Inlägg

Inlägg som Kokefa har skrivit i forumet
Av Kokefa

@MrMasj: Ska man anta att Vega 64 kommer vara AMDs bäst presterande gpu fram till Navi som släpps sent 2018 / tidigt 2019?, beroende på artikel man läst

Av Kokefa
Skrivet av _Merc_:

Fortfarande inge 3e parts kort. Det dröjer på took för länge.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med, ASUS är de enda man vet faktist visat upp något, MSi, Powercolor, Sapphire och Gigabyte är redigt tyst, vill ju ha lite att välja mellan innan man bestämmer sig för ett köp.

Lär förhoppningsvis dyka upp lite saker snart, förväntar mig late Sep release på ASUS iaf.

Av Kokefa
Skrivet av jmeistr:

@Jonas79: Försökte beställa där tidigare i somras, i kassan kom det upp ett meddelande om att jag behövde ett VAT ID för att få handla.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Momsregistreringsnummer

SE991224XXXX01 som exempel.

Om någon får för sig att beställa från MF så kan ni väl testa, hade varit intressant att veta om det funkar.

Av Kokefa

Går väl rykten om att det ska komma en pascal refresh innan Volta, men själv tror jag inte det händer då Vega inte presterade enormt mycket bättre än Pascal. Q1-Q2 2018 är min gissning på Volta också.

Av Kokefa

Har stött på liknande problem med min setup, 3dmark firestrike ultra, aka 4k benchmarken när jag inte själv har en 4k skärm, tar max 5 sekunder så får jag som du, ingen signal på skärmarna, gpu fläkten förmodar jag (kan vara cpu med) drar upp till 100%, detta har varit med 1700 i default clocks, samt ram i default clocks, och gpu undervoltad, dock stabil. Har inga problem att bencha i extreme (1440p), just utlra varje gång, så undviker det testet.

Inte en satans aning vad det beror på heller, men så länge jag undviker Firestrike Ultra så är det frid och fröjd.

Av Kokefa

*Ramminnerna ska jag använda 3000mhz eller ska jag ha högre eller mindre?

Vad jag har sett utav snabbare minnen så hjälper inte det så värst mycket när man kör på högre upplösningar, är ju inte precis att man fått 20fps boost precis, men 1-4 fps, förmodligen högre när det är CPUn som flaskar vilket den inte kommer göra på UWHD.

Det man definitivt ska kolla på är lägre timings, hjälper betydligt mer än högre frekvens.

Sedan så monterar väl inte Inet högre än 2400/2666MHz för Intel beroende på generation?

*Coffee lake kommer snart men känner att jag vill ha datorn nu och inte om några månader för att vänta på både cpu+moderkort, i7700k har högre clock och bättre fps i spel än Coffee lake om jag om jag förstått det rätt?

Du ska spela som gud, nu när väl intel insett att fler kärnor är nice så finns det en anledning för utvecklare att börja koda mot 6 kärnor eller fler, basklocken må vara 3.7GHz, men turbon klockar 6 kärnor upp till 4.3Ghz samt 1-2 kärnor upp till 4.7GHz, så coffeelake kommer ha mycket mer prestanda än 7700K har just nu, teoretiskt.

Hade definitivt väntat när det ändå är så nära släpp.

Ryzen funderar jag på även men tveksam om nån av modellerna är bättre till spel?

Ryzen är inte dålig till spel, men ska du bara spela datorspel så behövs inte Ryzen, jag kan ändå rekommendera en Ryzen för gaming, speciellt om man kör på 1440p eller högre upplösning då grafikkortet i majoriteten av fallen flaskar efter. Hade du sagt att du ska streama till twitch, rendera eller använda cpu tunga program så hade jag sagt Ryzen direkt. Men i ditt fall vänta på coffeelake, om du nu inte gör det, 7700K garanterat.

EDIT: Hade haft ångest som en dåre om jag köpt 7700K nu och coffeelake hade släppts om max 2 månader.

Av Kokefa

@criscros: Oktober!? The waiting never ends, gäller det Vega 56 eller Vega 64 korten ev båda? var ju ändå 2 veckor emellan release, har för mig ASUS snackat mid September för Vega 64 strix.

Av Kokefa

@Eken: Har 750W för min setup, ett Corsair RM750x för att vara specifik, blir mycket watt sedan när Vega 64 strix/gaming x/tri x släpps

Av Kokefa

Möjligt att kanske fläkten inte fungerade längre och blev för varm?

Finns alltid en risk att andra komponenter tar skada när ens nätaggregat går sönder, får hoppas inget gått sönder i ditt fall och datorn startar utan problem när du väl installerar det nya nätagget.

Av Kokefa
Skrivet av VresiBerba:

Vart registrerad på SWEC i 15 år och har aldrig hört talas om "Greattech" för än idag.

Beror lite på hur aktiv man är också, men Greattech har varit uppe på forat flera gånger de senaste åren.

Av Kokefa

Väldigt många intressanta tweets från Lord Raja Koduri, det som tog min uppmärksamhet är:

https://twitter.com/GFXChipTweeter/status/902899280226131968

"Infinity fabric on Vega is optimized for server. It's a very scalable fabric and you will see consumer optimized versions of it in future." - Raja Koduri, 2017

Väldigt kryptisk, kommer infinity fabric till nästa arkitektur var mer optimerad för konsument eller kommer det en Vega2/Vega+ som är optimerad för konsument.

Vad har de och kokar bakom stängda dörrar egentligen.

Av Kokefa
Skrivet av alex_farnstrom:

Skulle det inte vara ett "open Beta" på destiny 2 idag?
hittar bara datum men inget om när det öppnar etc.

Jag gissar på 19:00 ikväll, personer med pre-order skulle få 24 timmars headstart.

Av Kokefa

@ASUS_Troy: Kontaktade eran support tidigare idag och skickade in bilder. Men fick som du sa att det inte täcks av garantin, får leva med min lilla insekt på skärmen, har kanske tur att den kan trilla ner i kanten med tiden.

Av Kokefa
Skrivet av Maysay:

@Kokefa: Fråga, jag hade domäner hos Loopia för flera år sedan. Finns mina uppgifter då kvar? Försökte logga in igår men det gick inte. Jag tror inte kontot inte finns kvar då domänerna har gått ut.

Oj, den frågan kan jag inte svara på, om jag läst tidigare svar så är chansen liten att kontot finns kvar om du inte har någon aktiv domän på Loopia. Du kan alltid maila loopia och kolla om ditt konto är kvar.

Annars testa att "Glömt Lösenord" och se om du får något mail från loopia, om inte så kan du nog vara säker på att kontot inte finns kvar.

Av Kokefa
Skrivet av Bozzeta:

Mitt är på engelska...hela saken verkar skum.

Kanske har andra språkinställningar, kan ju vara ett scam försök också, men intrånget är legit, stod på deras hemsida att det skickat ut om att uppdatera ens kontouppgifter.

http://i.imgur.com/A4O8OIt.png

Av Kokefa

Loopia har blivit hackade, person- och kontaktuppgifter på fri fot!

Så vad har läckt specifikt?

- Org / Personnummer
- Namn
- Adress, Post Nr, Ort, Land
- Telefon / Mobil / Fax- nummer
- Epost

Får hoppas personnumret är hashat, inte kul att ha det på nätet så man åker på identitetstöld osv.
EDIT: Flera i tråden som sagt att personnumret är publikt, tänkte mer personer utan svenskt medborgarskap skulle ha det svårare att få tag i ens personnummer, oavsett diskussion, det är läckt.

http://i.imgur.com/W6qP1vY.png

Av Kokefa

Inet kör inte på SEP priset iaf, dom gissar på att några kommer köpa kortet för 7000kr

https://www.inet.se/produkt/5405921/gigabyte-radeon-rx-vega-6...

Av Kokefa

Var väl någon häromdagen som hade problem med sin Ryzen 5 just att moderkortets bios var för gammalt så den kunde inte starta alls, var väl tvungen att faktist installera en Ryzen 7 i datorn för att kunna uppdatera bioset till senaste versionen så han sedan kunde köra igång datorn med Ryzen 5.

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1487029-kungsbacka-prob...

Av Kokefa

Trips innanför skärm.

Nu under varma, fuktiga tider som i augusti så har tripsarna älskat att vara vid skärmen, även så att vissa tagit sig innan för skärmen, när jag säger innanför skärmen så menar jag framför pixlarna men bakom plastpanelen eller skyddet vad man nu kallar det, det man brukar torka av med fuktig mikrofiberduk för att ta bort fläckar och smuts.

Har ju vandrat en del sådana kryp, men det är en stackare som kände att den ville gå in och vila för evigt där inne, och jag har försökt vrida skärmen 90 grader åt båda hållen, dattat lite lätt med fingrarna och hoppats på att den skulle trilla åt sidan eller neråt så jag slipper se den på skärmen, utan att lyckas.

Hur gäller eran garanti när det kommer till tripsar eller insekter på skärmpanelen som inte går att ta bort utan att förbruka garantin?

Är ju väldigt irriterande att se den i ögonvrån hela tiden, om man upptäcker den och se man på en ljus bild så märker man den jätte tydligt och kan aldrig glömma av att den är där längre.

Äger två stycken ASUS MG278Q, båda har haft insekter som vandrat på insidan, men bara ena skärmen som fått en trips fast på skärmen.

FYI: En trips är en millimeter långt kryp, gillar när det är fuktigt och varmt och är jätte irriterande.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Tripsar

Av Kokefa
Skrivet av Oaktree:

Vart har du sett detta oficiella uttalande från AMD?
Vad jag kan se så har de inte fått något konkret svar änn och att AMD arbetar på ett uttalande!

Du får gärna dela med dig ifall du har ett officellt utalande från AMD!

Hänvisar till Sweclockers editerade citat längst ner.

http://www.sweclockers.com/nyhet/24297-amd-kor-fult-spel-med-...

samt:

https://videocardz.com/72123/amd-issues-official-statement-re...
https://www.kitguru.net/components/graphic-cards/matthew-wils...
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6uhdrm/amd_issues_offic...
https://www.overclock3d.net/news/gpu_displays/amd_releases_a_...

och alla använder som källa:

https://www.io-tech.fi/uutinen/amd-julkaisi-virallisen-lausun...