Inlägg

Inlägg som Inveramsay har skrivit i forumet
Av Inveramsay

Seat Leon 1.4 TSI -08
122 kusar
Drar runt 0.6-0.7 blandad körning, beror lite på trafiken.
Annat: ratten sitter såklart på fel sida

Av Inveramsay

Canon, nikon, pentax, phase one, hasselblad, sony är alla bäst på olika sätt. Det beror på vad du efterfrågar. I kort kommer dina bilder inte bli bättre med fullformat än aps-c och dina pengar kommer vara bättre spenderade på att gå kurser, online eller i klassrum.

Nu har jag visserligen inte läst hela din utläggning eftersom jag vägrar göra det innan du har lärt dig använda punkt, stora bokstäver och radbrytningar.

Av Inveramsay

Gå till en riktig kameraaffär och kläm på de stora märkenas mellanmodeller. Jag tycker personligen bäst om Canon för jag gillar inte ergonomin med nikon och sonyn har EVF och tveksam AF. Vad ligger din totala budget på? Hur seriöst tänker du fota sport? Du kan lätt bränna 300kkr på en proffsuppsättning med kameror och objektiv.

Sen att fota bröllop är långt mycket svårare än att dra av ett par snygga bilder. Du behöver erfarenhet långt mer än en bra kamera. Du behöver kunna ändra inställningarna på känsla så det passar osv. Ska du fota bröllop behöver du dessutom två kameror så om det är din plan är det lika gott att budgetera för två 6D eller vad det nu blir.

Av Inveramsay

För att få lite bättre kontroll leta fram manualen och läs hur de olika halvautomatiska lägena Av och Tv fungerar. För att få kortare slutartid behöver du större bländare (dvs lägre f-tal vilket ger kortare skärpedjup) och/eller högre ISO tal (vilket ger mer brus) Jag antar att du sitter med kitobjektivet vilket fungerar utmärkt men behöver stativ när ljuset blir sämre eftersom blänadaren är liten. Är det mest folk du försöker fotografera skulle ett canon 50mm f1.8 vara ett bra inköp.

Av Inveramsay

Det finns en del lösningar, googla "crowd sourced wedding photography". Här är en artikel med lite alternativ http://petapixel.com/2013/07/17/unplugged-and-crowdsourced-th...

Av Inveramsay

I runda slängar 40 000kr i månaden eller runt 29kkr efter skatt. Jobbar som (AT typ) läkare i mindre stad utanför London

Av Inveramsay

Både jag och nej. Jag byter jobb tre elle fyra gånger om året (jobbar som läkare) och dom som jag egentligen bara har kontakt med är dom jag jobbade med augusti till december förra året. Dom jag jobbar med för tillfället känns det inte som jag har mycket gemensamt med och skulle aldrig kunna se mig träffa dom utanför jobb. Det gör också att man inte trivs lika bra som innan tråkigt nog. Nästa vecka ska vi dra ihop gänget som jag kommer överens med bäst och ta en öl nånstans nere på stan.

Jag tjänar dock långt mer än vad jag gjort nånsin tidigare i mitt liv så det gör att man ser fram emot ledig tid och kan njuta mer av det utan att oroa sig för hur mycket middagen kostar.

Av Inveramsay

min gissning skulle vara ett par hundra kronor på sin höjd

Av Inveramsay
Av Inveramsay

Smuts i en kamera går väl ändå knappast på garanti, såvida det inte var där från nytt.

Av Inveramsay

Vad jag har kunnat se är det en nyare variant av u2413 men det verkar inte skilja mycket. Jag visste inte ens att det var den varianten innan jag hakade i skärmen i foten.

Av Inveramsay

Dell U2413f för runt 2100 plus frakt (troligen £24):

http://www.itcsales.co.uk/acatalog/Dell-U2413-24--Ultrasharp-...

Jag fick min skärm idag och det fungerade utmärkt.

Av Inveramsay

lightroom är svårslaget för mindre komplicerade redigeringar.

Av Inveramsay

Jag har ett 50mm 1.8 och tycker det är ett ok objektiv. Det har egentligen bara två starka sidor och ena är priset och andra är att det är hyffsat skarpt, åtminstone om man bländar ner lite. Jag tycker helt klart att det är ett väldigt bra objektiv att stoppa i väskan som nybörjare innan du klurat ut vad du egentligen behöver. Köp beg och och sälj vidare och det kommer inte kosta dig mer än blocketannonsen.

28/1.8 kommer vara mer allround än ett 50mm på en aps-c kamera som 700D men frågan är om du inte kommer ha mer kul med ett objektiv som klarar porträtt bra? Ett 18-135 är väldigt allround från början och det kan mycket väl vara att du tycker 50mm är för kort och satsar på ett 85mm f1.8 eller 100mm f2 objektiv för väldigt vettiga pengar när du vet vad som passar dig personligen. Själv tycker jag 200mm är perfekt för porträtt (dock på större sensor) medan andra fotar mest med 24mm. Det beror helt på vad som passar dig som fotograf.

Av Inveramsay

Det är som du skriver en mekanisk slutare med två ridåer och en spegel som fälls upp. Service brukar vara att en canikon tekniker städar kameran, kollar så den fungerar inom spec och sen är det färdigt. När slutaren går byts den för ett par tusen kronor och hur länge den är specad att leva beror på kameramodell men är sällan mindre än 100k bilder nu för tiden

Av Inveramsay

För 8kkr är en Canon 1D mk III och ett sigma 70-200 f2.8 (ostabiliserat) inom räckhåll från Brittiska ebay om du inte måste ha en kamera idag. Det är dock rätt mycket klumpigare än vad du är van vid och väger närmre tre kilo. Dock får du 10fps, fantastisk ergonomi och rätt bra hög ISO, åtminstone om man jämför med canons aps-c. Du kan om det kniper använda en 1.4x eller 2x telekonverter för 98-280 f4 eller 140-400 f5.6 men bildkvailte kommer bli lidande.

Om du kör den kombinationen försök hitta en 1D som inte var inom serienumren men AF problem och helst sigmat med macro i namnet eftersom närgränsen är 1.1m istället för 1.8m vilket gör stor skillnad vid foto av små saker.

Av Inveramsay
Skrivet av Nisse-Tuta:

Tanken var att försöka hitta en original adapter från Canon, de är ovanliga men borde gå att finna om man letar på rätt sätt.

Du glömde lägga till svindyra och inte passar på objektiv kortare än 200mm. EdMika är bästa alternativet såvida du inte sitter med ett gäng FD supertele

Av Inveramsay

Jag skulle påstå att en canon 60D är ett bättre val iom att du vill sitta och pilla med inställningarna till det blir rätt. Den extra ratten en 60D ger dig är guld värd. Nu har jag visserligen inte stenkoll på beg priser i sverige längre men här får du en med 18-55 för runt 5kkr eller 18-135 för 6kkr på ebay.

Du kommer dock få bättre bildkvalite med en 550D och ett 17-55 f2.8 än ovanstående kombinationer men det kommer nog hamna lite utanför din budget och ge sämre ergonomi (vilket är värt väldigt mycket).

Av Inveramsay

Det låter som kortet är slut. Om det inte blir bättre av att formatera i kameran så köp nytt

Av Inveramsay
Skrivet av Carlj:

Jag har exakt samma sak, fast den gör ont även vid belastning. Har inte röntgat än, men ska till doktorn i morgon. En vecka sedan det hände.

Det har blivit värre och värre för varje dag sedan. Kan någon stilla min oro över gips? Vill verkligen inte ha gips 3 nästa veckor, under min semester..

Edit: Ifall jag inte har foten i ett bra högläge så gör det ont. Och det känns inte som en bra position för att foten ska läka rätt.

Om du har gått på foten en hel vecka är det högst osannolikt att det är något trasigt i den som kommer kräva gips. Högläge är bra för att få svullnaden att gå ner, samma med kompression, is och vila.