Inlägg

Inlägg som Entracte har skrivit i forumet
Av Entracte
Skrivet av Brent:

Då min EAP670 nästan täckte båda mina våningar tror jag hoppet lever om att du ska klara tre våningar med två enheter. Men annars finns mesh-stöd ja, dock inget jag har kollat upp.

Ja det lät minst sagt lovande, det du beskrev! Tack

Av Entracte

Omada har väl även de mesh-funktionalitet, t.ex. om man bara har trådat till två av tre AP:s och den tredje endast har el?

Anleningen till frågan är att jag själv går i tankarna om inköp av 2-3 EAP670 till nya huset (byggt 1976, trä och gips) för riktigt bra täckning i alla rum. Det blir dock bara en trådad på nedervåningen och en på övervåningen, men det kanske räcker. Mer ethernet har jag inte etablerat heller, så jag håller tummarna för det

Av Entracte

@Twilighter vinner på 1600kr. Grattis!

Låt oss höras över PM om detaljerna framåt.

Av Entracte

Halvtimmen kvar med @slickipinn i ledartröjan

Av Entracte

Fortfarande @Twilighter som leder på 1100kr med drygt två dygn kvar.

Av Entracte
Skrivet av Deeps5534:

Jag är bosatt i Åmål ca 20 mil från gbg.

Ok, det blir lite svårt tyvärr.

Av Entracte
Skrivet av Twilighter:

Lägger nytt högsta bud på 1100

Noterat, tack!

Av Entracte
Skrivet av Deeps5534:

Förlåt måste ta tillbaka mitt bud då bilen gick sönder igår så har ej möjlighet att hämta.

Hur långt ifrån bor du? Jag är inte omöjlig för en förhandling om leverans/möte utanför zonen jag skrev i annonsen.

Av Entracte
Skrivet av KorvMos:

Hur vet du att CPU och andra komponenter fungerar när mobo gått sönder? Hur gick mobo sönder?

Det var själva booten från BIOS in till antingen hårddisk med OS på alternativt USB-disk med MediaCreationTool som inte fungerade. Det slutade fungera helt plötsligt. I början ville den självmant reparera OS-installationen, men fastnade på 100% varje gång. Efter ett tag märkte jag att den inte ens ville försöka sig på reparation och vad jag än valde för boot-alternativ, så stod den bara kvar på MSI-loggan alternativt blank svart skärm direkt efter. Detta oavsett om OS-disken eller USB-disken var satt först i ordningen.

Provade med och utan GPU, testade igenom alla minnen ett ensamt i taget m.m. utan att det spelade roll. Att navigera runt i BIOS-menyerna m.m. gick utan bekymmer varje gång och att t.ex. se fläkthastigheter, board explorer, temperaturer m.m. gick normalt.

När jag sedan bytte till kompisens dator och lyfte över både OS-disken (NVMe) och USB-disken så gick det utmärkt att boota från den sistnämnda och köra MediaCreationTool för nyinstallation av Windows den vägen. Så det var aldrig något galet med diskarna i fråga heller.

Hoppas det ger lite klarhet.

Av Entracte
Skrivet av Twilighter:

Tack. Observera att startbud är 1000kr så om ditt bud är det enda, så blir det ingen affär.

Av Entracte

Komponentpaket: i7-8700k, Corsair H115i, Fractal Define S, defekt Z370 + fläktar

Hej,

Efter att moderkortet gick sönder, köpte jag en ny dator av en kompis och flyttade över diskar och andra enheter till den nya datorn. Kvar blev dessa grejer som jag nu säljer som ett paket.

Allt sitter fortfarande monterat i chassit och delarna säljs inte separat och monteras inte ur oavsett bud eller argument. Visst kablage till moderkortet sitter kvar, annat är borttaget. Chassit och allt är avtorkat och uppfräschat, men damm förekommer i fläktar m.m.

Chassi: Fractal Define S
Skick: Bra bruksskick, repor förekommer. Det enda som saknas är en 3,5''-vagga, vilket också syns på fotot. Övriga 4st (2 x 3,5'' och 2 x 2,5'') ingår. Tillbehör i form av fler kardborreband, buntband, locken till både ovansidan och sidan m.m. ingår enligt fotot.

Moderkort: MSI Z370-A PRO
Skick: DEFEKT. Vägrar boota diskar, fastnar i laddskärmen. Det sitter främst kvar för att jag inte har haft tid att montera ur det.

CPU: Intel Core i7-8700k
Skick: Felfri, fungerat bra under mitt ägande. Ej deliddad, ej urplockad eller rörd sedan datorn byggdes. Går bra temperaturmässigt. Ej överklockad/voltjusterats utöver moderkortets inbyggda "boosters" som varit på under perioder. Originalkartongen ingår.

Vattenkylning: Corsair H115i PRO RGB
Skick: Fungerat jättebra under mitt ägande. Inget att anmärka på. Originalfläktar (2x140mm Corsair ML PWM)

Chassifläktar:
2 x Noctua 140mm
1 x Corsair 140mm

Digitala kvitton finns och kan visas upp eller vidarebefordras för samtliga komponenter.

BUDGIVNING
Försäljningen sker via budgivning, men endast mot upphämtning i Lerum alternativt ses på överenskommen plats och tid inom 20km radie från Lerum (Östra Göteborg, Alingsås, Härryda, Landvetter, Partille).

DEADLINE:
Söndag 30 januari klockan 21:00.

REGLER:
* Anti-snipe på 5min appliceras på bud nära eller efter deadline (d.v.s. att ett bud 20:59 måste ligga obestritt till 21:04 innan det är vinnande). Endast bud i kommentarer räknas.

* Minimihöjning: 100kr

* Eventuella frågor ställs och besvaras öppet i kommentarståden, inte i PM (så att alla har samma info). Fler foton kan ordnas om det är något speciellt ni vill se.

Läs hela annonsen här

Av Entracte

Apple TV 4K Gen1. Har Chromecast built-in i receivern också, men använder den inte. Väldigt nöjd med äppelspelaren ändå.

Av Entracte
Skrivet av snajk:

Jo det där är ett problem. Jag försökte hitta en extra kabel till ett nätagg från en tillverkare som hade dragit sig ur den svenska marknaden (Cougar) och det fanns flera som rent fysiskt hade passat i kontakterna men det kändes lite jobbigt att köpa dem för att kunna kolla att kablarna faktiskt gick rätt. Jag körde istället på en generisk adapter (jag behövde två 6-pin PCIe men hade bara en 6 och en 8 har jag för mig), vilket funkade helt ok.

Jag rotade runt i en låda och hittade en kabel som av allt att döma tillhörde mitt Chieftec och voilá. Det fungerar nu. Så jag får helt enkelt hålla isär kablaget mellan mina två PSU:er framöver.

Tack för bollplanket!

Av Entracte
Skrivet av Printscreen:

Startar datorn om du bara kopplar in en kabel i utgången märkt SATA/Molex? Alltså utan en disk i andra änden av kabeln.

Kanske långsökt, men kabeln kanske är kass?

Den startar så länge inget är inkopplat på andra änden.

Jag tror dock att jag kan ha hittat svaret. Att kabeln i fråga inte tillhör min PSU. Moderkortet jag köpte satt nämligen i en delvis komplett maskin, från vilket jag också tog den ena 2TB-disken och den ena SSD:n. I den maskinen satt ett 750w-agg och det kan vara så att kabeln faktiskt kommer från den datorn. Jag trodde att Molex-kablar var generiska/standard och inte specifika för ett visst nätagg, ungefär som strömkabeln mellan eluttaget och nätagget. Detta citat antyder tvärtom:

"No, modular cables are not interchangeable across units most of the times. Sometimes, for instance, different units of the same brand may have compatible modular cables, but most of the time it's a no. If you were to stick a modular connector in a PSU that's not compatible with it, the PSU should shut off from short circuit protection when it is turned on."

Källa: https://forums.tomshardware.com/threads/are-modular-psu-cables-interchangeable-between-vendors.3232831/

Av Entracte

Datorn vill inte starta med fler diskar inkopplade mot PSU

Hej!

Jag hade ett smärre haveri nyligen, där jag kom fram till att moderkortet var trasigt. Jag hade turen att få tag på ett exakt likadant moderkort som det jag haft tidigare. Med det i burken, ominstallation av OS-disken (NVMe 1TB) så var det dags att koppla in övriga diskar. Jag har en 4TB-disk för långlagring/backup och datorn fungerar bra med den och OS-disken inkopplad. Men därefter stötte jag på patrull.

Utöver NVMe:n och 4TB-disken har jag också 2x 2TB (3,5'') och 2x 500GB SSD (2,5'') som jag gärna har inkopplade, men oavsett vilken av dem (tror jag testat alla kombinationer) som strömsätts mot PSU, så vägrar datorn starta. Den gör bara ett litet försök, klickar till och sen stänger av sig. Detta oavsett om jag kopplar på en av diskarna med en helt egen SATA/MOLEX mot PSU:n.

Före moderkortsbytet hade jag 4TB+2TB+500GB SSD utöver OS-disken (NVMe) inkopplad utan bekymmer. Så minst det borde den ju mäkta med nu också tycker jag.

Övrig spec:

- Intel Core i7-8700K
- MSI Z370-A Pro
- ASUS RTX-3070 TUF v2
- Corsair H115i vattenkylning
- 2 x 8GB 2666Mhz DDR4
- Chieftec GPX-850FC (köpt mars 2021)

Orkar inte PSU:n med vid uppstart eller är det något annat som kan tänkas vara galet här?

Tack för alla tips jag kan få.

Av Entracte
Skrivet av JohanFlodqvist:

@Entracte priset på fyndvaror baseras på medlemsnivå där man får en högre rabatt på fyndvaror för varje ny medlemsnivå. För mig med medlemsnivå 14 så är priset 9325kr.

Ok, tack för info och att du guidade in mig i rätt tråd för kommentarer

Av Entracte

3800. Kan ordna så att kompis hämtar.

Av Entracte

In before att samma sak händer med AC-marknaden som GPU-marknaden.

Av Entracte

2200kr + frakt alternativt förskottsbetalning och hämtning vecka 28-29 (då jag är i Eskilstuna)

Av Entracte

Användare: @Pontus06
Typ av affär: Sålde via budgivning
Tillvägagångssätt: Skickade + swish i förskott
Produkt: Nätaggregat Corsair HX1000W

Positivt: Trevlig och enkel kontakt hela vägen, blixtsnabb betalning.

Negativt: Absolut inget

Slutbetyg: 5/5 - Rekommenderar denna köpare