Inlägg

Inlägg som Banco har skrivit i forumet
Av Banco
Skrivet av sesese:

AMD och Intel måste öka prestandan om hem PCn ska överleva. Man måste få ett mervärde av att spela på pc vs konsol. Ska vi nå nästa steg i spel grafik så måste 8/16 bli budget cpu inom något år och att premium PC blir cpu med 32/64. Tror även att dubbla grafikkort är på väg tillbaka så vi kan nå nästa nivå på spelgrafik.

https://www.wepc.com/news/video-game-statistics/

Ser inget om att konsoler håller på att ta över från PCn? De sjunker i samma takt när mobilspel tar över. Det finns väldigt mycket mervärde med att spela på PC över konsol redan idag och den basen som redan spelar på PC kommer nog inte konvertera över till konsol i någon större utsträckning. På samma sätt som det finns mervärde i att spela på konsoler. Bägge har sin plats och sin publik.

Av Banco
Skrivet av Dalton Sleeper:

@Vidyamancer: Jag vart halvt spyfärdig genom att titta på klippet på 135" projektor, gillar verkligen inte teleport av denna sort. De kunde väll ha haft att man går till punkten under en viss tid med mjuk acceleration. Bra att de (verkar) har alternativet att gå själv med hjälp av styrknapparna.

Förflyttning är det riktiga problemet i VR och det var det som bröt illusionen för mig, har inte använt Viven på flera år. Känns som en Treadmill är bästa alternativet, dock inte billigt och inte speciellt enkelt att få tag på.

Edit: Den tredje videon såg ut att ha lite mer smooth transition vid teleport, hoppas det är inställbart. Såg även ut att de rörde på sig i tredje videon, frågan är om det var med styrknapp eller fysiskt. Vore ju bra om man kunde teleportera, använda styrknapp samt röra sig fysiskt beroende på scenario.

Det är inget tvivel om att Alyx tillåter locomotion. L.A. Noir är det enda spelet som jag stött på som inte stödjer locomotion.

Av Banco
Skrivet av Molotov:

Nja.
Ang spel så visst, det mesta är inte några AAA produktioner men AA och så klart massvis med indie.
Men det betyder inte att spelutbudet är dåligt.
Dina kompisar har helt enkelt inte hittat spelen om allt känns som demos.
Och vad jag menade att jag tror 2020 lossnar det på riktigt är att vi har fått spel som Boneworks (slutet 2019), The Walking Dead Saints and sinners, kommande half life, kommande Medal of honor. Ubisoft har meddelat att nått av deras IPn ska släppas till VR.
Dessa spel är AA och AAA spel och jag gissar platsar in i vad du säger är längd, känsla och story.
Det finns fler andra spel och fler kommande spel som också uppfyller dessa krav så.
Njääe jag håller inte med om att spelutbudet saknas, det har bara inte upptäckts än.

Sniper Elite VR kommer väl i år också?

Av Banco

Så jäkla ball! Jag älskar den. Nu kan jag inte slänga de här summorna hur som helst på en telefon men om några år så!

Av Banco
Skrivet av Oliver91:

Vilka titlar är det som är aktuella då? Jag sålde mitt PS4'a när jag fick tag på GTA 5 till PC så har inte varit särskilt uppdaterad bland de PS4 exklusiva titlarna på sistone

Last of Us och Red Dead Redemption är de spelen jag vill ha till PC.

Av Banco
Skrivet av AMD-FX:

Har kollat klipp på youtube men är inte ens imponerad. Gillar inte tredjepersonsperspektivet. Siktet verkar för snabbt. L4D är fortfarande bättre

https://www.youtube.com/watch?v=mDkF4qi12LI

Skönt när man vet redan innan man spelat spelet om det är bra eller ej. Önskar att jag hade den förmågan.

Av Banco
Skrivet av N4kame0:

@AdoringFan: Ska bli sjukt spännande att se vart det landar och specs. Misstänker att det lär landa på 699USD eller 799USD. Så länge priset känns motiverat köper jag det dirr. Har sedan tidigare DK1, DK2 och Vive.

Och Knuckles verkar vara så jäkla bra! Jag tror index kommer landa på ett helt okej pris. Ser man på deras tidigare tekniska prylar så har de ju legat på en bra nivå prismässigt. Då tänker jag på deras kontroller och link. Steam gynnas ju såklart om folk äger deras headset och köper spel i steam så jag hoppas på index.

Av Banco

Även med dessa problemkort låter det väldigt osannolikt att du har fått tre dåliga ex. Jag hade oroat mig för annat i burken. Hur ligger dina temperaturer. Har du överklockat korten?

Men visst självklart kan du ju ha extrem otur också. Folk vinner ju på lotto så osannolika saker händer ju.

Av Banco
Skrivet av Yonie:

@Banco: Jag förstår din poäng. Men någonstans känner jag också att majoriteten av användare inte kan motivera en utgift på 16,000:- för det användningsområde du beskriver. Och priset är i en helt annan stratosfär för att det ska vara rimligt att yngre skaffar den.

Jag talar mer generellt om selfiekameran. Men min poäng gäller väl oavsett? Alldeles för många använder sig av selfiekameran för att den ska tas bort. Har nog inget med kundens ekonomiska status eller ej. Finns ju väldigt billiga telefoner med den funktionen. Ska man ta bort den funktionen för att det är en premiumprodukt? I mina ögon skulle ju telefonen bli sämre. Jag tror inte någon köper en telefon idag för endast en av dess funktioner. Utan snarare har krav på att vissa funktioner ska finnas. Och en telefon utan selfiekamera skulle då falla bort från en hel del potentiella kunder.

Av Banco
Skrivet av anon159643:

Selfikameran är riktad till en viss målgrupp, det finns folk som har vuxit ifrån behovet av att se ens eget eller andras ansikten. Jag väntar på mobiler för oss släpps, vilket det också har gjorts, men de är ej tillräckligt bra. Selfikameran kan då få vara uppskjutbar, bakom glaset eller whatever. Det viktiga är att den inte stör bilden på displayen.

haha. "Vuxit ifrån behovet" fick mig att skratta. Döva använder det ju uteslutet till exempel men ja de är ju en nisch helt klart. Själv använder jag mig väldigt flitigt av den för att tala med nära och kära som jag inte bor nära. Typ visa upp barnen osv. Och här tror jag inte att jag är ensam direkt. Det är ju rätt många människor som inte bor nära hela sin familj. Det är väl ca 20% av Sveriges befolkningen som är invandrare till exempel och på det är det också utvandrare. Och sen bara folk som bor långt bort från varandra i Sverige. Alla av dessa kanske inte vill se sin familj men många vill nog det. Jaja jag tror jag får fram min poäng.

Jag hoppas innerligt att jag inte växer ifrån behovet att se andras ansikten.

Av Banco
Skrivet av raQblad:

Japp - men ska nog bytas ut mot Alex med lådor. Lagringsplats ær alltid bra.

Haha jag har sneglat på en sån, har dock inte fått tummen ur ænnu. Tur man inte ser kablaget nær man sitter på stolen!

Väldigt praktisk och väldigt lätt installation.

Av Banco
Skrivet av raQblad:

Æntligen fått min egen lilla hørna! Nøjd med det, æven om jag ær førpassad længst ned i en kællare och inklæmd under en trapp.
IKEA står før inredningen

https://i.imgur.com/uO25Oq1.jpg
https://i.imgur.com/zwkbzTD.jpg

https://m2.ikea.com/se/sv/p/signum-kabelkanal-horisontell-sil...

Varsågod.

Av Banco
Skrivet av danedi:

@Veidit: Ver du ens skillnaden mellan en ras och en art FFS?

Ras är pigmentation, skeletal uppbyggnad och broskbyggnad. Men bibehållen fortplatning.
Art är en större grupp som saknar forplantningsförmåga fast kan få barn ändå, fast de är 100% sterila. (Exempel mula, liger, tigon osv)
Genus är mammalia, aka alla djur som diar sina barn (utom platypus av nån sjuk anledning)

Exempel: En vithårig ras av islandshästar blandas med en ras av fullblodsaraber, det ger en lite ljusare arab, sen tar de hela avkomman och blandar med en zebra vilket get kvaggor som i sig är mystiska. Slutligen blandar man med en åsna och där tog generering en slut. Vi får ett randigt missfoster som är sterilt och inte kan styras eller kontrolleras avmänniskor.

En schäfer och en labrador är olika raser men samma art. En häst och en åsna är olika arter.

Veidit verkar vilja att det ska finnas fler olika arter på planeterna, vilket jag håller med honom om. Det är alldeles för få arter mellan de olika planeterna. Jag antar att han pratar om djur och varelser som finns på de olika planeterna. Jag förstår inte vad du argumenterar om egentligen?

Av Banco
Skrivet av GuuFi:

Samma här, spelade det iofs ett år efter släpp så den var ju hårt patchad.

Bara rörelserna under striderna gjorde så mycket för spelet, ME 1-3 känns otroligt stelt efter det spelet.

Sen att storyn inte vann några TV-spels Oscars är en annan femma men helt värdelös var den inte.

Spelet hade helt klart bra moment. Striderna var helt klart mycket bättre och månen som man körde runt på var riktigt häftig. Men efter själva testperioden av spelet så var det ju bara en upprepning av samma sak om och om igen. Samma varelser på alla planeter. Röstskådespelet var ibland helt katastrof. Så pass att jag skrattade vid tillfällen. Jag minns inte detaljerna längre, jag minns att jag verkligen ville gilla Andromeda men halvvägs igenom spelet hade jag bara tråkigt. Jag fick känslan att de hade avslutat produktionen av spelet några månader innan spelet faktiskt var färdigt.

Jag tror det största kritiken är att från att vara ett spel drivet av story och karaktärsdjup så blev det ett platt shooterspel. Inge fel på platta shooterspel men när du byggt upp en fan base på djup story och karaktärsdjup så kommer ju hela fan basen bli besviken om det inte levereras. Så kritik är absolut befogat även om spelet passar somliga.

Av Banco

Det är medhörning på Sonys xm2:or också.

Av Banco

Amazon.co.uk är ett bättre alternativ än Ebay skulle jag säga. Finns allt där.

Av Banco
Skrivet av YamahaDGX630:

Haha, ja det kanske är en hel vetenskap!
Nej Jaybird har ingen NC, men allt blir extremt dovt med öronkuddarna som jag använder, och det tillsammans med bra volym och bas så gör dom jobbet perfekt!

Låter bra det.

Ska försöka testa dem någon gång.

Av Banco
Skrivet av YamahaDGX630:

Jag håller helt med om isolering och bra ljudkvalité. Och båda dom grejerna får man med Jaybird och säkert andra märken också. Och jag äger själv ett par QC35, så jag vet vad vi har att jämföra med

Jag upplever inte att jag kan få det på gym med hög musik utan att höja volymen mer än vad jag behöver. Men jag har inte provat jaybird utan har ett par Jabra så kan ju vara att de klarar det utmärkt. Har jaybird bra NC? Med det sagt har jag nog aldrig provat några in ear som klarar att leverera vad over ear gör men jag kan absolut ha fel.

Så preferens helt enkelt.

Hmm när jag tänker på det kan det mycket väl vara just känslan att öronen blir omslutna och huvudet blir kramat som ger extra känsla av isolering för mig. Mer än frihetskänsla man får av in ear. Så antagligen är det mycket vanesak. Nu är jag där jag är och gillar det så har ingen anledning att ändra det. Men det kan nog mycket väl vara en mental del i det hela. Inte bara dock.

Av Banco
Skrivet av YamahaDGX630:

Skippa Over-Ear om det är för Gym. Jag förstår verkligen inte folk som tränar med Over-Ear över huvud taget. Ännu mindre förstår jag folk som springer med dom... Jag kör med Jaybird och den typen av hörlurar är extremt slimmade och effektiva när man tränar. Dessutom har jag bytt ut de traditionella gummipropparna till de betydligt bättre Sport Pro Custom.

Over-Ear hör inte hemma på gym där man svettas och vill känna sig fri, utan på bussen eller hemma i soffan när man vill ha det lite bekvämt!

För mig handlar det om att helt isolera mig från omvärlden maximalt och bara fokusera på vad jag gör. Detta görs lättast med over ear-lurar med NC. Bara att tvätta av och så småningom köpa nya pads med jämna mellanrum. Kostar väl ca 100kr på amazon. Jag har ett par rätt fina trådlösa in ear också. Jag förstår ju vad du menar men jag saknar ljudkvalitet, basen och den totala isoleringen som du får med over ear. Att bli isolerad ger mig mer frihetskänsla än små lätta lurar. Så preferens helt enkelt.

@xXQuantinXx
Så mitt tips är Sonys xm2 som nu säljs för bra pris på media markt (2200kr). Då får du topplurar i segmentet för ett riktigt bra pris för att de är en utgående modell. Måste köpas i fysisk butik. Hmm kanske är slutsålda redan. D

Vad jag har läst så är QC 35 bekvämare än xm2 men xm2 har snäppet bättre ljud, kostar bra mycket mindre just nu och xm2 har lite fler funktioner. Typ att du kan muta genom att lägga handen på höger hörlur.

Av Banco
Skrivet av the squonk:

Radeon 7 är dyr främst pga HBM2 och att den egentligen är designad för content creators och därmed inte tänkt att göras i någon större upplaga. Nu fick man enligt rykten ca. 40.000 gpuer över som man måste göra något med. Det ser ut som att det blev Radeon 7.
Den riktiga konsument gpun är Navi och den verkar uppenbarligen inte färdig.

Skickades från m.sweclockers.com

Svarar du till mig? Du får nog citera om du förväntar dig svar i framtiden

Men det är alltid befogat att vara orolig. Men jag är medveten om allt det där och ja vi får hoppas att de placerar sig på en mer human nivå.