Inlägg

Inlägg som muSashi har skrivit i forumet
Av muSashi
Skrivet av Laxpudding:

4K/120 via CRU handlar oftast om att grafikkortet och/eller TV:n klarar max 18 Gbps/HDMI 2.0 vilket räcker för 4K/60. Ifall man subsamplar färgerna till 4:2:0 (1/4-dels färgupplösning) halveras bandbreddskravet och man får igenom 4K/120 på 18 Gbps. Det kan kräva att man tar till CRU för att få igenom rätt alternativ så att även spelen accepterar det.

Angående att RTX 3090 inte ville fungera medan gamla kortet fungerade kan det vara relaterat till just dålig kabel och/eller kretsinkompatibilitet. Det gamla kortet klarade inte lika mycket eller samma saker som 3090:n och det som triggar felet inträffade aldrig. Med 3090 försöker GPU+skärm den något som inte fungerar hela vägen. Då tar man till felsökningen med att sänka frekvens för att se om det är relaterat till bandbredd.

Ja tror det var problem med 3090+G9 där ett kort tag, men Nvidia lyckades åtgärda problemet genom en drivrutinsuppdatering.

Av muSashi

Helt okej, som den Nintendonörd man är!

Av muSashi
Skrivet av Druid_john:

Hör köpt nya ramminnen till 32 gb. Funkade ett tag men sen kom samma fel tillbaka.

17 WHEA logger
Ett korrigerat maskinvarufel har uppstått.

Komponent: PCI Express Root Port
Felkälla: Advanced Error Reporting (PCI Express)

Primär buss:Enhet:Funktion: 0x0:0x1:0x0
Sekundär buss:Enhet:Funktion: 0x0:0x0:0x0
Namn på primär enhet:PCI\VEN_8086&DEV_4C01&SUBSYS_86941043&REV_01
Namn på sekundär enhet:

4101 Display
Följt av Grafikdrivrutinen nvlddmkm slutade svara och har återställts.

Och sist;
Distrubited COM 10010
Servern {FD06603A-2BDF-4BB1-B7DF-5DC68F353601} registrerades inte med DCOM inom erforderlig timeout.

Känns som ett ganska hopplöst fall nu, jag har öppnat upp grafikkortet och bytt ut pastan, men det såg faktiskt bra ut. Kommer aldrig skicka in hela datorn till Webbhallen, tycker faktiskt dom har varit rent ut sagt urusla.

Varför skickade dom inte kortet direkt till leverantören när dom inte hittade felet från första början? Nu sitter dom väl och jublar över att jag öppnade upp grafikkortet så garantin inte gäller längre.

Sen undrar jag också vilket ansvar jag har som kund att påvisa fel? Jag har blivit misstrodd från första början och dom gör allt för att slippa göra en RMA.

Är dom osäkra och inte hittar felet så ska dom ju kontakta sin leverantör? Det är ju massvis som har haft liknande problem där återförsäljare har stöttat och hjälpt till. Hur ska jag som kund påvisa ett fel om det nu är vram som är trasigt vilket jag misstänker, det finns inget gratisprogram som kan testa detta? Webhallen har definitivt inte kompetensen för att testa det ordentligt.

Jag tycker det är fruktansvärt dåligt av Webhallen i vilket fall som helst, orimligt att man ska ha en testrigg och extradator hemma plus en dataingenjörsutbildning.

Bara för du öppnat upp grafikkortet så innebär det inte att dina RMA chanser har försvunnit. Många tillverkare tillåter att man gör det.

Av muSashi
Skrivet av sebber:

Måste bara flika först att alla webbutiker och deras vilkor borde testas av de som har möjlighet att göra det. Det är så potentiell kundbas kan, på riktigt, lära sig vilka som har bra rutiner och beteende mot sina kunder. Hoppas de förstår det. Men det är så klart tråkigt om det dyker in folk som gör det på ett otrevligt sätt - oavsett vad man tycker om hur de hanterar ärenden som detta!

Resten av deras meddelande tolkar jag som att de bara försvarar sin ståndpunkt, att helt enkelt göra minsta möjliga som de måste, i såna här ärenden. Jag förstår deras inställning, enligt vad de säger har de så klart rätt till den - det är skillnad på garantiärenden, reklamationer och ångerrätt. Men jag håller inte med. Exemplet givet tidigare, chefen som skickade med produkten i en annan ny kartong, det är hedersvärt. Jag kan förstå att kostnaden i det här fallet kan vara större, så lösningen måste ju inte vara detsamma. Ersätta med 100kr däremot, kanske löser problemet i alla fall?!

Sweclockers borde skriva en artikel där dom testar svensk konsumenträtt inom komponentbranschen, där dom köper in produkter från alla stora återförsäljare som säljer till Sverige, och sen testar hur vardera företag hanterar ångerrätten, vad händer t ex om man returnerar något utan originalkartong?
Ännu bättre vore det om dom kunde testa reklamationsrätten också, men förstår att det kan bli rätt så svårt..

@JonasT
@nyhet

Av muSashi
Skrivet av Munya:

<Uppladdad bildlänk>

Här skicka jag ett mail till dom att göra retur utan förpackning. Läs deras svar. 5-10% värdeminskning.

HAHA vilket skämt, 5-10%, vart har dom fått den siffran ifrån? En kartong är max värd en hundralapp, några 5-10% kommer dom aldrig lyckas få, dock vet jag inte om detta är prövat rättsligt i Sverige, och kan därmed vara en gråzon.

Men så bra, då ska du ha tillbaka 10% av varans värde, eftersom dom slängde din originalkartong. Bra att veta!

Av muSashi

Använde själv MyUS när jag var i USA för att få en vara levererad till mitt hotell som jag befann mig på. Det funkade utan problem!
Men jag kan inte svara på hur bra det funkar om man vill skicka direkt till Sverige.

Av muSashi

Själv började jag använda X när Musk tog över. Skönt att ha en plattform där man inte riskerar censur eller shadowbanning för minsta lilla.

Av muSashi
Skrivet av zOlid:

Nice. Kolla om det inte är så att du måste polisanmäla också.
Jag kan ha fel, men mitt minne säger mig att ARN kan ta lite tid, och i slutändan måste du polisanmäla ändå.
Men kanske är vettigt att vänta på Kundombudsmannen på NoN först. Så länge den återkommer inom rimlig tid.
Ju mer tiden går, ju krångligare blir nog allt, och en polisanmälan är nog bra och få gjort så tidigt som möjligt, med tanke på bevis osv.

Ja ARN tar år och dar på sig, mitt senaste fall tog över 11 månader. Så rekommenderar TS att vara på NetonNet så mycket som möjligt så du slipper vänta på ARNs beslut, vilket inte alls behöver vara till din fördel.
Min erfarenhet är att ARNs beslut är väldigt random. Har skickat in flera anmälningar som jag tyckt varit klockrena utan att vinna, vann dock mitt senaste fall mot Webhallen, där jag inte alls var lika säker.

Av muSashi

Det är NetonNet som är ansvariga, så det är dom som ska lösa det, och inte polisen. Lätt att skylla ifrån sig som bolag när man omsätter miljontals kronor årligen..

Om dom vägrar hjälpa dig så får du ta det via tinget civilrättsligt. Det är inte en polissak, när dom har packat ett tomt paket till kund.

Av muSashi

Konsolvärlden är något man måste ha stenkoll på!

Av muSashi
Skrivet av ml9l:

Är oerhört besviken på deras agerande och kortsiktighet. Jag kommer inte handla därifrån i framtiden och kommer heller inte rekommendera Power.

De har bara skjutit ifrån sig frågan utan att ta något ansvar.

Ja Power är inte att rekommendera när det kommer till att följa konsumenträtten. Tyvärr har deras kundservice nollkoll på både konsumenträtt och vår lagstadgad reklamationsrätt. Har själv ett ärende hos ARN där det snart gått 6 månader, och Power har ignorerat all kontaktförsök som gjorts från ARNs sida, så lutar mot att jag kommer vinna ärendet på walk over.

Enligt Power själva så följer dom alla ARNs beslut.

I just mitt fall så sköt Power över ansvaret för reklamationen på tillverkaren av produkten. Jag påpekade att det är mellan mig och Power som affären är gjord, och inte själva tillverkaren av produkten. Därav är Power skyldiga att hantera reklamationen. I korthet så var dom inte intresserade av det, och rekommendera mig att ta ärendet vidare via ARN.

Av muSashi

Garanti/reklamationsrätten gäller ändå inte i andrahand (även om butiker och företag kan välja att göra undantag, speciellt om det inte står något namn på kvittot).

Av muSashi
Skrivet av headphoneninja:

Asus gör det också på de nya modellerna. Står i botten på spec sheeten på deras hemsida. 3 year warranty(incl. burn-in)

Jaså? I sådana fall har dom ändrat sig igen. När jag läste nyheten i förrgår så erbjöd dom bara 2 år.

Uppdatering:
Tydligen har Asus ändrat sig, vilket är positivt för oss konsumenter, dock så gäller den 3 åriga garantin bara för en av deras nuvarande modeller utav 5. Så Asus erbjuder fortfarande inte samma villkor som sina konkurrenter.

https://videocardz.com/newz/asus-also-extends-oled-burn-in-wa...

Av muSashi
Skrivet av Dinkefing:

Bra! Lika viktigt att täcka pixelfel eller t om ett enda subpixelfel. Både dessa liksom inbränning skyddar konsumenten och ger mervärde. Och viktigast av allt lång garanti som innefattar dem alla!

Därför man alltid väljer DELL, inga pixelfel eller inbränningar.

Av muSashi

Tråkigt att Asus inte valde att gå hela vägen och erbjuda 3 års inbränningsgaranti i jämförelse med sina konkurrenter (Dell / MSI).

Av muSashi

Den här artikeln vart lite fel va? Kanske bäst att ni uppdaterar den och ber Bahnhof om ursäkt, så vida ni inte vill förlora en av era samarbetspartners.

Tråkigt med faktafel, när Sweclockers annars har klockrena artiklar.

Av muSashi

Gör det som du tycker är rättvist, dock är det upp till företaget att höra av sig om dom vill ha tillbaka produkten. Dom har tre år på sig att fakturera dig i efterhand, så tänk på det.

Av muSashi

Tänk om man istället la VDs enorma arvode på att fokusera att dela ut brev i tid. Det är faktiskt hutlöst och pinsamt att man för en statlig myndighet betalar ut ett sånt högt arvode och ändå måste Postnord dra ner på i princip allt.

Av muSashi
Skrivet av jOnÄTÄn:

Går det göra lagligt i Sverige? Och hur gör man då?
Trodde att man behöver bryta något kopieringsskydd om man ska få över filerna från kassetten så att de var spelbara?

Det är väl lagligt så länge som du även äger ett exemplar av originalet till Switch?

Av muSashi
Skrivet av muSashi:

Tror Webhallen har något MSI kort ute för försäljning (säkert andra återförsäljare också), så tveksamt om MSI korten är återkallade.

Det visade sig att det gällde alla modeller förutom "Trio"-serien som hade problem med själva BIOSet och fortfarande har i skrivande stund, som jag misstänkte.