Inlägg

Inlägg som Kimmeh har skrivit i forumet
Av Kimmeh
Nytt bud: 500 kr Plus frakt kostnad
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kimmeh

Jag har en Apple Watch Series 7 i färgen Midnatt, 45mm och modellen med Cellular.

Den blev utbytt av Apple i Maj så den är i väldigt bra skick och har haft skärmskydd hela tiden. 98% batterihälsa.

Ingår laddare och Nike Sport Band i den lilla storleken.
Original inköpskvitto finns också.

Hojta till om det är intressant.

Av Kimmeh
Av Kimmeh

I år är jag mest nyfiken på klockorna men ryktet verkar vara att det är minimal förändring mot förra året. Kanske blir en begagnad Ultra tills nästa år i så fall.

Gällande iPhonen så är det väl titanskalet och den mindre ramen som lockar men det är för lite för att motivera byte från min iPhone 14 Pro Max som gärna får hänga med ett par år till!

Av Kimmeh

Tycket nog inte det funnits bättre läge än nu för Android att ta marknadsandelar. iOS har aldrig varit sämre och iPhonehårdvaran har det inte hänt nått kul med på flera år. Uppe på det kostar iPhones sjuka summor pengar.

Men jag har ändå iPhone, dels av vana och att man är lite inlåst i ekosystemet, men också för att Android inte har nått att locka med. Sjuhundra modeller och flera tillverkare av telefoner. Olika teman/overlays på olika modeller av telefonen. Är kanske dåligt insatt men om man håller sig till Pixeltelefonerna, är de mer renodlade?

Det är väldigt mycket med Apples produkter, tillbehör och support som oftast gör att man förstår varför folk köper dem och varför priset är högt.

Ett exempel är laddarsladden till min Apple Watch pajjade helt plötsligt, ringde Apple Care och efter lite felbeskrivning och testande bokade de en beställning på en ny. Reserverade 350kr på mitt konto som återbetalades då den trasiga skickats tillbaka(allt för att skicka tillbaka kom med den nya sladden). Den nya kom efter en arbetsdag men va tyvärr inte exakt samma sladd som min klocka kom med. Nytt samtal till supporten och inom ett dygn hade jag rätt sladd plus att jag fick behålla den de först skickade som var fel variant.

Det ovan är långt ifrån det ända exemplet jag har på extremt bra bemötande i garanti och supportärenden.

Av Kimmeh
Skrivet av hk-tray:

S/M står det. De två andra är också Apple

Tack! Är intresserad men kan inte buda över redan lagt bud då inget band passar mig. Du får gärna skriva om den inte skulle bli såld för det bud som redan ligger.

Av Kimmeh

Vilken storlek är det på Trailloopen som följde med Ultran? Det står på baksidan av lådan. Sen undrar jag även om de andra två banden är från Apple eller tredjepart 😊.

Av Kimmeh

Intresserad, vill du ta frågor här eller i PM?

Av Kimmeh
Skrivet av TMG:

Jag blev själv "lurad" när jag köpte en sådan här för något år sedan. Jag antog att det var den vanliga runda varianten, men jag fick den övergivna kvadratiska som tydligen har samma namn (tack Ubiquiti). Tog mig en evighet att förstå varför den inte hittades av kontrollen, tills jag insåg att jag behövde köra en flera år gammal version av mjukvaran för att det skulle fungera.

Lägger ett bud på 100 kr + frakt om du ändå hade tänkt köra dem till skroten.

Noterat, låter annonsen ligga lite till så får vi se om någon mer är intresserad.

Av Kimmeh

Har inte tillgång till PoE för tillfället så kan inte testa :(. Borde gå att läsa sig till någonstans tänker jag.

Av Kimmeh
Skrivet av FreddyL:

Hoppas det är ok för TS men viktig info är att dessa inte går att köra med senaste versionen av UniFi Controllern (vill jag minnas)

Ajdå, det hade jag faktiskt inte kolla på. Tack för upplysningen, betyder det att dem lämpas bäst för elskroten? Eller kan någon ha nytta av dem ändå?

Av Kimmeh

2st Ubiquiti UniFi AP AC

Säljer två Ubiquiti UniFi AP AC i fint skick. Ingår fästen och skruv enligt bilder.
Dessa kräver Power over Ethernet, ingår ingen Power Injector.

Jag har tyvärr själv inte möjlighet att testa dem just nu. Skulle vet vara något problem är det självklart återköp som gäller.

Går att läsa om dem här: https://www.dustin.se/product/5010742502/unifi-ap-ac

Hade tänkt mig runt 500kr styck eller bud, svårt att värdera dessa då denna modellen inte säljs längre.

Läs hela annonsen här

Av Kimmeh
Skrivet av wimon:

När och var är den köpt?

På tradera så det är inte jag som köpt den i butik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kimmeh

Mophie Wireless Charging Base

Säljer en Mophie Trådlös laddare i nyskick, enbart uppackad och testad. Säljes pga felköp. Det som följer med är laddningsplattan, strömförsörning, lådan och en liten instruktionsbok.

Stödjer snabbladdning för iPhone 8, 8 plus och X samt andra telefoner som stödjer Qi tex Samsung. Det går att läsa mer här:
http://eu.mophie.com/shop/wireless/wireless-charging-base

Kan skicka med postnord eller schenker och frakten landar på 59kr. Nypris är 560kr så tänkte att 350kr är lagom då den är i nyskick.

Läs hela annonsen här

Av Kimmeh

Köpes: iMac från 2013 eller nyare

Hej!
Är intresserad av att köra en imac 21.5 tum från 2013 med Nvidia Geforce 750m. Är öppen för förslag på alternativ med bättre grafikkort, även i 27 tums storleken. Men minimum är det grafikkortet. Tillbehör och dylikt är såklart uppskattat, likaså kvitto samt kartong. Priset är ju helt beroende på modell, skick och tillbehör men ett riktpris är väl någonstans mellan 7000 och 9000 för den modellen jag söker.

Mvh Kim

Läs hela annonsen här

Av Kimmeh
Skrivet av _MmattiasS_:

Fortfarande långt under iPad Airs upplösning! 640x1136 på 10 tum är bara hemskt En av baksidorna med ett så låst OS som bara körs på ett fåtal enheter.

Yeeea, vektorgrafik/skala eller nått så det funkar på alla upplösningar! iOS känns lite hemmasnickrat vid varje uppgradering av skärmupplösning eller byte av aspekt ratio!

Av Kimmeh
Skrivet av _MmattiasS_:

Min teori är att de måste gå upp så mycket i skärmstorlek för att kunna fyrdubbla upplösningen på samma sätt som de gjorde MacBook retina när de bytte från 1440x900 till 2800x1800. I en miljö där varenda telefon man utveckar för kör samma upplösning tar det år och dar för utvecklare att uppgradera apparna. Titta bara på hur det var när iPhone 5 släpttes, och hälften av alla appar hade svarta kanter över och under. Dubblerar de bara upplösningen till 1280×2272 kan appar som inte uppdaterats köras i den gamla upplösningen utan att det ser helt förjävligt ut

Xperia Z1 compact

Ja för det blir inte så retina med 5,5" och 640x1136, 237pixel per tum... De måste pumpa upp upplösningen för att inte gå baklänges. Hatar förövrigt att iPhone appar körs i 320x480 på iPad, trots att appen stödjer Retina skärm för iPhone. Apple what you doooin????

Edit:
Måste rätta mig här för provade just Instagram på min iPad Air, då körs den i 640x1136. Men på min iPad 1 körs det i 320x480, har väl med att iPad 1 har 1024x768 pixlar!

Av Kimmeh

Är bara en tidsfråga innan någon kommenterar det så jag kör, sleep/wake knappen sitter på överdelen av telefonen, inte nederdelen! I know it's Friday :]!

Av Kimmeh

Om simkortet inte passar går det vanligen att be operatören skicka ett i rött storlek. Eller gå in till butiken(vet att Telia fixar sånt i butik iaf, även för Halebop kunder) om det finns någon.

IPad med med endast wi-fi har ingen simkortsplats men man kan ju dela ut internet på många mobiler idag. Billigt och relativt smidigt alternativ.

Vissa operatörer erbjuder även tvilling kort eller dylikt, låg månadskostnad och då går plattans simkort på samma surfmängd och hastighet som det man har i mobilen. Fick mitt från Halebop idag och det var ju såklart ett micro-sim som de skickade. Min iPad Air vill ha ett Nano, men det var bara att veva fram saxen och klippa ner det till rätt storlek :)!

Edit: och dom någon skrev, tänk på att ha en olåst iPad eller en låst till rätt operatör om du ska ha ett simkort i den!!

Av Kimmeh

Kommer också bara till mobilsidan på min iPad Air i Safari på iOS 7.1.1
Verkar inte gå att välja den vanliga sidan heller, varken i urlen eller på sidan. Riktigt pissigt!