Inlägg

Inlägg som Niivpzi har skrivit i forumet
Av Niivpzi

Vad jag tycker skiljer mest i Win 11 är att den prioriterar animationer innan något kan göras, allting har en 0.5sec delay i princip förutom RUN rutan med win+r... Startmenyn lämnar alltid ut mina första bokstäver.
Hantering av rutor är inte helt flawless osv, de finns lite skit som förhindrar mig att vara så snabb som jag vill vara och det märks att något är ändrat & annorlunda för jag inte kan göra så som jag gjort senaste 20 åren i andra Windows OS.
Mest ironiska jag upptäckt är att söktiden i startmenyn påverkas om WiFi är på eller inte, har någon annan detta?

Av Niivpzi
Skrivet av SotarnAnton:

Välkommen till HIFI världen, den är stooor

Något som jag kan påpeka redan nu innan du har köpt grejer är att bra ljud finns det inget "hur ska bra ljud låta"-manual. Du får testa dig fram

Skrivet av reeson:

Tack! Ja Jag ser en lyssande nya hobby.. Har ingen problem att lägga ute stora summa på saker som ska hålla länge.. Känns som jag har börjat en resa. Har inte varit så "excited" i väntan for en nya pryll sedan kanske min PS2..

Yep viktigaste är vad DU behöver eller önskar.
Ska du prodda? Speciellt
Älskar musik? Vilken typ av musik? osv.

En person kanske vill ha allt i diskant och mellanreg och inte bry sig om bass, medan en annan som vill lyssna bastungt har inget me dem hörlurarna att göra med alls.

Av Niivpzi
Skrivet av Nissling:

Under vilka tidsramar ska man i så fall 6-8 liter med lightläsk? Att ens dricka så mycket kranvatten på en dag kan vara livsfarligt.

Lightläsk vet ja inte, går an i ok mängder men sockerberoendet är ett riktigt jävelskap.
Jag kom över mitt sockersug genom att... på riktigt tröttna på socker, låter galet men min kropp säger ifrån att de inte är lika gott längre alls och efter xx mängd socker mår jag inte riktigt bra.

Lättare säga att trycka i sig tills kroppen säger ifrån, dricka tills det absolut inte gott, meningen med detta är att skapa avsmak på sitt sätt skulle jag säga.
edit:
De är farligt i längden absolut, men din kropp säger ifrån långt innan, dricka(eller äta) för mycket av en grej gör ju att din kropp vill stötta bort det tillslut och inte vara lika sugen på det(?)

Av Niivpzi
Skrivet av downup:

Har beroende av Pepsi max samt Coca cola zero.
Vill börja få bukt på detta.

Jag är kanske inte extrem som många men det är minst en burk om dagen, men ibland är det 1.5 liter. Varje dag.

Någon som har trappat av? Vill inte utesluta drickan, vill endast känna att det den är en god dricka till hämt mat och restaurang.

Dricker inte alkohol så mina val är alltid
Vatten, mjölk eller Pepsi max/cola zero. Men nu på sistone har det endast blivit colan. Dricker knappt vatten mer.

193cm på 110kg, hade gärna gott under 100.

Sodrastreamer och köra bara citron/frukt/bärsmakerna utan socker, som hemmagjord Loka/ramlösa typ?
Kanske idiotiskt men ev funkar det för vissa:
Jag når "gränser" rätt lätt, så prova dra i dig 6-8 liter så det blir på tok för mycket så kanske du inte vill se det något mer efter X dagar..? Funkat för Cigg och Snus efter grövre fyllor, rör inte dessa två saker för hjärnan sagt "detta får dig spy"

Finns även artiklar som detta, går fördjupa sig i men du gräver dig djupare med maten och drickan i längden:
https://theweek.com/articles/495669/junk-food-more-addictive-...

Av Niivpzi
Skrivet av Vapo:

Nu blir jag förvirrad… Ni lovar inga rabatter om 50% på det folk vill ha, men erbjuder redan 60% på utvalda hyllvärmare? 😶‍🌫️

Förvirrad men förväntansfull på de EPISKA erbjudande som komma skall 🤗

Inget att vara förvirrad över, 40-60% var för BORDEN och GPU kan vi bara hoppas på.

Av Niivpzi
Skrivet av KorvMos:

Är det ens någon som aktivt använt den här på sweclockers?

Tror inte jag ens hört om den ärligt talat, då har jag konto på många launchers ändå och 2 installerade.

Av Niivpzi

10.000kr för:
3 700 mAh
Snabbladdning 25 W
Utan 3.5mm & SD kort...

Vilket skämt.

Av Niivpzi
Skrivet av Roger W:

Jag förstår inte vad du menar där.. Om du bara aktiverat perioden för månadskorten en gång så är det sen giltigt hela månaden. Du behöver inte blippa varje gång innan du kliver på.

Nu utgår jag ifrån att han inte hade månadskort.
Har du annat än månadskort så får du böter om de inte är aktiverat innan.

Av Niivpzi

Pricerunner är helt värdelös som hemsida, använde dem tills prisjakt kom, Pricerunner gjorde något med sökfunktionen som gjorde att jag inte fann vad jag ville och efter det fann jag aldrig tillbaka.

Av Niivpzi

Är övertygad på att någon idiot har kommit på hos SL att "vi gå miste om XX pengar pga plankare" och nu gör dom ALLT för kungochfosterland för att få tillbaka deras 10.000kr de missat i plankning...
De är riktigt äcklig och ful stil av dem att göra på detta vis, vi kan inte rå för att SL inte har IQ nog att flytta eller sätta in provisoriska läsare på bussarna när fronten är stängd...
Idiotin i detta är helt och hållet "du ska ha giltig biljett NÄR DU KLIVER PÅ" - och den är fan svår att ta sig runt.
Betala och överklaga efteråt, får du tillbaka pengar så fine, om inte... då har du mist 1500kr TROTS att du betalar månadskort.

Sl har tappat ALL respekt genom åren plus med ständigt jäkla prishöjande UTAN förbättringar i trafik så kan dom dra åt helskota.

(Ja jag har personlig agg mot dom, pengakåta *** ** ***** ***)

Av Niivpzi
Skrivet av Dakkie:

Ja alltså en ordbok är ju aktiverad åt gången, dock har jag ju en "knapp" på tangentbordet som ändrar detta. Så jag behöver inte glida in i inställningar osv varje gång för att byta t.ex.

Min gamla Android (Huawei p20 pro) fick jag också byta med, då genom en "swipe" på mellanslag, eller om jag höll in den, kommer inte ihåg. Så där fick ajg också byta manuellt mellan ett par i förväg valda språk. På min nya telefon slipper jag dock detta då rätt språk redan är valt.

Med det sagt så är jag dock inte 100% såld på iPhone, jag är i nuläget högst indifferent, då jag gör samma saker på den lika bra som innan.

Saknar min bakåt-knapp dock

Låter som gamla goda Swift Key. (alt. Swype)
Men att byta med globen på varje chatt/app och person blir för mycket i slutet. Google keyboard är bra idag
Stämmer, bakåtknappen och ordentliga felmeddelanden är något man saknar.
Kan ge dig tipsen nu: Hårdomstart & Nätverks återställning under "Allmänt" är två generella lösningar för nästan alla problem på en iPhone -.-' (Supportat telefonerna i flera år och skumma problem löses på detta vis)

Av Niivpzi
Skrivet av Dakkie:

Något jag gillade var att telefonen kommer ihåg i t.ex. messenger och whatsapp vilka konton jag brukar använda svenskt respektive engelskt tangentbord på. Jobbar i en internationell miljö så jag skriver mycket svenska och även mycket engelska, och att inte manuellt behöva byta tangentbord i varje chatt är skönt.

Annars var min upplevelse undervälmande. Det var en telefon, precis som min gamla Android. Inga speciella grejer den kunde göra jämfört med min gamla.

Exakt här är varför jag gav upp iphonen direkt, att du inte kan skriva flera språk samtidigt och ett ständigt klagande på "tredjeparts keyboard kan sno info".
Skriver finska spanska svenska och engelska löpande, att iPhone är en "business telefon" undgår mitt förnuft...
Android kör Google Keyboard med 3 aktiva språk samtidigt så den förstår ofta mitt 4e som inte är "aktivt".
Inget att basha på men iPhone har inte haft någon uppdatering sen deras "3Gs" fick bakgrundsbildsstöd.

Av Niivpzi
Skrivet av Solanum95:

Alla tycker ju olika men personligen tycker jag inte att ljudet är så dåligt som alla säger, det är inte som i BF1 än men tycker det är bättre än Warzone till exempel. Men beror väl på vad man har för headset och vilka inställningar man kör med 😊

Stämmer ju inte alls, ljudet är "bra" men det känns inte som att de är ett stort krig runt om dig.
Som vi sa tidigare att BF hade de också som ett main concept med bra ljud - Så det är nedgradering jämtemot äldre spel och CoD som aldrig brytt sig riktigt om ljud går inte riktigt jämföra när en handgranat låter likadant som exploderande fordon.
Jag menar känslan och effekterna, joinade en BF4 custom map med massa fordon och ständigt krig - vart ju fint att höra vart allt var, när något närmade sig i luften och från vilken sida osv. Sen går man in 2042 och ljudet är platt och tråkigt.
Hörlurar spelar ingen roll i denna form av kvalité vi pratar om nu.

Av Niivpzi

"Private Relay är ett hot mot innovation"
Tvärtom, detta är ju ren innovation till dagens standard.

Av Niivpzi

Vill minnas att jag provade koppla mitt SNES via antennunttaget på en gammal VHS för prova köra via SCART istället, kan detta vara idé om VHS kanske har någon form av förstärkare i sig eller tar upp signalen lättare så VHSen är den som ger bilden?

Av Niivpzi

Vet inte om detta är ändrat i final release, men var inte bf kända för att spelat in ljud från verkligenheten och få verklighetstroget ljud?
Känslan man haft när man kom in i ett spel i bf3-4-V var att man hörde krig, fordon och explosioner långt ifrån kartans alla hörn och kanter, men 2042 var otroligt tyst och kändes mer som om man var en myra på en CoD bana.

Av Niivpzi
Skrivet av Simpan30:

Men att behöva ta csn lån är inte så kul heller. Hur mycket får man i csn lån?

Man anpassar sig konstigt nog.
Så länge du vet att inkomsten är i alla fall någorlunda OK för månaden så går det an, det blir en rädsla att tänka "shit jag ska ha 6500kr mindre i månaden" men med lite matematik så går det att överleva med, spec csn högsta lån + ev "studentjobb".
Kan kort säga:
Jag arbetade upp mig, majoriteten av polare pluggade - jag med 8 års erfarenhet i arbetsliv vs polare som är nyutbildade så har dom kommit i kapp lönemässigt (som ny exade!!) och när DOM har kommit upp i 8 år kan vi bara spekulera vad som sker vs mig.

Av Niivpzi
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Bra med mer konkurrens. Det stora problemet jag anser idag är att cpu/gpu i medelklassmobilerna är för slöa och man brukar ofta få gå upp mycket i pris för bättre. När de bättre blir bättre så följer förhoppningsvis de billigare med. Jag är trött på snapdragon 730G som finns i så många mobiler.

Detta blir super, fler spelare på marknaden.
Därför värt att jämföra mot mediatek också ibland, jag tvekade med min Note8Pro pga enstaka review klaga på prestandan men fan inget man märker av... Helio G90T helt klart underskattad i Europa. En samsung med 730g kostar nog 2000kr mer än en Xiaomi med MTK chip.

Av Niivpzi

Felix smakar socker, vinäger och nog med lite inslag av salt. Den med mindre socker är ju inte bättre eller godare på något sätt..?

Av Niivpzi

Äter knappt chips, men har lärt mig att OLW älskar salt.
Deras dipp och chips smakar mer salt än annat, med Estrella får man annan smak i alla fall.