Inlägg

Inlägg som Niivpzi har skrivit i forumet
Av Niivpzi
Skrivet av Salvion:

Hej på er

Jag har redan forskat i ämnet dock inte här, ger det en chans innan jag "ger upp"

Bor i ny lgh med bastu och det är ju supertrevligt, pricken över i:et vore att få in ljud i bastun och det vanligaste rådet är våtrum/båt högtalare kopplade till en vanlig stereo eller den enkla varianten en bärbar Blåtands högtalare.

Mitt eget önskemål vore en smart högtalare så att jag kan styra Spotify, Ljudböcker och poddar utan att gå in och ut och pilla på en telefon/padda med våta händer.
Här har jag kammat noll, möjligen kan man hitta en lite blåtandshögtalare men har inte funnit någon med Assistent funktion (är djupt i Google träsket)

Idag har jag olika smarta enheter i alla rum, uteslutande Google, i badrummet har jag en Nest Audio för när jag tex duschar.

Så har ni någon ide eller förslag som jag kanske missat?

Kört en JBL Bluetooth högtalare på golver nära ytterdörren - fungerat bra, inget ljud man "njuter" av men.. skapar väl stämning om man vill.

Av Niivpzi
Skrivet av landahl:

Jag har druckit Rooibos i många år och har läst jättemycket om dess egenskaper mm. Det går bara att odla rooibos i cederbergen i Sydafrika.

Druckit hundratals olika "Chai latten", alla smakar olika beroende på märke, andra har mer kryddsmak, andra är ren socker och andra som inte smakar något alls oavsett hur koncentrerat man försöker göra, inte så att du är van med ett märke?
Vanilj té är bra exempel - märke till märke skiljer så kraftigt att man helst inte leker runt och byter märke när man väl hittat en god.
Kamomill skiljer kraftigt i smak beroende på ursprung också.
Har du beställt lös-te någonsin från te-hus? Rekommenderar det för se om de också har liknande träsmak.

Av Niivpzi
Skrivet av Campaigner:

Tävla i bowling..? Är det nån skicklighet i det förutom att sikta så klotet rullar rakt i mitten?
Känns som en pensionärsgrej....

Har lirat några gånger o det var sådär....

Spelade bowling som ynge varje vecka under ett år ca, och gamer utanför det, de är väl lika 'svårt' som biljard, du tror att skottet ska bli bra men oftast går det åt helvete.
Sen av det jag sett på proffsnivå så sätter de ju strike hela tiden. Intresset ligger väl i det att någon missar istället för att få poäng. På såvis bryr du dig om motståndaren och dig/den du hejjar på. Jämtemot fotboll-fans där dom oftast är patriotiska och bara bryr sig när deras egna lag har bollen.

Av Niivpzi

Bara haft sjukt dåliga erfarenheter med Garantier och deras öppetköp, deras förklarningar var otroligt oklara i början, aldrig vågat ge dem andra chanser, har väl köpt kanske Melitta Kaffefilter när de va rabatt men då vet jag att jag inte behöver garanti eller öppetköp...
Deras säljare vet sällan heller mer än det man själv läst på produktsidan på en hemsida. (ja flesta butiker är 'likadana' men mediamarkt är värre, hellre återgår till gamla OnOff eller Power...)

edit:
Ps. de kom ut ÅR FÖRSENT Med en "funktionell" hemsida - de tvingade in folk i butikerna första åren vilket gjort att de föll mellan stolarna för de flesta personer.

Av Niivpzi
Skrivet av evil penguin:

Uppgradering har väl alltid funnits som alternativ? Har inte testat specifikt med 21H1, men tidigare versioner har det ju gått.

Absolut,
De tre gånger när jag faktiskt provat Upgrade på en redan befintlig Win10 så har den inte velat, Win7/8.1 till 10 har alltid gått flawless... Dock inte provat på min dator än, får väl göra det om inte denna 21h1 inte hjälper, tror slutet blir "upgrade failed, do you want reset instead?"
-Återkommer vid tillfälle så ser vi hur bra upgrade är egentligen.

Av Niivpzi
Skrivet av evil penguin:

Misstänker ju spontant att Windows Update i din nuvarande Windowsinstallation fortfarande kan sitta fast i eländet. Men att köra Upgrade Assistant eller skapa en ISO och uppgradera med denna skulle ju kunna tänkas få systemet på bättre tankar efteråt.

Eventuellt, har surfat runt där på https://www.catalog.update.microsoft.com/Home.aspx för att se om en nyare KB som ersätter den som är fast kanske hjälper, men icke.
Upgrade Assistant påstår sig att jag redan har senaste och gör ingenting.
Uppgradera utan att filer blir påverkade via ISO går väl inte (?)
Den kommer nog vilja köra en Reset med Keep Files? Då är frågan - vågar man ha i andra hårddiskarna när reset sker?

Har gjort det engång innan och den fick för sig köra in en windows.old på 100gb in på min 3tb hdd...

Av Niivpzi

Min dator har fastnat i en viss KB, den vägrar installeras, "cannot install Step 1/2" reboot... "Rolling back changes please wait" Reboot. "Preparing windows, please wait" sen skrivbordet efter 3-4 reboots..... hållt på så sen oktober och INGA powershells/rensningar/dism/sfc hjälper detta, hoppas denna update tvingar sig över allt annat....

Av Niivpzi

Senast jag betalade Google för utöka lagringsutrymme för Photos för ca 19kr månad(?) så FICK JAG ALDRIG MITT UTRYMME Och ABSOLUT inget sätt att kontakta dem på för att förklara "problemet"
Photos klagade på att betala utrymme, de drog pengar, hade aktiv "sub" MEN fick aldrig utökat utrymme...

Av Niivpzi
Skrivet av 4cyberspace:

Så sammanfattningsvis:
Köpa en Huawei P40 eller P50 Pro
Köpa en Xiaomi (vilka senaste modeller finns och vilka nya är påväg ?)
Köpa en Oneplus (vilka senaste modeller finns och vilka nya är påväg ?)

Mi 10/11 Valfri modell som passar din budget.
Spara pengar, Note 9/10 (?)
https://www.mistore.se/sv/mobiltelefoner/redmi-note-series/
Xiaomi kort: Note eller Mi

OnePlus: De sköt priset i taket, ingen aning vad som gäller för dem, ingen är missnöjd med OnePlus av dem jag känner som har en så de verkar funka.

MrWhoseTheBoss på youtube har riktigt fina guider och jämför många telefoner på ett rättvist sätt.
GSMArena reviews är också något att se för jämföra kamera kvalité t.ex. såhär:
https://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=10662&...

Av Niivpzi
Skrivet av pv2b:

Det går ju inte om han endast har HDMI-utgång?

Menar med grafikkortet specifikt.
alla vet inte om Daisy Chain - Han måste inte ha 3x DP på en GPU för 3 DP skärmar eller börja mixtra 2 via DP och en HDMI etc.
OP's lösning är en GPU - lättast och billigast.

Av Niivpzi
Skrivet av Tartin:

1030 såg ju intressant ut. Tack för tipset!
Quadro P400 hade endast 3st mini-dp vad jag kunde se. Vill helst ha minst 1st HDMI och minst 1st DP (fullstor) för att slippa adaptrar.

https://www.dell.com/support/kbdoc/en-us/000128707/how-to-dai...

Du kan spara pengar på DP's Daisy Chain(?)

Av Niivpzi
Skrivet av jeppe109:

Nä det är väl sant. Kunde ju likagärna visat utan rt alla gånger för att se om folk tror att det finns skillnad och därför ser den.

Men är det mer intressant att testa huruvida folk upplever placebo eller om dem upplever en skillnad mellan RT on och RT off?

Skrivet av Thomas:

Dagens RT-implementationer är ju oftast bara vissa delar av renderingen, så att kolla efter RT-reflektioner i ett spel som använder enbart screen space-reflektioner blir ju lite konstigt. Om ett spel enbart använder RT till skuggor så ser man förstås noll skillnad på annat än skuggor.

Ja precis, de visade ju sig också att de med mer kunskap såg mer, han den större killen såg skillnad i skuggorna medan asiaten bara kollade reflektionen, här ser man vem som kör Apple & litar på Elgigantens säljare eller den som gör egen research.
Blir inget konstigt - de säljer ju det som en helthets lösning, står ju inte på förpackningen "Only RT in Trees, Water and Shadows" eller "RT on every single object!"...
"Supporting RT" - sen om det enbart är reflektioner eller skuggor skiter dem i, enligt RT sjäva så gör det magi i allt

Av Niivpzi

Om du inte är i behov av playstore - fortsätt Huawei.
Behövs playstore - köp valfritt.
Kör själv Xiaomi och är stört-nöjd.
P20 Pro bör ju fungera finfint även idag - varför byta? Ännu mindre till en nyare Huawei (just för att du får sämre 'mjukvara' med bättre hårdvara)

Av Niivpzi

snabbt tänkt hade jag inte lagt ned mycket på felsökning utan blåst om windowsinstallationen som HP kastat med eftersom "problemet" ej löser sig när du stänger av spelet.
Jag hade för flera år sedan issues med ett grafikkort där den enbart kraschade i alla äldre CS, Source fungerade men 1.6/cz fick konstiga linjer och skit, men eftersom du kan tabba/stänga av och de hänger kvar så pekar jag mina fingrar mot något konstigt i Windows eller riktigt med otur något fel i hdd.
Tips annars om du ej orkar ominstallera:
Nya chipset drivers från AMD's sida, köra någon hp-updater för få in allt nödvändigt från dem.

Och att kolla om de är Vanguard i sig som stör, själva anti-cheatet, avsluta det och inte spelet, se hur det fungerar.
(kört valorant sen release och inga problem med spelet, inte ens i dagsläget - kör samma CPU iaf.)

Av Niivpzi
Skrivet av jeppe109:

Det blir lagom missvisande när en deltagare letar efter reflektioner i vattenytan i ett spel som inte har stöd för RT-reflektioner.

De fick en uppgift:
Kolla på spelet och gissa om RT är på eller av, sen om en person väljer att enbart basera sin RT-kunskap på en vattenpöl är inte helt fel? Betyder i de stora hela att de inte fanns så stora skillnader mer än placebo för honom?

Av Niivpzi

Att Covid muterar sig själv verkar ingen diskutera? Flesta här stirrar sig blinda på det vi haft och inte det som komma skall (t.ex. indien, UK & frankrikes nya versioner)
Vi ger vaccin, covid förändras, vaccinet gör ingenting mot "nya" covid, vad gör vi då?
Är de på riktigt tänkt att vi ska ta ett vaccin mot en "ny covid" var 6e Månad och tro att läkarna gör rätt val gällande ingredienserna på så kort varsel?

Av Niivpzi
Skrivet av jagardaniel:

Balansering i Battlefield är knepigt.

En lösning jag har funderat på som förvisso skulle behöva communityservrar tillbaka i det gamla stuket är att serverägaren kan välja att balansera på fyra olika nivåer. All balansering sker innan nästa karta startar, så aldrig under rundans gång.

Basera på:
Hur många sekunder/minuter en spelare är på en flagga för ta över en bas, hur många medics/ammo denne kastar ut och lägg dem tillsammans med som spelar likadant, då hade det vart intressanta matcher.
90% av spelarna idag SKITER fullstängit i att de är medic eller ammo personer, jag kan vråla AMMO AMMO eller MEDIC MEDIC men får ändå inget. Gäller nog alla BF spel idag.

Av Niivpzi
Skrivet av KurtEgon:

Jag kanske är dum nu men varför skulle jag inte kunna använda två M2 när jag har gpu? Det sitter ett RTX2080 i burken.

https://linustechtips.com/topic/1068793-which-m2-slot-to-use-...
https://forums.tomshardware.com/threads/m-2-does-it-take-up-c...
https://www.reddit.com/r/intel/comments/gr5asx/how_many_m2s_c...

Äldre:
https://www.techpowerup.com/forums/threads/how-many-m-2-ssds-...

etc.
Det är så det funkar, m2 delar pci-lanes från cpu(?)

Jag har t.ex. att ena pci-e porten blir 4x om jag sätter in extra m.2 nvme disk i min dator.

Du kan ju sätta SSD disk vart som helst i datorn, behöver inte sitta riktigt fast som en mekanisk

Av Niivpzi
Skrivet av KurtEgon:

Tyvärr har jag inte plats för 3,5" HDD utan måste köra 2,5" eller nvme i mitt lilla moddade work station chassi.

Skrivet av KurtEgon:

För en gångs skull är det är inget problem för mitt knasiga HP-moderkort. Blått är nvme och grönt är 16x lane.

https://i.imgur.com/PTqwsOD.jpg

https://i.imgur.com/g77XVNt.jpg

Du har ju en hårddiskbur uppfälld på högersida? Sitter ju en DVD(?) redan som är en 3.5"? finns plats ovanför den?

Av Niivpzi
Skrivet av john_doe:

Hej
Jag är sambo sedan länge och har nyligen fått barn, vi skulle vilja skriva ett testamente så att vi sambos ärver varandra, och att sonens arvslott "betalas ut" när han fyllt 25år. Om något skulle hända någon av oss så vill man ju inte att ens efterlevande sambo blir lottlös. Har visserligen en livförsäkring via bliwa där sambo står som första arvstagare men ändå. Vi bor i hyresrätt idag och om vi köper ett hus så vill man ju även att efterlevande sambo får ta över bostad och bohag, tänkte teckna försäkring vid ev bolån så att vid ev dödsfall så att inte efterlevande blir tvungen att flytta. En lösning är ju att gifta sig förstås, tänkte att det skulle finnas överflöd av såna mallar att få tag i då det måste vara bland det vanligare dokumenten man skriver men inte hittat något tillförlitligt har någon nåt förslag eller är det jurist som gäller?

Bara skaffa Livförsäkring utöver de vanliga så täcks återstående bostadsskuld i många fall