Inlägg

Inlägg som Accipiter46 har skrivit i forumet
Av Accipiter46

Överklockning med hjälp av Nvidia System Tools.

Hej
Jag skulle behöva lite råd om att överklocka med hjälp av detta program. Sitter på en dator med låst BIOS och Set fsb fungerade inte, så det är detta som är kvar.

http://forumbilder.se/thumbs/f8201115835AM40c6.jpg

Jag har lyckats höja klockfrekvensen från 2209 till 2420 Mhz enbart genom att flytta "HT bus" från 201 till 220. Vid 228 fick datorn BSOD direkt.

Går det att höja mer och få datorn stabil eller är hela försöket dödsdömt från första början? Skickar gärna mer info.

Mvh
// Markus

Av Accipiter46

Och jag som trodde processorn höll måttet... Chassit är ganska litet så jag tänker inte ge mig på att byta moderkort på datorn, även om det är ganska frestande

Så, överklockning it is...

Av Accipiter46

Snabbt svar?
Datorns spec, utom grafikkortet: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=350505#info

Finns det något enkelt sätt att överklocka från ett program? Det är ju inte direkt en superkylare på den till att börja med men det kanske inte är något problem...

Kan även köra något annat test om det skulle vara bättre? Grafikkorts-drivrutinerna är uppdaterade idag, borde vara ok.

Av Accipiter46

Datorns prestanda inte som förväntad med nytt gtx 460.

Hej
Jag har precis uppgraderat datorn med ett gtx 460 men tycker att jag får dåliga prestanda i bland annat world in conflict:s benchmark. Får inte speciellt höga fps. Började fundera på om datorn har någon annan flaskhals.

Körde ett 3D-mark test (http://3dmark.com/3dm06/15586919) och fick 9180 poäng. Är detta ovanligt lågt, och vad kan det ha för orsak?

Är inte säker på om det är ett relevant test att göra, men det är en början. Datorns spec. finns i 3D mark resultatet.

Av Accipiter46

Bra svar!

Öppnade och kollade och om gtx 460 är lika stort så får det plats, den tar ju även upp två kortplatser vilket det finns plats för. Nätaggregatet är på 450W så det klarar sig. Bra med adaptern också.

Kortet är beställt, det blev Dustin ändå

Av Accipiter46

8800gt -> gtx 4600, skillnad och strömförsörjning

Hej
Jag har en dator som ser ut som denna: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=350505#info

Som rubriken säger funderar jag på att uppgradera grafikkortet till gtx 4600 som finns på dustin för 1599:- vilket är mycket billigt. http://www.dustinhome.se/pd_5010463994.aspx.

Först och främst undrar jag om det ens är möjligt för mig att installera detta kort, dels bör det nya kortet vara större och dels har jag fattat det som att gtx 460 kräver två "strömpins" från nätaggregatet? Det är ju inte överdrivet mycket plats i lådan som det är.

För det andra undrar jag hur stor skillnaden blir när väl kortet sitter på plats?

Tack på förhand!
Mvh
// Markus

Av Accipiter46

Windows startar inte efter defragmentering.

Hej
Jag defragmenterade min hårddisk utan problem, men dagen efter så startade inte windows. Först kommer en blå HP skärm upp som vanligt, men sedan så blir skärmen svart med ett vitt sträck som blinkar uppe i högra hörnet.

Efter det så händer det inget mer. Det går inte att starta i felsäkert läge, jag tror inte att startprocessen har kommit tillräckligt långt. Jag vet inte vad jag ska göra, det enda jag kan tänka mig är att göra en totalåterställning av datorn, men vill helst slippa det.

Tacksam för hjälp/ Markus