Inlägg

Inlägg som Accipiter46 har skrivit i forumet
Av Accipiter46

Coolt!
Snäppet större än Steelseries QcK vilket är perfekt för mig. Ska absolut fundera på denna när min nuvarande mus går sönder.

Antar att man kan lägga en egen musmatta på själva laddplattan? Funkar till exempel en QcK?

Av Accipiter46

Spännande, hittade just hit. Läste precis ut The Wandering Earth av Cixin Liu. Tyckte den var sådär, många häftiga ideér men försökte på något sätt vara vetenskapligt och handviftande på samma gång. Kanske inte riktigt gillade formatet med korta historier... Är The Three-Body Problem bättre?

Ska ta och titta igenom de tidigare inläggen och se om något verkar intressant.

Av Accipiter46
Skrivet av alfdeejay:

@Accipiter46:

Tack jag har kollat det.

Inga pip från högtalaren? Då är det nog dött...

Och jag hade stora problem med att hitta ett moderkort för ett år sedan när jag brickade mitt under en firmware-uppdatering, de är rätt dyra idag. För mig gick det att köpa ett nytt BIOS-chip, men det gör det ju säkert inte för dig...

Av Accipiter46
Skrivet av BrottOchStraff:

Kan tipsa alla som är sugna att Switch är prissänkt hos Elgiganten enbart idag!
https://www.elgiganten.se/product/gaming/spelkonsol/SWI32GBNE...

Nu köpte jag en, det var ett bra pris!
Har stått och vägt ett tag men vill gärna spela Zelda plus att t.ex. Shovel Knight verkar göra sig väldigt bra på en Switch.

Tänkte köpa Nintendos officiella fodral och en usb-c kabel till min powerbank, trevligt att får allt under 4000:-. Är det något annat man måste ha?

Av Accipiter46

Hur är det monterat? Moderkortsdistanser?

Av Accipiter46

Den var svår! 5/10 med ett par chansningar.

Av Accipiter46

Undrar hur det blir med svårighetsgraden för de som spelar med kontroll. Var det inte något spel som försökte sig på cross-platform fps men där de med dator var för överlägsna?

Av Accipiter46

Se vektor a som horisontell och dela upp vektor b i bx och by. Gör en ny triangel med sidorna a+bx samt by.

Sedan kan du använda Pythagoras sats på den nya triangeln.

http://cnx.org/resources/3c9d0175b9bb054034b5fadf952414b89e82d73...

Av Accipiter46
Skrivet av Dunder:

Skum fläktkurva... 800RPM som lägst i det aktiva läget, och 1000RPM som lägst i det semi-passiva... Någon ingenjör som tänkt baklänges här?

Den kanske är varmare och behöver kylas när fläkten väl går igång?

Men det är skumt, låter som att man får en tystare dator av att låta den stå i det aktiva läget, då slipper man även start-stop som någon ovanför pratade om.

Av Accipiter46
Skrivet av Baptisten:

Som flera redan har sagt; Köp ett par riktiga skor. Själv har jag envisats med 300-kronors skor och detta gjorde till slut att jag inte kunde springa längre pga smärta i underbenen.

I våras provsprang jag på ett löpband i en butik och blev rekommenderad ett par pjuck för 1400 spänn. Köpte dom och för första gången på 10 år så kan jag faktiskt springa utan att ha ont.

Jag hade samma problem, men började med barfotaskor istället. Öva lite löpteknik, börja lugnt och börja gå när det gör ont.

För mig känns det vettigt att det är fötterna som säger stopp när man springer. Det är väldigt många som får problem med knäna av löpning idag, mycket på grund av dålig teknik.

Säger inte att det är en mirakelmetod, men läs på lite innan ni gör valet att köpa skor från löplabbet.

Till OP, se till att få rutin på det, som med hunden. Få på dig kläderna och gå ut om så bara för att springa ett par hundra meter. Och ta en promenad om du inte känner för att springa någon dag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Accipiter46

Privatkopieringsavgiften nästa?

Vet inte riktigt vad jag tycker om detta eftersom jag inte betalar något nu. Men tycker det är bra att ett föråldrat system ersätts, sedan får man ta en diskussion om vad public service har för uppgift separat.

Av Accipiter46

Spännande siffror med BF1, streaming och film!

AMD är verkligen på rätt väg med flera kärnor om man ser till dem, och frågan är om inte 6 kärnor kommer kännas lite när Intel släpper Coffee Lake.

Av Accipiter46
Skrivet av anon214822:

Jag hade bjudit in kontrollanten att gå genom utrustningen. Jag hade sett det som så att han måste få göra sitt jobb på ett rimligt sätt och om den såg ut som en TV och var använd som en TV så faller det på mig att ge honom rimlig möjlighet att se vad det handlade om. Man skall välja sina konflikter.

"Våra kontrollanter visar alltid ID-kort med foto och namn. De får inte gå in i din bostad, inte ens om de blir inbjudna. De tar heller aldrig emot pengar vid besöket. "
https://www.radiotjanst.se/sv/Kundservice/Vanliga-fragor-och-...

TS blir inte fälld om det han skriver stämmer (att det inte är en TV). Några bilder på skärmen på sin plats, närbilder på serienummer och tekniska specifikationer så är det hela klart.

Det är inte TS som drar det till domstol utan radiotjänst. Kan hålla med om att det är märkligt att det gått så långt, men TS kan inte göra så mycket om kontrollanten verkligen snöat in sig på att han ljuger.

Av Accipiter46
Skrivet av MsSmith:

Denna använder jag
Behövs inget blindtest för att höra skillnaden, skulle det ha varit en så liten skillnad hade jag inte valt en så dyr kabel

Hur kom du fram till att det var stor skillnad till att börja med? Om du själv byter mellan kablarna förväntar du dig ett resultat och det är lätt att hjärnan luras.

Ett blindtest är nyttigt, om inte annat för att bekräfta sina kunskaper.

Av Accipiter46
Skrivet av Lexius:

Ja dem har ju gjort bort sig rejält . Jag fick ett godkännande att gå och fick sparken sen . Vi skulle aldrig ha gått utan ett godkännande

Menade skälet till uppsägningen. Om de inte utryckligen sagt att du fick gå för att ni gick iväg kan du inte göra någonting, väldigt svårt att bevisa.

Arbetsgivaren behöver inte ge något skäl, och vad jag förstod det har de inte gjort det i detta fallet.

Av Accipiter46
Skrivet av Christley:

Har du provanställning kan dom sparka dig när som helst utan att behöva nämna varför

Borde varit första frågan.

Skrivet av Lexius:

Är det verkligen så?

Ja, så är det. Om arbetsgivaren inte gjort bort sig och sagt något dumt kan du inte göra så mycket, de tjänar nästan på att inte ge ett skäl.

Beroende på avtal har du väl en uppsägningstid?

Av Accipiter46
Skrivet av loefet:

Men i och med att det bara är ett 450W nätaggregat så kommer inte folk att ha det till några högprestandabyggen...

Moderna system drar inte speciellt mycket. Ett system med 1080 drar max 360 W från väggen vilket skulle passa utmärkt för detta nätagg.
http://www.sweclockers.com/test/22288-msi-geforce-gtx-1080-ga...

Sedan kan jag ju hålla med om att ett passivt nätaggregat är vettigare i ett i övrigt tyst system. Men nu kan man t.ex. vattenkyla cpu och grafikkort och ha ett passivt nätaggregat. Häftigt att det finns!

Av Accipiter46

Är lockad av detta chassi. Hade varit häftigt om man nöjt sig med ett 1060, prislappen är faktiskt helt ok.

Men som andra säger är passivt inte speciellt praktiskt. Jag hör inte min burk i idle (har stängt av den flera gånger av misstag). Det är värt att ha några fläktar för att få bättre prestanda i spel.

Av Accipiter46

Ser spännande ut! Får ta och invänta recensioner, det är trots all Ubisoft som utvecklar det.

Av Accipiter46

Kör på en ssd, det kommer vara som natt och dag. Satsa på 500gb om pengarna inte är ett problem så slipper du oroa dig för utrymme.

CPU och grafikkort börjar absolut bli gamla, men spelar du inget krävande kommer nyare saker inte ge en bättre upplevelse.