Inlägg

Inlägg som az1e har skrivit i forumet
Av az1e

En stilren, tyst dator till casual gamern. Ett väl tilltaget moderkort och nätaggregat ger goda förutsättningar för framtida uppgraderingar. Förutsätter att man har lagring på annat vis, prislappen ger dock utrymme för extra lagring om så önskas.

http://i.imgur.com/ZysorE2.jpg

https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3328594

Av az1e

Mediaspelare

Tjena

Har ett litet problem och tyvärr ganska begränsad kunskap inom området så jag vänder mig till er.

Jag har gjort om min HTPC till en NAS med FreeNAS 9.10 som OS.
Jag har även installerat Plex på NAS:en och fått allt att fungera med bibliotek och kan utan problem spela upp detta på min Apple TV 4.

Problemet är dock att Plex verkar inte stödja uppspelade av komprimerade filer, 90% av mitt bibliotek ligger i RAR-filer. Det verkar inte heller fungera så bra att få hem undertexter genom Plex trots att allt är aktiverat.

Min fråga är då ifall någon har en annan lösning? Jag vill alltså ha en ett program som fungerar på FreeNAS och kan spelas upp på Apple TV 4, det får gärna finnas stöd till att hämta hem undertexter med.

När jag hade min HTPC använde jag mig av Kodi vilket fungerade ypperligt, men vad det verkar som är det krångligt att få det att fungera med min hårdvara.

Tacksam för hjälp

//Johan

Av az1e
Skrivet av Hustrun:

Skulle definitivt inte valt i3 till en speldator. Just CS:GO är dessutom väldigt CPU-tungt... 550W behövs inte heller till den riggen, då grafikkortet är mycket strömsnålt.

MVH

Vad jag vet presterar Haswell i3:orna bra i spel överlag? Att PSU:n är lite i överkant håller jag dock med om!

Av az1e
Skrivet av MrPeakon:

Det skulle isf vara en Cooler Master Hyper 212 Evo. Nog ska du ju kunna få ut lite mer kräm än så från CPUn, har ju överklockat min över intelsgräns.

Ok, 212 Evo får dock inte plats i chassit, tror det är 4 cm för högt.

Funderar på något i stil med Silverstone Argon AR02 eller Cooler Master Hyper 103, någon mer erfarenhet av dessa?
Andra förslag?

Av az1e

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6806270/2014-06-05

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6806270-00.png

Ser ut att bli något i den här stilen, funderar på ifall det är värt att köpa till en processorkylare när det inte går att klocka processorn?

Är Intels stockkylare verkligen så dålig? Någon som har erfarenhet av ljudet? Har själv inte använt en på många år.

Några andra invändningar?

Av az1e

Funderar lite på AMD:s FX-6300, någon som har erfarenhet av den processorn? Hur väl klockar den?

Av az1e
Skrivet av halojoy:

Du kan ju se hur jag satte ihop ett möjligt paket för 6600:-
Det går utmärkt att överklocka och har en AMD Athlon processor.
Det är ett mATX, alltså litet mindre låda.
Kanske du kan plocka några godbitar.

Känns det inte som att processorn kommer flaska grafikkortet ganska rejält även om du överklockar den?

Av az1e

Ny burk för runt 6000 kr

Tjena! Har tänkt uppgradera mig litegrann i datorväg, behöver inget monster men någonting som är kvickare än det jag har idag.
Vart ett tag sen jag slängde ihop datorer så jag är lite rostig på vad som gäller. Har försökt läsa på lite och kommit fram till följande (föredrar ett mindre chassi):

R9 270X
i3 4150
X H97 mATX moderkort
Samsung SSD 840 serien 120GB
8 GB RAM 1600Mhz
X mATX Chassi för runt en femhundring
X 500W nätagg
X Processorkylare

Som jag förstår det kommer jag inte kunna klocka processorn, antar att det som vanligt är "K-serien" som gäller då, närmare bestämt 4670K, runt 600kr dyrare? Känns inte så värt i och med att jag inte har tänkt lägga mer pengar på grafikkortet.

Då funderar jag lite på hur det är med AMD:s senaste varianter, är det något att kika på i den här prisklassen? Kan som sagt tänka mig att klocka processorn för att få ut lite mer kräm. Vad är det som gäller isådanafall?

Tar gärna emot förslag på paket runt 6000 kr.

Hälsningar,
az1e

Av az1e

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1290948/2011-12-27

Här är ett lite billigare paket där jag dragit ned litegrann på det mesta men har samtidigt samma processor och ett likvärdigt grafikkort, finns även stöd för att köra SLI i framtiden. Agility-disken räcker gott och väl att ha som systemdisk, se bara till att ha det senaste firmwaret på den så kommer den fungera hur bra som helst. För att få ner priset ytterligare kan du byta ut chassit men jag antar att det är det du vill ha.

Edit; Givetvis får du slänga in ett kraftigare nätaggregat ifall du ska köra SLI i framtiden.

Av az1e

Det ligger under "MOBA" men det gör i princip alla andra spel med. Därför är det mer passande att använda sig av valve's egna genre, "A-RTS", att klassificera spelet med.

Av az1e
Skrivet av cmstorm91:

Kan någon vara så snäll att skriva varför just Inet tycks vara bäst? enligt mig så är deras lager på tok för litet, priserna är höga i jämförelse med Komplett och många andra webshoppar, och deras urval av datorkomponenter briljerar inte heller direkt, har inte någon stor erfarenhet av service då jag inte handlat där ofta.
Bra sak med Komplett: Dom har veckans erbjudande, och andra kampanjer på gamingutrustning, vet inte om någon annan webshop slår detta? ganska nice priser ibland om man har tur och hittar det man söker.

Jag har handlat på Inet säkert 25-30 ggr och har aldrig haft någonting som är i närheten av ett problem med dem. Jag brukar alltid se till att hitta de bästa priset jag kan få på mina varor och det resulterar väldigt ofta i Inet. Har visserligen inte handlat på ett par månader nu men jag kan inte tänka mig att det har ändrats märkvärt. Lägg även till blixtsnabba leverenser och en bra support.

Jag tror däremot att det finns flertalet butiker som är minst lika vassa i sin service och liknande men Inet har lyckats bygga upp ett så bra rykte att alla som började handla där för några år sedan har helt enkelt inte fått någon anledning till att byta butik. Varför skulle dem?

Av az1e

Begriper inte hur man lyckas ta sönder sitt dinovo, förmodligen har man haft en fruktansvärd otur och fått hem ett dåligt exemplar. Som tidigare har nämnts så är det inget tangentbord man sitter och surfar några större mängder på utan det lämpar sig bäst till att användas i något mediaprogram (xbmc, mediaportal osv.) tillsammans med lättare surfning och navigering (=htpc?).
Batteriet är uppladdningsbart och håller i 30 dagar.

Av az1e

dinovo mini är det absolut bästa köpet jag gjort till min htpc.

Av az1e

Det är ju självklart en prioriteringsfråga. Jag personligen sätter snabba laddningstider och höga överföringshastighet framför ett större lagringsutrymme.

Av az1e

Jag köpte själv nyss en ny burk och hade väl ungefär samma krav som dig, jag ville dock ha en så liten och smidig dator som möjligt. Spelar i princip bara CS 1.6 och FM11 så jag beställde detta:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/134478/smidig-budgetdator

Minus hårddisken då jag redan hade en och minus dvd-brännaren då jag inte har någon användning av den.
Självklart inte den mest framtidssäkra burken man kan tänka sig men det är i alla fall en smidig mATX burk som klarar av de flesta spelen helt ok. Fantastiskt bra pris med!

Av az1e
Skrivet av cr00mz:

* Användningsområden = Spel, film
* Önskad storlek = 20-24"
* Din budget = Under 2000

Särskilda önskemål
* Önskad upplösning =
* Önskat format =
* Önskad Panel =
* Önskad Hz =
* Butik =
* Märke =

samma som posten innan fast jag har inget krav på Hz

Letar efter någonting i den stilen jag med, har kikat på:

LG W2253TQ-PF
LG W2253TQ-PF 22" WIDE TFT BLACK - Läcker skärm med touchknappar, DVI och 2ms - Produktinformation

Samsung SyncMaster P2270H
Elgiganten - Samsung P2270H

Samsung SyncMaster P2250
Samsung SyncMaster P2250 21,5-tums widescreenskärm med Full HD-upplösning! - Dator - Bildskärm - Monitor 22 - 23 tum

Användarområdena är mestadels fps-spel samt filmtittande.
Vilken av dessa lämpar sig bäst? Kanske någon helt annan?

Sitter på en extremt tight studentbudget så priset får gärna vara så lågt som möjligt och absolut inte över 2000kr.

Tacksam för lite respons.

Av az1e

Sitter på datorn som thereal pratar om, 13.3" varianten. Batteritiden är väl lite missvisande då den fås genom att man skiftar till Intels inbyggda grafikkrets. Det är visserligen riktigt smart då man knappast spelar på den i batteriläget och man får alltså ut 8h av exempelvis surfande eller ordbehandling. Måste säga att jag är helnöjd med datorn, en viktig punk för mig är utseendet och visst är den redigt snygg!
För mig som aldrig använder dvd-läsaren var det ett solklart val gentemot 14" varianten. Dock blir den allt lite varm vid spelande så en kylplatta rekommenderas.

Av az1e

Jag har precis köpt mig en TimelineX på 13.3" och jag är helnöjd. Stilren, kraftfull, smidig och har samtidigt bra batteritid. Ett tips är dock att skaffa sig en SSD, vilket jag snart ska göra. 5400-diskarna som är i nästan alla dagens bärbara flaskar lite för mycket för min smak.

Av az1e

Håller med föregående talare, har aldrig haft problem med mina Acer, det enda jag kan tycka brister lite är tillgång och uppdatering av drivrutiner.
Ingenting är bättre än hur man behandlar dem!

Av az1e

Förstår det verkligen inte, bara fördelar med matt skärm? Får väl bli en fin gammal blank skärm då!