Inlägg

Inlägg som Langos har skrivit i forumet
Av Langos

Schexehy!

Av Langos

Vad var poängen med flytande metall? Var det att kunna använda en pump utan rörliga delar?

Av Langos

Med det kortet och mitt Dinovo Edge Mini skulle jag kunna förpassa hela min HTPC till skroten... förutsatt att jag hittar ett bra sätt att överföra ljudet från speldatorn till förstärkaren som står vi tvn (och HTPCn). Förslag?

Av Langos
Skrivet av Zotamedu:

Jag vill se en dator som kör Minecraft i Minecraft...
Recursive mindfuck ^_^

Det var min första tanke!

d^_^b

Av Langos

Lugnt bäst var gif-bilden där han gömmer sig bakom stapeln med lådor för någon har fått sitt face bortbrännt, good stuff! Nehow, grattis till vinnaren.

Av Langos

Känns som om man har läst den rubriken 5 gånger de senaste två åren utan att SSD-diskarna blivit nämnvärt mycket billigare. Det är väl bara önsketänkande att det skulle bli billigare antar jag...

Av Langos
Skrivet av Sca:

Coolermasters Hyper 212 Plus sitter jag på, visserligen överklockar jag inte men det är en trevlig kylare för 300. Att säga att den suger helt och hållet tycker jag vore överdrivet.

Ahh, den såg mycket trevlig ut! Tack för tipset!

Av Langos
Skrivet av Mr.Borka:

Lite lustigt att CDON dyker upp här bara två dagar efter jag läst alla recensioner på Pricerunner. Och det var föga smickrande - virrighet var ledordet.

Cdon: Information, recensioner och produkter - PriceRunner Sverige

Damn! Vad har hänt med CDON? Det var något år sedan jag köpte något från CDON men på den tiden tyckte jag att de stod för snabba leveranser, bra service och ofta fri frakt. Efter att ha läste omdömmena på pricerunner drar jag öronen åt mig lite.

Vad tror ni om prisjakts uppgifter som ger en lite annorlunda bild av cdon? (CDON - Omdömen, statistik och information)
Man kan ju tänka sig att folk som orkar gå in på pricerunner för att skriva ett omdömme gör det för att de är mäktigt missnöjda medan prisjakts plugin som låter alla kunder betygsätta sin erfarenhet kanske visar ett betyg som bättre representerar medelkunden? (dvs inte bara de med negative erfarenheter)

Av Langos

Tur att det finns en tillverkare till då...

Av Langos

Är det inte lika troligt att den bara flyttar mindre luft pga lägre friktion och därmed mindre kraft överförd till luften? Jag kan ha gjort en tankevurpa, kanske inte.

Av Langos

Varför ska alla kylare som inte suger helt och hållet kosta 500-700 kr? Galet dyrt för vad man får egentligen.

Av Langos
Skrivet av SueCia:

Då bör det väl vara lagligt att piratkopiera musik också?

Skrivet av brillorm:

Vilken trevlig nyhet att vakna upp till!

Om jag ska betala extra till dessa blodsugare kommer jag att se det som ett carte blanche för piratkopiering.

+1

Jag blir fan helt rasande av sånt här skit! Vad jag använder min mobil till vet väl för fan inte Copyswede och inte har de med det att göra heller! Jag har inte en enda piratkopierad låt på min mobil eller dator så varför ska jag tvingas betala pengar till de där blodsugarna? Detta måste ju vara "unconstitutional" om vi nu hade en konstitution i det här förbannade landet.

</nerd rage>

Av Langos

WRT54GL: YES

Men vilken firmware? Kör tomato själv men det kanske är "fel"?

Av Langos

Kan inte någon lansera en disk på typ 1 TB med inbyggd RAID0 (500 GB effektiv volym) så man slipper fibbla en massa? Dubbla hastigheten (typ) och redundans. Jag behöver inte 1 TB som systemdisk men lite mer drag i disken skulle jag inte tacka nej till även om min Raptor är hyfsat snabb fortfarande.

Av Langos

Pure sex!

Av Langos

Mmmmyeas... this pleases me.

Av Langos

Jag har en kollega som nyligen började på ett nytt jobb i Kina för att syssla med just biogasproduktion från kospillning. I Kina har en stor köttproducerande gård 25 000-100 000 kreatur. Jag är tveksam till att de har det bra, korna alltså, men så är det iallafall i Kina.

Av Langos

Jag vet inte om myslex gör sig lustig över att du skrivit fel enhet på hastigheten (MB = megabyte, mb = megabit, 1 mb = 1/8 MB) men du borde inte märka någon skillnad på hur spelet flyter för att du uppgraderar din anslutning. Spel använder/genererar generellt sett väldigt lite datatrafik, knappast över en mbit/s.

Av Langos

Magiskt slöseri med pengar. Om man vill få bättre ping ska man lägga några timmar på att gnälla på sin ISP, göra lite trace route-tester och kolla så ens trafik inte studsar via Helsingfors innan den når servern i Amsterdam. Ett nätverkskort kan inte routa om paketen efter att de ha lämnat datorn och det är, hör och häpna, där de verkliga latenserna uppstår. Skräp!

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Negima
Fattar inte hur folk kan se så lätt på det. "haha, det där som hände chernobyl kommer ju inte att hända igen". Man har räknat ut att det kommer ta över 20.000 år innan området kring Chernobyl kommer vara "normalt igen".
Jag anser inte att vi har rätten att göra val som kan påverka jorden under så sjukt lång tid.
motargument "men det kommer inte att hända igen"
Nej, kanske inte, men avfallet från de reaktorer som inte smäller är fortfarande farligt och det kommer fortfarande ha en negativ inverkan på miljön i 20.000 år såvida det inte behandlas på ett korrekt sätt, vilket det inte gör i många fall. Tar man ner det till individnivå blir det troligen en ännu plojare inställning till det hela. Folk inser inte vilken sjuk jävla inverkan det vi gör idag kan ha de närmaste 1000tals åren.
Bill Gates ska ha mycket respekt för alla de miljontals dollar han skänkt till välgörenhet, men går det här igenom kan de goda gärningar han genomfört slås ner tusenfalt av de negativa konsekvenserna som följer detta projekt.

(Vill man kolla så att mina siffror stämmer och inte orkar googla det själv kan jag bifoga länkar senare, orkar inte nu)

Du verkar inte vara medveten om att med tekniken Bill Gates vill utveckla kan vi använda vårt använda bränsle för att producera flera gånger mer energi än vad vi tagit ut ur uranet i våra nuvarande kärnkraftverk. I våra PWR och BWR-verk använder vi ca 5 % av energin i uranet, resten "kastar vi bort" och kvar får vi högaktivt avfall som är mycket svårt att hantera. Med en TWR-reaktor skulle man alltså kunna använda det uttjänta bränslet för energiproduktion och samtidigt minska mängden högaktivt avfall rejält. Breeder reaktorer är ett annat alternativ då de transmuterar icke klyvbara men radioaktiva ämnen till bränsle i reaktorn vilket leder till ca 10 - 20 gånger bättre bränsleekonomi.

För att bemöta din rädsla för att vi ska drabbas av en olycka likt den i Tjernobyl så kan jag berätta att generation 4 reaktorerna som just nu utvecklas är otroligt mycket säkrare än de reaktorer vi har i drift i Sverige idag och de flesta har passiva säkerhets system och en "neutronekonomi" som gör en härdsmälta helt och fullkomligt omöjlig. Om man ser till breeder-reaktorerna har de ett så kallat inverterat temperaturberoende, det betyder att ju varmare härden i reaktorn blir desto långsammare går klyvningen och desto mindre värme produceras, de kan alltså inte orsaka en härdsmälta eftersom reaktionen avstannar vid ca 1000 grader. Om man dessutom inte använder vatten som moderator eller kylmedium kan man inte heller få en ångexplosion som den i Tjernobyl. Dock kvarstår en hel del arbete innan man kan realisera generation 4 reaktorerna, främst pga nya materialutmaningar.

Sist men inte minst skulle jag rekomendera att du tittar på BBC dokumentären om "olykan" i Tjernobyl. När man sett den inser man att det är inte kärnkraftverken som är problemet utan den mänskliga faktorn. Det krävdes flera grova misstag och medvetet felaktiga beslut i rad samt ett kärnkraftverk som inte var färdigställt för att en olycka som den i Tjernobyl skulle kunna inträffa.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av l'o'vet
Antar att det är kWh som menas...

Jag tror inte det, 100 000 kWh är ingenting om man talar om den sammanlagda energin producerad i ett kärnkraftverk. De menar antagligen att man kan bygga reaktorer med en termisk eller elektrisk effekt på 100 - 1000 MW vilket låter rimligt i mina öron.