Inlägg

Inlägg som woofes har skrivit i forumet
Av woofes

Dell 3007WFP-HC rabatt

Tänkte bara tipsa er som inte sett det själva att Dell har rabatt på sin 3007WFP-HC nu och gäller maj ut.

/Andreas

Av woofes

Söker socket-775 moderkort med inbyggt grafikkort med dual-link DVI

Jag tänkte sätta ihop ett riktigt billigt system av en E4300, 2GB minne, hdd osv.. tänker inte spela spel. Tänkte kolla om det finns bra moderkort till detta som har inbyggt grafikkort som klarar skärmar med upplösning på 2560x1600 alltså dual-link DVI utgång? Bra är det självklart om morderkortet har bra överklockningsmöjligheter också.

Vad finns det för alternativ?

Mvh, Andreas

Av woofes

Är ute efter samma! Har läst endel och det verkar som det är HP:n som är den vassaste just nu. Samsungen har en sämre panel i sig, lite billigare och en hel del sämre tydligen.

/Andreas

Av woofes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lucius
S3 Trio 64 1MB - utan 3d acceleration! Det kortet var riktigt tamt!

Uppgraderade till värstingen S3 ViRGE 2MB med 3d-acc! Det ni, det fick Descent att se riktigt bra ut! PCI rockade!

Behöver jag tillägga att de var HELT fläktlösa?? Inte ens en kylfläns på kortet och även på den tiden gick det att klocka!

Gamla trotjänaren Pentium 133MHz klockades upp genom att höja FSB från måttliga 66MHz till smått otroliga 83MHz, Seagatedisken kräktes och ville inte vara med så en trevlig Quantum Fireball på 4GB inhandlades, och vips hade man dunderburken 166 MHz. Nej, MMX var det inte snack om ännu - den hypen kom senare! Nu började grafikkortet kännas slött - igen.

Eftersom man på den tiden endast hade lån på bilen och sambon inte hade börjat tänka på ungar ännu, hade man lite stålar att spendera eller spara varje månad.

Inte längre, nu skulle herren på täppan införskaffas - 3dfx Voodoo 4MB! Acceleratorn över alla andra!

OpenGL, eller Glide rättare sagt, blev patcharnas patch! Efter att ha patchat upp spelen så var de en fröjd att lira igen! Smooooth, snabbt och ruskigt kul!

Nu var det dock processorn som var flaskan... Sagt o gjort, en Celeron 300MHz införskaffades med ett ABiT BH6 (moderkortens moderkort när det gällde överklockning). Celeronens FSB var 66MHz med en multi på 4.5. Just nu var kungen av processorer Pentium II 450MHz - den var raketen ingen dödlig hade råd med.

Precis som då var vissa serier av våfflorna riktigt angenäma att klocka - just Celeron 300 var populär eftersom många lyckades köra den på 4,5 x 100, så även jag, vilket gav systemet en sanslös skjuts till 450MHz - L-cachen i fullspeed gentemot P2:ans half-speed (dock hade Cel 128 och P2:an 512kB).

Riva TNT2! Usch... Den surhäcken hängde med ett tag!

Eum... Vad var frågan igen?? Ja! Just det, S3 Trio var det suraste kortet av dem alla!!

HAHa underbara flashbacks man får! den där historien är som tagen rätt ur min egna datorhistoria! 3dfx och glide patchar var kung på den tiden!

/Andreas

Av woofes

Vilket är det billigaste dual-DVI kortet för AGP?

Tänkte bara kolla om någon vet vilket/vilka grafikkkort som är dom billigaste som har stöd för dual-link DVI?! Vill kunna köra en upplösning på 2560x1600.

/Andreas

Av woofes

Q6600 bara nästan 1000lappen billigare än QX6700 på komplett.se

Av woofes

Har styrpinne på min HP NC2400 och tycker det funkar bättre än styrplatta!

/Andreas

Av woofes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av deranger
Sitter och spelar och gör allt på min 3007, helt underbart att arbeta på dock kräver den sin hårdvara för att användas fullt ut.

Trist att dom släpper en ny version utan att erbjuda oss gamla kunder någon möjlighet till inbyte och upgradering

hur upplever du den till bildbehandling? Har själv kikat på Eizo coloredge serien men dom ligger en hel del över i priset. Vore mycket intressant att se denna Dell i jämförelse. Är ju ett riktigt fint pris på den "gamla", har inte sett något pris på den nya ännu förutom $1700 då.

/Andreas

Av woofes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ExE
Till vem, eller kanske viktigare, hur har du sålt den?

det är till jobbarkompisar och bekanta som sett bilderna och velat ha dom förstorade! sådant uppskattar man verkligen!

Håller just nu på att starta upp egen firma där jag kommer sälja tavlor med alla panoramamotiv jag har.

/Andreas

Av woofes

oj tack!

den första bilden har jag faktiskt sålt några ex av i storlekar på 140cm breda inramade i passande träram. Den gör sig helt klart mycket bättre i ett större format. Originalupplösningen är 12126x3777

/Andreas

Av woofes
Av woofes

det måste vara ett agp och budgeten ligger under 1000kr. Det skall användas till bildbehandling a la photoshop och driva min Sony GDM-FW900 24" så bra som möjligt helt enkelt

Av woofes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RaveHole
Jag har samma på mitt PowerColor X800XL och har efter viss möda konstaterat att tjutet kommer ifrån, vad jag förmodar vara, en spänningsregulator.

Satte en en tratt i änden på en slang, höll tratten mot örat och svepte runt med slangen i datorn. Snacka om att man såg nördig ut.

du har nog helt rätt i att det kommer från någon av dom lokala spänningsregulatorerna. Moderna regulatorer använder PWM reglering med en switchfrekvens på typiskt 300khz. Denna frekvens kan i fall där regulatorn är dåligt dimensionerad eller där det finns trasiga komponenter skapa självoscillation vid en lägre frekvens som är hörbart.

/Andreas

Av woofes

bra billigt grafikkort för 2D??

letar efter ett relativt billigt grafikkort som först och främst är riktigt bra på 2D i högre upplösningar. Vad finns det för alternativ?

Tänkte köra 1920x1200 i minst 85hz och mitt nuvarande geforce 2 32mb orkar inte helt oväntat inte med

/Andreas

Av woofes

Sony rekommenderade IT Workshop i Växjö.. Jobbar ju själv som reparatör av elektronik på ett stort kännt svensk telecombolag har några nissar där som varit gamla radio o tv reparatörer så detta ska nog lösa sig det tråkiga är väl om det blir svårt att hitta reservdelar.. Annars åker den iväg till Växjö.. men inte med posten

Av woofes

köpte den begagnad för ett tag sen... och jag har nyss flyttat till Borås så därav att profilen inte stämmer Men självklart kan jag åka med den i stort sett vart som helst inom rimliga gränser, det får gärna kosta lite att få den lagad. Bara man slipper skicka den med posten.

Av woofes

Skickade ett email till Borås Radio o TV service men dom hänvisade till att ringa Sony själv.. Blev faktiskt lite besvikna på dem

Av woofes

Vart lämna trasig CRT skärm i Borås?

Min Sony 24" GDM-FW900 verkar ha gett sig =/ Någon som vet någon firma i trakterna av Borås som kan laga sånt? Den verkar inte vilja ta emot signalen från datorn, står bara och blinkar rött.

Vill inte skaffa någon annan istället...

/Andreas

Av woofes

Någon har erfarenhet av HP Compaq NC2400 core duo U2500

Hej

Har letat på nätet men det är svårt att hitta någon information om HP Compaq nc2400 med core duo U2500 processorn. Någon som kan hjälpa till?

Mvh, Andreas

Av woofes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Campaigner
Men vad är då meningen med att släppa en Blu-Ray brännare...?

Det är ju piratkopiering man använder brännare till och går inte det så kommer ju knappt nån o köpa dem....eller så går det att gå runt på nåt vis.

Nja det finns dom som faktiskt gör backup också, tex jag Fotar man mycket och kör endel bildbehandling mm så tar det plats och man vill väldigt gärna spara ner på fler ställen än på hårddisken i datorn Senaste vändan till skottland resulterade i 3 dvd skivor med bilder i RAW och konverterade till JPG och enorma panoramabilder. Då hade det varit perfekt med en BlueRay istället...

Så visst finns det behov utanför piratkopieringen också

/Andreas