Inlägg

Inlägg som Tv_tuben har skrivit i forumet
Av Tv_tuben
Skrivet av ebmisdead:

Begriper inte vad ni pratar om? Min ROG skärm (main) körs i 165hz 1440p via DP och den bredvid genom hdmi på 60hz 1080p. Varför skulle det inte funka när det är 2 olika portar? Alla spel rullar i 175fps samtidigt som jag har annat igång på skärmen bredvid. Streams etc. Och nej, den går inte alls i 60hz.
mvh

Alltså, om jag kör DOTA på mainskärmen och Twitch på den sekundära, så flyter DOTA på i 144, så länge jag inte har fokus på den sekundära skärmen, men så fort jag flyttar över musen och klickar någonstans på den sekundära, så går båda i 60hz.

Av Tv_tuben
Skrivet av Mimematis:

Ska tydligen vara fixat i senaste Windows 10 uppdateringen.

Jag kör dock Windows 7, men det kanske är löst där också om man uppdaterar? Tack för tipset iallafall, worst case så får man kanske vika sig och gå över till W10.

Av Tv_tuben
Skrivet av Kablash:

När jag har något igång på min andra skärm (som är 60hz) så går spelet på min huvudskärm i 60hz också (den är 144hz). FPSen är det ingen skillnad på, men man känner direkt av det.

Jag har samma problem, har ett 970 och kör en skärm via HDMI och en via DP, lagom irriterande. Vill gärna hitta en lösning på detta, om det finns någon....

Av Tv_tuben

För 700kr får du tyvärr inget grafikkort som hjälper dig i PUBG, du ska nog helst ha ett 1060 iallafall, som ovanstående skriver.

Av Tv_tuben
Skrivet av Necrophor:

Audio Pro T14 om de sjunker i pris på Black Friday, brukar ligga på 1990:- när Elgiganten rear ut dem och för det priset är de väldigt svårslagna.

Fast Audio Pro T14 är ju bara en betydligt sämre version av Sonos, iaf enligt mig. (Hade 4st, innan jag gick över till Sonos).

Av Tv_tuben
Skrivet av Patrikolshage:

@Tv_tuben: Okej! är det bluetooth?

De kör via WIFI, fördelen mot bluetooth är att du inte behöver ha någon annan enhet igång för att kunna spela musik via t.ex. spotify eller radio - då det är inbyggt i högtalares app.

Du anväder bara mobil eller dator som fjärrkontoll så att säga.

Checka lite på Youtube så får du kanske en bättre bild, eller gå in på deras sida.

För att få en bild av hur nöjda folk är med sina Sonos högtalare, gå in på blocket och se hur många som väljer att sälja sina (i princip helt obefintiliga på begangnat marknaden).

Edit: Ska tilläggas att det kanske inte är det bästa ljudet på marknaden för sitt pris, men helt klart den smidigaste lösningen. (egentligen menat för att ha flera högtalare, men jag började med en PLAY:1 för att sedan med tiden skaffa fler).

Av Tv_tuben

Sonos skulle jag säga, enkelt och bra och en PLAY:1 räcker utan problem för 20kvm!

Av Tv_tuben

Skrivbord i skåp

Hej Sweclockers,

Jag sitter och tittar på möjligheterna att ha mitt skrivbord inbyggt i ett skåp, Skärmar (27" x2) samt dator ska få plats i skåpet, sen är förhoppningen att kunna ha tangentbord och mus på någon form av utdragbar/utfällbar skiva så att jag kan gömma undan hela datorn vid besök.

Någon som har några tips eller ideer? Har tittat lite på skåp, och möjligheten att sätta i en utdragbar skiva för Tbord/mus - men det är svårt att hitta något i lagom djup/bredd.

Tackar ödmjukast för alla förslag!

Mvh

Av Tv_tuben

Archer är helt fantastiskt, trodde aldrig jag skulle titta på tecknat i vuxen ålder - Men jag har nog sett samtliga Archer säsonger åtminstone 4 ggr

EDIT:

http://www.imdb.com/title/tt1486217/

Av Tv_tuben

Mina föräldrar har samma problem, samma router och ungefär samma saker inkopplade....

Från prisjakt;

"Tillägg efter vi utvärderat den:
Tyvärr dras denna router med oväntade reboots. Helt utan anledning vid olika tider så försvinner plötsligt internet och efter någon minut startar den om. Jag har skickat loggen till ASUS men inte fått hjälp med problemet."

"Jag har nu märkt av att ibland försvinner internetuppkopplingen på både WiFi och Ethernet. Nätverksanslutningen finns kvar, bara internet som försvinner.
Provat uppdatera till nyare Firmware av Merlin."

"Den droppar 5G bandet med jämna mellanrum!"

osv osv....

Det är nog tyvärr bara att skaffa en ny router verkar det som...

Av Tv_tuben
Skrivet av Oegat:

Du har självfallet rätt, tänkte inte på att väga in att jag inte bor i Sverige just nu. Så ignorera min rekommendation om ni inte bor någonstans där tredjepartskapslar finns i närbutikerna... Nespressos egna kapslar i speciella outlets är för mig en obegriplig affärsidé. Allt man vinner på att slippa fixa med presskanna eller bryggare tappar man ju på allt meck med att försöka säkra tillgången inför att man blir sugen på kaffe!

Jag använder en kapsel per kopp då min normala dos är en kapsel + Lungo-knappen + en lika stor del mikrad mjölk (ja jag känner era rysningar ända hit )

Fast LIDL säljer kapslar till Nespresso-maskiner, iallafall i södra Sverige. Dessa är dessutom betydligt billigare!

Av Tv_tuben

Jag hade samma problem tidigare med Telia, vi fick efter MÅNGA om och men en ny router - och då löste det sig.

Kan tilläggas att vi var två stycken, som satt bredvid varandra, och vi upplevde båda samma sak.

Av Tv_tuben
Skrivet av sleepyoh:

https://play0ad.com/

Fungerar helt ok, inte råkat ut för några krascher/större buggar, ganska kul att fördriva tiden med. Lite AoE2 aktigt, när man förstår grundläggande mekaniken är det väldigt Enkelt att förstå hur man spelar, vilket är en bonus tycker jag då man kan gå in astrött@bakis och ha kul någon timme.

Jag är helt såld! Som jag har letat efter något liknande, ska testa det så fort jag kommer hem.

Tack för tipset!

Av Tv_tuben

@Samlooh
Jag vet dock inte om det stämmer, du råkar inte vara insatt?

Av Tv_tuben
Skrivet av Tv_tuben:

Jag kommer bara spela på en skärm också, men mitt problem idag är att jag har en 60hz skärm, samt en VÄLDIGT gammal 30hz(?) skärm, och om jag gör något alls på min sekundära skärm - så verkar ordinarie skärmen släpa efter.... Kanske räcker med att man kör samma hz på båda iof....

Skrivet av Samlooh:

@Tv_tuben:

Varför ska du ha två stycken spelskärmar? Känns rätt dumt att lägga nästan merparten av budgeten på skärmar om du frågar mig ...

Vill du ha en extra skärm för surfning och dylikt så visst, men du kommer väl ändå bara spela på en av dem?

Jag har funderat länge på detta, som jag skrev tidigare så vill jag inte märka av någon eftersläpning (på ordinarie skärm), men har ju egentligen inget behov av varken 144hz eller 1440p på den sekundära.... Men det kanske är något annat som spökar, och inte att den ena skärmen klarar av lägre fps?

Är inte alls hemma på det här med skärmar....

Skrivet av Bodorio:

Hur du spenderar dina pengar är såklart din ensak, men ska du ha gamingprestanda spelar det ingen roll(vilket testet visar hyfsat bra)

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har alltid tänkt så tidigare, att inte slösa pengar på prestanda jag inte behöver, men ångrat mig samtliga gånger... Så denna gången blir det inga kompromisser! Men tack för tipset!

Av Tv_tuben
Skrivet av waswasd:

Ingen egen erfarenhet men är väldigt intresserad av att köpa en!

Här är ett bra inlägg från användaren @Multithread från en annan tråd

Då var en m2 spikad också, tackar för info! (Fina siffror, klart över förväntan!)

Av Tv_tuben

Har man pengar, och vill ha en vardagslaptop som klarar t.ex. FM 2018 samt PS - finns det verkligen något bättre alternativ än en MBP? Byggkvalité, trackpad samt batteritid gör MBP ganska svårslagen enligt mig.

Sen är de ju ganska trevliga att titta på också!

Att sen som Ustzeust säger "En Mac börjar knaka och knastra efter några år den med." - Mjo, men en fyra år gammal windowsdator i samma prisklass som MBP låg i 2013 hade ju legat i soptunnan för längesedan!

edit: Med byggkvalité syftade jag även på en bra skärm och ett trevlig tangentbord. (Jag kör mekaniska k70 till gamingsetupen, men gick snabbt att vänja sig vid MBPn)

Av Tv_tuben
Skrivet av waswasd:

Jag tycker att en m2 disk är given för din budget.

Det känns så, har du någon erfarenhet av att gå från SATA till m2? Är det ett märkbart lyft även om man inte jobbar med stora filer regelbundet?

Av Tv_tuben
Skrivet av Eziz:

Hej,

Jag ska också bygga nytt samma budget och prylar som dig. Dock undrar jag om en m2 disk verkligen är ett måste? I spel ska det inte vara någon skillnad. Vet heller inte om man märker någon skillnad i vanligt användande? Utveckla gärna om m2 disken,

Mvh

Jag är själv inte helt hundra på att en m2-disk är värt det, men sen o andra sidan - Är man uppe och snurrar runt 30k känns det lika bra att lägga runt tusenlappen på en disk som håller måttet framöver.

Jag minns än idag lyftet när man gick från en gammal 5400rpm disk till SSD - Jag är fullt medveten om att jag inte kommer uppleva samma lyft SATA -> m2, men om det ens är i närheten av detta så är det helt klart värt det för min del, även om det inte märks vid spelande.

Hade gärna hört andras åsikter ang. m2 också!

Av Tv_tuben
Skrivet av Cerb:

Passar utan problem i en R5. Sitter med den kombon själv i nuvarande rig.

Tackar, då blir det en R5:a också!