade att de antingen kommer ringa eller skicka ett medellande ett specifikt tid och datum dvs två veckor från när lösenordsåterställningen gjordes.

Den tiden har nu passerats. Vad ska man ta sig till? Apple har ju inget supportnummer man kan ringa till.

Av SmOOthy

Skulle bli förvånad om Apple pay är osäkrare än de vanliga plastkorten. Som tidigare har påpekat så har något gåt galet här. Det är troligen inte telefonen eller Swedbank det är fel på och ni har inte blivit kackade. Att skylla på osäkra system och undvika digitala betalningar är troligen fel väg att gå för att undvika detta i framtiden.Däremot är det väl tänkbart att det har gjorts ärliga handhavandefel, det är ju trots allt inte helt självklart hur de här systemen fungerar.

Tycker inte man direkt behöver hoppa på din son och anklaga honom för att vara inblandad i bedrägeri. Finns väl dock en god chans för att någon försökt använda kortet på en snuskhemsida eller valfri FB reklamlänk.

Av SmOOthy

Addnorth, webhallen, classe, Kjell o co och 3Djacke funkar alla bra. Amazon tar annars ~2-3 dagar.

Beror på vad man vill ha men för PLA är samtliga ok.

Av SmOOthy
Skrivet av Gamerouge:

Nope, dessvärre inte.
Har förstått att någon form av ritning krävs. Så jag ska göra ett försök att mäta av batterier/maskiner

CAD hjälp kan vara mycket tidskrävande och därför kostnadsdrivande. Bäst är om du hittar en modell eller knåpar ihop något själv skulle jag tro. Finns gratis mjukvara för detta. Jag kan hjälpa till med printandet.

Av SmOOthy
Skrivet av Gamerouge:

Finns det någon här i tråden som mot ersättning skulle kunna printa ut ett antal batterihållare + maskinhållare som passar för Panasonic verktyg?

Stör mig som tusan på att det inte finns medans det finns till alla andra märken.

Har du 3D filer?

Av SmOOthy
Skrivet av Christiaan:

Jag har tyvärr ingen egen 3D skrivare och önskar två ställ till mitt skrivbord. Är det någon som är sugen på att skriva ut två ställ? Självklart mot betalning!

https://www.myminifactory.com/object/3d-print-pata-para-sopor...

Jag har en stor skrivare och kan hjälpa till. Frågan är dock om det är lönsamt? Ca 300:- för firmament och frakt. Kanske billigare att köpa något liknande från amazon där det finns hundratals modeller. Alltid lite tricky med stora föremål då risken att det skiter sig är relativt hög.

https://www.amazon.se/-/en/dp/B01HWL7Y7Q/ref=sr_1_20?crid=3EP...

Av SmOOthy

Allt jag har köpt på "fynd eller "outlet" har varit trasigt, smutsigt och fortfarande inloggad på förra ägarens konton. Uppsidan är dock att det flera gånger har fixats och jag har kompenserats. T.ex. HP Omen med 3070 för 4000:-

Av SmOOthy

Man kan nog anta att lagret inte blir 200 grader? Eller är det en jättestor skrivare? Vissa plasttyper så som PTFE mycket höga temperaturer. Blev rätt förvånad när korgen till min Airfryer visade sig vara i plast...

Kör den nuvarande i ugnen o se hur nuvarande fett regerar.

Av SmOOthy

Läcker det plast någonstans det inte ska läcka plast eller "skrapas" det upp av munstycket över tid? Känns so att munstycket skulle kunna ha satts igen och trycket gjort att plast läckt ut på andra ställen.

Ser ut som att munstycket skruvas mot heat breaken som på de flesta andra skrivarna. Är detta inte gjort rätt så kan plast läcka genom munstyckets gängor uppåt. Finns nålliknande verktyg för rengöring men nytt munstycke kan vara en tanke.

Av SmOOthy

jag gillar mina Barracuda. Känns som mycket lurar för pengarna. Tråldöst är en nödvändighet.

https://www.amazon.se/-/en/dp/B09239HV7Y/ref=sr_1_3?keywords=...

Av SmOOthy

kan ju vara så att det dropshipas elelr vad det nu kallas. Dvs går via en europeisk handlare någonstans o då brukar amn komma runt avgifterna. Osäker på hur Amazon brukar göra, tycker allt jag är intreesserad av är "not shipping to sweden".

Av SmOOthy

Virus känns osanolikt men har du updpaterat? var itne jättelänge sedan en stor säkerhetsupdpatering släptes.

Av SmOOthy

Klart dom har kylare?

Av SmOOthy

Jag antar att du vill kolla om det lönar sig att stänga av värmepumpen när ingen är hemma och då kyla ner huset som ett resultat.

Möjligt men tveksamt. Är nog trots allt lättast att prova i några dagar.

Av SmOOthy

Hur stora är filerna?

Av SmOOthy
Skrivet av Larsp777:

Vi har en Flashforge Creator 3 på vår skola. Nu har plast satt sig ordentligt fast inuti och utanpå själva munstycket. Någon som har en bra lösning?

Värm så mycket som går o börja skrubba med stolborste. Bör ju smälta bort plasten. För det som är mer permanent än så bör man byta ut huvudet. Rätt billigt o lätt.