Inlägg

Inlägg som Erkkan har skrivit i forumet
Av Erkkan

HP Dv Pavillion 6000 som inte laddas... hjälp!

Min syster har en HP Dv Pavillion 6000 i cirka ett halv år. Sen 1 månad tillbaka (använt den 2-3 ggr kanske) så fungerar datorn endast med sladden i. Alltså den fungerar inte med batteriet. Då stängs den av omedelbart. När jag går in på hennes dator så står det "strömsladd ansluten 0 % kvar av batteriet, Batteriet laddas inte". Alltså känner datorn av detta och visar detta. Något är ju uppernabarligen fel. Köpte den på webhallen i Stockholm. Är det nytt batteri som gäller, är det så enkelt eller vad kan det vara?

Tacksam för svar!

Av Erkkan

Det var därför jag köpte en MB efter att ja haft 2 stycken MBP med fruktansvärt gryniga och dåliga skärmar innan tyclte jag ärligt att MB hade en fruktansvärt klar skärm jämfört med en MBP. Tycker fortfarande att MB har en kalasfin skärm dock dålig betraktningsvinkel och lite för mycket glossy jämfört med MBP, Men idag hade jag helt klart köpt en MBP istället. Dock är jag kalasnöjd med min MB och man ska väl byta om 6-12 månader igen så va fan. Då har ännu bättre skärmar och sänkta priser:) Over and out!

Av Erkkan

MAC äger!

Bytte i höstas till min MacBook och är kalasnöjd. Nästa gång blir det något värre en Pro eller så om skärmarna har blivit bättre då de nu håller sjukt dålig klass iaf på MBP 15". Men MacBook räcker mer än väl till allt man gör den är riktigt riktigt snabb:)

Grattis till ett bra köp och framförallt otroligt snygga produkter som man vill ha framme till skillnad från exempelvis Dell

Av Erkkan

Vilken skrivare för 1000 spänn?

Hallå!

Ska köpa en enkel skrivare för cirka 1000 spänn. Vilken skrivare bör jag satsa på är allt ungefär detsamma oavsett märke eller hur funkar det? haft bra erfarnehet av HP

tacksam för svar!

Av Erkkan

Det blev en HP 6240 vilket syrran kännder sig nöjd med vilket är bra.

Tack för alla svar!

Av Erkkan

Det var ett bra tips. Dock är den för ful dock bra processor samt prisvärd helt klart. ska kolla den med.

Av Erkkan

Viktiga aspekter är snygg design och max 15.4 " skärm så den där går bort även om den är otroligt prisvärd absolut, Lutar åt en dv6240 faktiskt. För 9000

Av Erkkan

Såg även faktiskt att den inte har Firewire heller vilket suger men okej...

Fler förslag tack!

Av Erkkan

Den ser bra ut vad är skillnaden mot dena jag visade alltså HP dvd6240 den kostar 1000 lappen mer men vad är skillnaden där?

Tacksam för svar!

Av Erkkan

Dock var väl designen inte världens roligaste eller?

De HP eller FS jag sett känns robusta och rätt cleant designade.

Men ska kolla närmare på den där också.

Kan även tänka mig gå upp till 9k också om så absolut behövs!

http://www.inwarehouse.se/Product.aspx?prd=1190623&node=80 Hittade denna Hp
Snygg design också, MEN hur är denna AMD processor kär själv Core 2 Duo i min MacBook och gillar den. Hur prisvärd är denna dator?

Glömde även säga att skärmen också är viktig.

Av Erkkan

Bärbar max 8k, max 15.4"...

Hej!

Ska köpa dator år syrran. Har varit runt och kollat lite. Det får vara 13.3-15.4", VIKTIGA aspekter är vikt, design. Självklart så bra prestanda som möjligt. Helst HP eller FS då de ligger bäst kring designen. DELL går väl totaltbort antar jag då deras datorer ser ut som stryk.

Kan ni hjälpa mig att hitta något kring mina kriterier vore väldigt snällt.

Tacksam för svar!

Av Erkkan

Kan jag få en rekomendation på någon bra disk. Såg att det fanns ett bra erbjudande på siba 1500 spänn för iomega disk i aluminum dock bara usb 2.0. Men vilka diskar bör jag satsa på? kan ni länka något till mig. Gärna snygg såsom imoega disken. Finns det någon som har både firewire och då USB 2.0

Tacksam för svar!

Av Erkkan

Extern disk, Firewire eller USB?

Hej!

Ska köpa en extern hd till min Macbook och undrar vad som är bäst att köpa en Firewire eller en USB? Är det någon större skillnad? Något jag bör tänka på då jag ska koppla den till både en PC och Mac och allt vad det innebär?

Tacksam för svar!

Av Erkkan

Vilken extern HD ska jag köpa?

Hej alla!

Ska köpa en extern hårddisk tänkte jag till min MacBook och har kommit fram till att jag köper en med ström för runt 1000 lappen då jag har 160 hd i den bärbara. De portabla utan ström har bara runt 160 gig samt är dyra så jag tänkte köpa en hd mellan 250-400 för runt 1000 lappen.

Vad ska köpas? det är ju en sjuk djungel där ute kollade lite på webhallen och så. Vad är bäst firewire eller USB?

Vilket märke är mest stabilt osv. Behöver hjälp i denna djungel.

Av Erkkan

Dåligt ljud med externa högtalare vad göra?

Hej !

Har kopplat mina externa högtalare till hörluraringången... är detta rätt det finns en till utgång ovan denna men den funkar inte.

Problemet är att det låter skit mycket bas och dålig kvalitet samt att det inte är lika högt och lika bra som när jag körde via min gamla pc som högtalarna vanligtvis är kopplade till. Dock har jag ett bra grafikkort till den. Vad kan vara för del har jag kopplat fel måstejag ställa in några inställningar??

Funkar skit bra via airport expressen trådlöst men har inte tillgång till den nu.

Har en MacBook

Av Erkkan

Har också en MacBook och skulle absolut köpa mellanmodellen så små pengar och man får en bättre dator. Jag köpte mellanmodellen med 2 gb ram och 160 hd. Vill inte ha någon flaskhals i datorn varken minne eller HD

Av Erkkan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=fredrik=-
Jag har bestämt mig för en Mac nu, just på grund av mina "Mac eller PC"-trådar. Bra va?

Men som sagt, ingen Mac innan Core 2 duo.

Köp nya MBP då rätt billig nu faktiskt. Orka vänta på den plastiga macbooken. Bara att slå till.

Av Erkkan

Ny Macbook pro med Intel Core 2 Duo!

Japp idag kom den nya versionen av Macbook Pro

Kolla hemsidan, ny processor, större hd och lägre pris samt lite annat

Dock suger det att de inte uppdaterade skrämen till en bättre

Stor fortfarande i valet av en MBP eller en iMac 24"

Av Erkkan

Dator för runt 20 lakan istället för iMac 24"?

Hej alla!

Är sugen på att köpa en iMac 24" och ska läggva runt 20 tänkte jag. Varför jag gillar den är att den är snygg, allt är inbyggt i en enda enhet ingen bruk och skit. Samt även skärmstorleken som även eventuellt ska används som tv.

Vad finns det för alternativ på PC fronten om man ser till skärm storleken, pris osv. prestanda?

tacksam för svar och behöver!

P.S Vill inte ha några macattacker att det är överdyra osv. utan mer konkreta svar tack.

Av Erkkan

Okej, blir mer förvånad över detta. Fattar inte känns som den låter väldigt mycket och spinner väldigt mycket hela tiden när man spelar upp den?

Någon mer som har tips på detta, samt att när man kör i den i datorn så hackar det till högt 3 ggr har de flesta MBP samma tillverkare eller? Hade Matshita på min Macbook. Har ni andra också den eller?