Inlägg

Inlägg som Langos har skrivit i forumet
Av Langos

Extremt snyggt hantverk! Synd att se att det står under skrivborder bara, det förtjänar en egen pedistal imo. Det hade varit najs och se lite rörliga bilder på chassit, t.ex ljuseffekterna när hårddiskarna arbetar. Ljuseffekten av katoderna i aluminiumprofilerna var oväntat snygg imo. Du skulle kunna jobba med detta om du bara hittar en klientell.

Av Langos

Ruskigt snygg, men är den tyst? Gillade framförallt plexiglaskonstalationen i fronten med de vita lysdioderna, mycket snyggt!

Av Langos

Om kylningen blir bättre tror jag det är marginellt. Tryckfallet över hårddiskarna är knappast så stort att de behövs en extra fläkt för att flytt tillräckligt mycket luft för att kyla dom. Du har ju redan två fläktar som drar luft förbi hårddiskarna, den som följer med chassit och den i ditt nätagg.

Av Langos

Jag tror nog att det räcker med den 120mm fläkten som redan sitter där, om du dessutom har ett nätagg med en 120mm fläkt i så är det inga problem. Annars kanske du kan hitta en extra tunn fläkt som passar men jag tror att det bara kommer öka ljudvolymen med mycket liten minskning i temperatur.

Av Langos

Datorn krashar, 100% CPU använding, underligt ljud från HDD.

Hej!

Jag har ett problem. Enda sedan jag köpte en andra hårddisk (Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2) så har Windows tagit minst tre gånger så lång tid att starta. Det tog ett tag innan jag fattade att datorn inte hade hängt sig eftersom datorn vid uppstart "fryser" med en mörk bild av den första XP bilden.
Allt fungerade bra när jag väl insett att datorn startade tillslut.

Men så till det verkliga problemet, när jag startade datorn i morse fungerade allt fint men helt plötsligt blev datorn seg, jag plockade fram taskmanagern och såg att System Idle Process låg på 100% av CPU-användningen som även den låg på 90-100%. Så började stänga av program eftersom jag trodde att något hade crashat. Inget hände så jag startade om datorn, under started hörde jag ett märkligt knäppande ljud, bara en gång. Det lät som om något slogs på eller av, jag kom in i Windows som vanligt men både System Idle Process och CPU-användningen låg på 100%. Jag tog hem HijackThis och körde det men hittade inget märkligt.

Men så efter en stund så förvandlades muspekaren till ett timglas och 7-10s senare frös hela datorn samtidigt som hårddisk lampan lös agrt rött. Jag startade om och försökte igen, samma sak hände. Jag kopplade ut SATA-kablen till Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2 och startade datorn, allt fungerar som det ska. Min tanke är att mitt nätagg inte pallar av mitt system. Men System Idle Process-problemet passar inte in i den ekvationen riktigt. Hjälp!

Specs:
Chassi + nätagg: 350 W nätagg (Actic-Cooling SlientiumT2 chassi + nätagg)
Grafikkort: GF6800 GT + zalman CuAl-kylning
Processor: AMD 64 3500+ Arctic Cooling Freezer 64 kylare
Hårddiskar: Maxtor Diamond 2, 16mb SATA 250Gig (SystemHDD)
Samsung SpinPoint P120S 250GB SATA2 (den som krånglar)

Övrigt:
DVD-spelare
CD-brännare
Samsung Syncmaster 204b 20" TFT