Inlägg

Inlägg som papphammar har skrivit i forumet
Av papphammar

Asus Zenfone 9?
Den har dock inte trådlös laddning eller plats för minneskort...men annars har den det mesta.
OM man gillar en lite mindre telefon, typ 5.9 tum.

Jag har en A52s också och det är mycket mobil för pengarna! (Men jag vill ha en mobil som är bra på det mesta
men känns smidig i formatet. Så jevvla trött på "phablets" )

Av papphammar

Tackar! Såvitt jag förstår så kan inte True Caller blockera sms, vilket var viktigt för mej. Tror att det till o med står i infon om True Caller.

Av papphammar

Jag köpte den "ren" ,såvitt jag har vet, i en Tele"-butik.
Anyhu jag har nog löst det- Der verkar endast finnas en app som i dagsläget stöder sms-blockering när man har
Android 4.4 Kit Kat och det verkar vara Phone warrior. Så det blir väl till att köpa den om den ej är gratis.

Av papphammar

Hehe precis den jag nu håller på att ladda ner.
Men jag tror att jag har nåt annat problem som gör att sms:ena i alla fall går igenom, dock ingen aning om varför!

Av papphammar

Ja det finns alternativ att blockera sms. Min telefon är inte låst alls. Hmm kan det vara nåt option i android eller appen som jag inte fixat?
Eller kan nån rekommendera nån (helst gratis app) som blockerar sms?

Av papphammar

Nu vet jag knappt vad root är men jag har provat två olika appar och dom släpper igenom sms från denne person.
Jag fattar ingenting.

Av papphammar

Får inte blockeringsappar att fungera!

Jag har testat blacklist plus och blacklist och båda släpper igenom sms från ett nummer som jag har lagt till i spärrlistan!
Jag har bockat för "blockera privata nummer" också samt testat att ta bort det nummer jag ska blockera ut min telefonbok(men det ska nog inte spela någon roll ändå) Jag för lik förbenat sms i min normala inbox och även ett meddelande från appen att ett sms är blockerat...jo tjena! Inte blockerat alls!
Jag har en Sony Xperia Z- android alltså.
Tips emotages tacksamt!

Av papphammar

Nån som kan testa om deras display funkar likadant som min? Alltså när man befinner sej i ett mörkt rum så kan man inte reglera ljusstyrka i displayen till svagare ljus(det händer alltså inget när man drar reglaget i inställningen, åt vänster) Tillägg- Det är så det fungerar, alltså inget fel där!

Och om någon finner var/om man kan stänga av den automatiska regleringen av display belysningen? Tillägg- det går inte att ändra på den funktionen.

MEN:
Tycker inte ni att belysningsstyrkan ,alltså den som är inställd från fabrik, är ett snäpp för klen när ni kollar på displayen när ni befinner er i ett mörkt rum?

Tack

Av papphammar

Jag har en liten undran -
Jag har ett kalkylblad med flera flikar/tabeller och när jag skriver ut första fliken/tabellen så är det inga problem men när jag ska skriva ut nästkommande flik/tabell så skrivs bara namnet på fliken/tabellen ut!

Vadan detta? Ingen av innehållet skrivs alltså ut. Jag har kopierat formateringar från första fliken/tabellen till nästkommande flikar/tabeller. Är det nåt´där som har blivit knas då?

Tack på förhand!

Av papphammar

Ja visst heter det iTunes

Tack det hjälpte! ...glömde bort att google är min vän!
Hoppas att detta bara är ett problem som bara finns i media monkey- vill inte att "rester" från iTunes ska sabba för en i framtiden då man vill spela upp sina filer med nåt´mediaprogram eller redigera dess albumomslag!

Tycker att det är megaskräp att iTunes lämna dynga efter sej i musikfilerna!
Men jag orkar nog inte att rippa, sortera, lägga in albumomslag på alla mina 8000 låtar igen!!

Av papphammar

I-Tunes spökar!?

För ett tag sedan så rippade jag ner alla mina cd-skivor till min dator och använde mej då av I-tunes. Nu har jag märket att I-tunes är skräp som meidaspelare- t.ex när jag har för hand flyttat om lite låtar i dom mapparna som I-tunes skapat så väljer I-tunes, när jag spelar upp låten, att plocka bort dom ur den mapp jag har lagt dom i och lägger dom sedan i en ny mapp som I-tunes själv har skapat. Jag borde väl för tusan får välja själv vart jag slutligen lägger mina låtar!?

Hursomhelst jag avinstallerade I-tunes och rensade med cc-cleaner(kanske för bra) Men nu när jag ska gå in via programmet media monkey och feppla lite med albumomslag så får jag upp detta error:

http://img527.imageshack.us/img527/7382/crapt.th.jpg

Och detta ser ju klart ut som en rest från I-tune. Detta fel får jag också upp när jag ska göra samma sak med låtar som jag inte ens rippat med I-tunes och som inte ligger i någon mapp som I-tunes har skapat!
Det verkar gå att bara ignorera felet genom att inte klicka på ok(för gör man det så stängs media monkey av) men det är otroligt störande.

Så mina frågor är:

1 Är det nån´som vet om man kan få bort detta? (har redan testat att ominstallera media monkey)

2 Vilket är det bästa och mest "neutrala" program som inte bakar in en massa trams, för rippning i windows?

Jag har lagt ner ett hästarbete på att rippa OCH lägga in albumomslag till alla dessa låtar!

Av papphammar

Satio är icke okänslig eller svår att skriva med! Kalibrera skärmen om du ej har gjort det innan. Om man är ovan, som jag var så behöver men några dagar för att få in känslan men sedan flyter allt på sketbra! Om inte det funkar ändå så har du fel på telefonen helt enkelt.

Av papphammar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JJ90
Kom nyss hem från Italien och Sation har verkligen varit envis. Laddade ner filmer och konverterade till MP4 och när jag kollar på dom så startas telefonen om bara sådär. Har testat att ta ut batteriet och sätta tillbaka det, men det händer samma sak. Någon som har en aning om vad som kan vara fel?

Hör med sony ericsson support. Har du konverterat med media go? Om inte så kanske det kan vara någon inställning som den konverterare du använder, inte har korrekt.
I övrigt testa en fabriksåterställning och om inte det funkar så testa att flasha om telefonen.

Av papphammar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av snutte
Jag måste passa på att rekommendera opera mobile 10 betan för symbian. Fungerade klockrent på min lur.

Surfa in på m.opera.com/mobile/ och testa den.

Mja jag tycker att den är sådär faktiskt. Skitsvårt att klicka på vissa grejer och får respons. Funkar dock att spara ner bilder vilket är sketknackigt på opera mini V5.

Av papphammar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
Jag är mest tveksam till kameran i den här mobilen faktiskt, menar verkar som megapixelracet har flyttat till mobilerna nu, när det blivit mer vettigare på riktiga kameror. 12,1 Mpx på ett chip som är väldigt litet och med inget vidare optik, ganska vansinne egentligen 5-7 Mpx hade varit mer än nog för en bra vettig kamera som antagligen skulle få betydligt mindre brus i bilderna speciellt när det inte är klart dagsljus, och mer i nivå vad optiken klarar.

Well visst men bilderna blir i alla fall sketbra!

Av papphammar

Japps! Det finns ett reglage man drar i för att zooma.

Av papphammar

Synd att du inte hade 2500 lök till då! För då hade Sony Ericsson Satio passat dej tror jag.
Den har allt det du önskar. Tänk på att om du vill ha "en bra" kamera så ska den ju gärna ha riktig blixt också! Annars kan du ju bara ta bra kort på dagen.

Av papphammar

Jo men det har aldrig stört mej att det ej finns 3.5 plugg. Dock stör det mej som attan att kontakten ska vara på sidan av telefonen!

Törs inte säga om det ska gå med externa program att spela upp xvid..gissar på att man nog får omvandla till annat format. Men jag är lite ringrostig på detta då min senaste smart phone var Nokia N73.

Sation är ingen värsting smartphone egentligen och har inte alla häftiga funktioner (tror t.ex att Nokia 900 slår den). Men den har ju bra kamera MED blixt, stor touch screeen och ett, enligt mitt tycke, användargränssnitt!

Av papphammar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilstallione
Sån här blev jag lite sugen på

Dock aldrig haft en smartphone innan så det känns lite osäkert vad man egentligen ska kika efter...

Smartphone är inte bökigare att handha än en "vanlig" egentligen. Bara lite mer funktioner och valmöjligheter med en smartphone. Och flyter menyer och allt på fint i denna telefon så tror jag att den är en bra "nybörjar-smart phone"!

Av papphammar

Jag gissar på att dom har en del duktiga reparatörer men alltför många som bara gör det dom ska eller mindre, men skiter i resten och slänger ihop telefonen slarvigt så att skador uppkommer. Dom måste rensa upp i sina led och/eller sätta personal på att avsyna reparationerna efter att dom är gjorda!