Inlägg

Inlägg som Jabl har skrivit i forumet
Av Jabl

Billig dator uppgradering ca 7k

Tja, tänkte hjälpa min brorsa köpa en billig dator. Jag hjälper han med chassi, nätaggregat och plockar ihop den åt han.

Vad tror ni om de här delarna? Blir det en bra balans? Finns det något bättre alternativ?
Han vill gärna köpa den imorgon därför är vissa delar valda efter vad som finns i lager, tänkte också gå och handla på andra butiker där jag kan hitta billigare delar.

Tack på förhand!

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11600263/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11600263/

Av Jabl

Du skulle kunna köra en sån här också:

https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

eller denna:

https://www.aliexpress.com/item/Optical-Coaxial-Toslink-Digit...

Isåfall behöver du dessa sladdar också (om det inte ingår med omvandlaren):

https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/...

Blir en liten kostnadsfråga såklart, det kanske blir billigare att göra det via skärmen..

Av Jabl
Skrivet av Jonny Myran:

Det heter backlight bleed

Haha skrev det lite hastigt

Vad bra att ni tycker det är minimalt! Då kan jag känna mig lugn att jag inte fått något dåligt ex då!

Av Jabl

För mycket backlight bleed eller acceptabelt?

Hej alla!

Köpte precis en ny skärm (Acer Predator X34a) och tänkte kolla vad ni tycker om denna backlight bleed, för mycket eller helt okej?
Själv störs jag inte av det i spel men mer i serier eller filmtittande. Egentligen är skärmen mest till för att spelas på men jag vill kolla med er om detta är normalt mycket blacklight bleed eller om det är troligt att jag kan få mindre om jag byter den...

Jag tycker bilden med video i bakgrunden och den med filtret stämmer hyffsat bra överens med verkligheten (Lite överdrivet på bilderna), även om jag inte upplever att jag stör mig lika mycket på det som det ser ut i bilderna då jag inte är fokuserad på kanterna av skärmen direkt när jag tittar på något. Jag använde filter på en av bilderna för jag tycker det stämmer mycket bättre överens med verkligheten, den utan kan man bortgå från helt men tyckte det var kul att visa skillnaden. Filter från windows 10 bild app "Sunscreen" på 50/100.

Ljuststyrkan på skärmen är inställd till 15/100 på båda bilderna (Alltså alla 3, två av dom är samma bild).

https://imgur.com/a/oFN3n

God jul på er !

Redigerade stavningen .

Av Jabl

Om ni vill prova något annat än Hotel kan ni hyra hela lägenheter via AirBnB, finns massor av fina lägenheter med omdömen och bilder ni kan kolla på innan ni bokar och med en sån budget kan ni hitta något riktigt fint!

Av Jabl

Tja alla hörlursgalningar! Tänkte be om lite köpråd, jag vill köpa ett par nya hörlurar till en iPhone, alltså helst med mikrofon och höja/sänka ljudknappar.
Budget ca: 2000, antar att man vill ha slutna hörlurar eller halvslutna, jag är van vid ett mera rent ljud, har en naimstereo hemma. Musik jag lyssnar på är: House, pop, indie, rock lite blandat och lite mindre jazz, soul, funk, electro, klassiskt. Så väldigt olika stilar :). Lyssnade på några lurar som låg under 2000 men tyckte de lät lite väl dåligt eller orent (kommer inte ihåg vad dessa hette) sen prövade jag ett par från beyerdynamics som jag gillade mycket mer tror de hette typ t51i. Vad finns det för fler roliga förslag? Eller är de dom jag borde köra på? Tack för svar!
Mvh Jacob

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jabl
Skrivet av sebbecb:

Som han ovan sa så skulle gtx 660 funka trodde han. Skulle det det och finns det andra alternativ?

Om det stämmer att de inte går att ha högre än 600 serien så är väl alternativen att byta kort till det eller byta moderkort, vet inte om det stämmer dock men låter möjligt. Kan vara bra att kolla så att ditt 740 funkar i en annan dator först så vi vet att de funkar. Annars så är de lite mera jobb att byta moderkortet om du aldrig gjort det förut men går att klara hyfsat enkelt med lite vägledning från forumet!

Av Jabl

Om du ska byta moderkort måste du också tänka på att din processor har samma sockel, att ditt chassi kan ta den storleken (de moderkortet har atx storlek) och möjligtvis att andra delar du har i datorn passar till den. Men grafikkortet borde funka bra med de moderkortet.

Av Jabl
Skrivet av pg_ice:

ändra bara
GPUMaxBufferedFrames="0"
till
GPUMaxBufferedFrames="1"

skippa DisableLoadingMip0

samma grafik men utan microstutter

Vilken skillnad, tack så mycket!

Av Jabl
Skrivet av Sveklockarn:

Om du tittar i manualen till ditt moderkort på sidan 1-21 så ser du att de två övre 16x-portarna är PCIe 3.0 och den i botten är PCIe 2.0. Det kan finnas olika skäl till att ditt kort körs i 8x-läge t.ex. inställningarna för strömsparfunktioner i Windows. Vad har du för energialternativ inställt?

Kollade i bios och där stod det också 8x. Ändrade till Gen 3 utan någon skillnad.

Av Jabl
Skrivet av Sveklockarn:

Om du tittar i manualen till ditt moderkort på sidan 1-21 så ser du att de två övre 16x-portarna är PCIe 3.0 och den i botten är PCIe 2.0. Det kan finnas olika skäl till att ditt kort körs i 8x-läge t.ex. inställningarna för strömsparfunktioner i Windows. Vad har du för energialternativ inställt?

Jag kör på andra porten alltså den i mitten av 3. Får leta i andra program och kolla, energin var inställd på balanced ändrar till high performance nu och ser.

Av Jabl

Jag motsäger inte att det bara är 1 procent skillnad men jag undrar mest utifall det är något fel med kortet.

Av Jabl
Skrivet av Mordrana:

den kör bara 16x när det behövs, som en liten "klockning", onödigt att dra ström o värme o skit i onödan, typ som om du idlar i windows el så.

Skrivet av Fluf:

Om grafikkortet sitter i nedersta porten på moderkortet (om jag förstod rätt?) så tror jag den porten inte stödjer mer än maximalt x8.

Sedan är det väldigt få % skillnad i att köra den i x8 eller x16 läge.

Ja precis, jag har provat att sätta på stresstestet i gpu-z och den ändrar inte läge för det. Den sitter i 5 facket alltså andra pci-express 3.0/2.0 x16_2 slot som de heter i manualen.

Av Jabl
Skrivet av fantomsmurfen:

Nej det ska inte vara någon skillnad. Antingen får grafikkortet tillräckligt med ström eller så stänger datorn av sig om det får för lite ström. 97 c är för högt för det kortet. Reklamera det om du har garanti kvar eller montera om kylaren med ny kylpasta. Eller är datorn full med damm?

Ok, ja de är väl lite damm men de sitter också längst ner i botten vilket de tyvärr måste eftersom det är så långt att de inte får plats i chassit i de andra pci-e facken... Kan de påverka? Dessutom ligger den på 8x hastighet och inte 16x.

Av Jabl

Blir grafikkortet sämre av att köra en 8pin till molex konverterare?

Hej, som rubriken lyder undrar jag om ett grafikkort får mindre el då och blir alltså mindre stabilt? Jag kan också se i gpu-z att den kör på 8x istället för 16x beror detta på elen? Efter en del spelandes i BF4 gick den också upp i 97c som max. Har ett Sapphire Radeon R9 280X Tri-X OC VERISION (UEFI) 3GB och ett XFX 550W Core Edition PSU P1-550S-XXB9. Kanske behöver ett bättre nätaggregat?

Tack på förhand,

Jacob

Av Jabl
Skrivet av lupak:

Dell Vostro 3560, fyrkärning i7 3:e gen, 15,6 HD skärm,
jag petade i en SSD, 16Gb minne samt win7pro så nu tuffar det på bra

kostar runt 10kkr med en SSD och extra minne.

Hej tack för svar, har haft strömavbrott så blev lite sent svar. Hur kommer det sig att den har så pass bättre attribut men kostar samma? Annars verkar den också trevlig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Jabl

Ny bärbar runt 10k vanlig anv. bildredigering internet.

Hej!

Tänkte köpa en ny bärbar dator. Behöver inte kunna spela på den utan mina behov är användning av bildredigering, internet, film osv. Budgeten får ligga på runt 10k men det går bra med 1-2k upp eller ner också. Datorn kommer vara enda datorn i huset och för det mesta vara hemma men vore trevligt med bra batteri och rörlighet ändå. Skärmstorlek kan vara på runt 13-15 tum. Hårddisk känns bäst med SSD sen tänkte jag använda mig av en extern för lagring av bilderna när SSDn tar slut.

Jag har kollat på Sonys vaio pro och i testet som gjorts här på sweclockers och den verkar lovande, jag undrar dock om Core i5-4200U också är en Haswell processor eller om det bara är i7:an och såklart vad ni tycker övrigt om datorn passar till mig?
Någon som har bra koll på kvalitén på knapparna, touchpaden, skärm och sånt får gärna berätta mera om det.
http://www.sweclockers.com/recension/17490-sony-vaio-pro-13-m...

Vet ni några andra förslag som kan mäta sig med Sonys som ger mera för pengarna vill jag gärna höra om det.

Tack på förhand!

Av Jabl

Ny tv 40-50tum 11-15k

Hej jag tänkte uppgradera min tv!

Den ska användas till PS3 och filmtittande och sport. Jag hade tänkt mig 40-50 tum ungefär min budget ligger på 11000-15000 ni får gärna ge förslag där runt omkring finns det väldigt mycket bättre för 16000 så får ni gärna föreslå de också, likaså om det finns för 10000! Jag vill alltså helst ha en tv som kan få det att flyta på bra i sporter.
Jag går hellre på kvalite än design och har ingen aning om vilka som är bra, lcd plasma och allt vad det finns, är tacksam för all hjälp och svar!

MVH Jacob!

Av Jabl
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dreas89
men ifall nu killen vill lägga ut 5k på en skärm, då ska vi väl för fan inte ge han en jävla tn?

"Hej, jag har 4miljoner att lägga på en bil, mest kommer den användas till vardagskörning, vilken rekommenderar ni?"

"För 20k får du en fin fin Saab 9000, kör på det!"

Haha klockrent!

Av Jabl

Ja precis som Dani säger känns det smartare att lägga ut lite mer för att ha kvar den längre... jag kommer absolut gå och kolla på dem och bestämma mig efteråt!