Inlägg

Inlägg som DwarF har skrivit i forumet
Av DwarF

Sålänge båda fläktarna kan snurra säg 2000RPM så kommer det inte hända något.
Men om en bara klarar av 1500 så kommer den gå på fullfart medans den andra bara går på tex 1800RPM

Av DwarF
Skrivet av potatismos1:

är du orolig över lösen o inlogg att dom ska ligga i ngn hackad db kika in haveibeenpwned.com.

Det är just det som gör att han får varningar från edge, Edge kollar upp lösenord mot den sidan

Av DwarF

kabel i kanal kräver lite planering, Gäller att dra rätt kabel i rätt fack och bena ut som dom ligger ordentligt, Tyvärr har du köpt biltema istället för typ Schneider som faktiskt har hörn och grejer så du kan korsa enkelt vid eventuella upp och nedgångar,.. Men som sagt klippa/skära ut mellanväggarna fungerar alltid även om det kan vara lite bökigt

Av DwarF
Av DwarF

Steam kan ni bestämma vart spelen ska bli installerade i under Steams settings/downloads/Steam library folders.. Det ska även gå att flytta spel till andra hårddiskar där.

Av DwarF
Skrivet av jocke92:

Skulle säga att det är stor skillnad på Europa och USA. De har det krångligare med kontakterna med mindre standarder. De har större avstånd och gillar större bilar. Vi har som sagt bara type2 och css. Vilket i grunden är samma kontakt. Sedan finns chademo och gamla tesla-kontakten, men de är på väg bort och inget som en nyköpare behöver fundera kring.

Så länge man inte behöver ladda på varenda stolpe, behöver man inte har mer än tre-fyra appar tror jag det är sagt av de insatta.

Man behöver nog ha lite koll på volt och ampere. Eller mer kw. Vad som är normal ladd-hastighet för bilen och när man ska sluta ladda för att köra till nästa laddare längs rutten. Men det är sådant som kommer med tiden, när man kört en del. Och så finns det verktyg i bilens navigator och tjänsten a better route planner som hjälper en.

Jag tror också biltilverkarna måste jobba lite till så att alla bilar har kylning och värmning av batteriet till exempel. Så att man kan förutsäga hur snabbt bilen laddar. Och att infotainment/navigator blir bättre med laddstopp osv. Idag är funktionen både högt och lågt mellan bilmodellerna och tillverkarna.

Har förstått att Assemblin löst det snygt med ladda hemma och tjänstebil. Att man direkt efter avslutad laddning hemma får en swish från företaget som ersättning för strömmen. Om det bara gäller deras egna anställda eller även andra företag som köper laddare av dem vet jag inte?

Jag är lite partisk då jag jobbar på Assemblin som serviceelektriker och bland annat installerar billaddare, mest mot föreningar och företag även om det inte är min huvudsyssla. Men ja, det sköts väldigt snyggt och smidigt. Hur pengarna sköts är lite olika hur anläggningsägaren väljer att göra, men dom anställda får betalt för att ladda hemma av företaget och om dom laddar på företaget sköts beskattningen enligt alla konstens regler.

Assemblin Charge går att få precis överallt och erbjuds till vem som helst bara dom har en laddare som klarar av OCPP och har en internet anslutning.

Men det jag ville komma till är att bara man tänker till så behöver man inte ha en miljon appar för att ladda sin bil, kör elbil dagligen i jobbet och klarar mig med en MER tag och assemblin Charge appen

Av DwarF

För att lösa app problemet så klarar du dig rätt långt med 2st appar, Kör Mer och Assemblin Charge i jobbet och där har jag inte gått bet på en laddare där jag behöver använda mitt bankkort eller circleK kortet jag har också

Av DwarF

Antingen har du en bugg i mjukvaran eller så har ett botnätverk bosatt sig i ditt nätverk som drar ner väldigt mycket data, men sen kan Netflix tugga på i 7GB/timme om du kör på deras UltraHd, då tuggar det på snabbt

Av DwarF

Nu när rally säsongen börjar så lyssnar man på rallyradion när den är igång https://rallylive.se/

Av DwarF

tycker att det är lite spännande att min lyssnade artister inte sitter ihop med toplåtar. Dom 3 senaste åren har varit metall 2020 EPA dunk 2021 och nu svensk pop.
Tillhör top 3% av Sveriges Kent lyssnare tydligen 🤷

Först på plats 40 kommer första låten som något av mina top 5 band har
Min Top 100 Spellista

Av DwarF

Jag skulle undvika MM om du har möjlighet till det, Utdöende standard som det är onödigt svårt att hitta prylar till

Av DwarF

Om du streamar så är du lite låst till Nvidia, då AMD inte riktigt har något bra video codec för det. Annars hade jag inte haft några bekymmer att byta kort

Av DwarF

Klockreparationsvideos och bilmekarvideos

Av DwarF

Kör Eset password manager, Nu när jag börjat genererad 32bokstäver/bokstäver/tecken lösenord på alla ställen så blir jag lite skrämd hur många sidor som har typ maxgräns på 8bokstäver och väldigt få specialtecken

Av DwarF

Om du har möjlighet att tråda, Använd ett knx system.. Annars skulle jag använda schneider wiser, det systemet innefattar ungefär allting och är helt trådlöst, Vatten,Temp,Kameror, belysning, Brandvarnare, styrbara uttag osvosv.

https://www.se.com/se/sv/home/smart-home/wiser/homeowner.jsp

Av DwarF
Skrivet av HickeHiskelig:

0.65? hoppla, det var skapligt, snudd på för bra för att vara sant. har faktiskt funderat på c30, vet inte om jag är helt ense med utseendet men man kan ju inte få allt såklart. finns ju även som d5

Det är ju ingen stor bil direkt så motorn behöver inte jobba så mycket men den är som en gocart på vägen

Av DwarF

Jag skulle säga, Köp en Volvo C30 T5 220 Häst original och riktigt rolig för att vara en volvo.

Den jag hade körde jag med 0,65l/ milen

Av DwarF
Skrivet av landmarks:

Som jag förstår det är problemet att Meta integrerar musiken direkt i t.ex Instagrams "Reel"-funktion. Jag är inte superbevandrad i hur det funkar, men de har följt Tiktoks modell där lite och gör det möjligt att t.ex ersätta videons ljud med ett stycke musik eller annat ljud från ett tillhörande ljudbibliotek. Om jag fattat det rätt så ligger då ljudklipp från Epidemic Sound direkt i de verktygen, vilket gör att vem som helst som skapar ett sådant klipp kan använda det oavsett licens eller inte, typ som att lägga på ett filter eller vad som. Det som jag tycker är lite oklart om det är Meta själva som laddar in alla alternativ eller användare.

Det är mer eller mindre korrekt, Du betalar en månadsavgift till EPS på 125kr/månad så får du använda materialet fritt på dina egna kanaler om du är privatperson och gör materialet för dig själv och din publik.

Om du använder materialet för tex. frilansarbete åt ett företag betalar du 2 388 kr/år

men som i metas fall så borde dom gå under Enterprise "You’re a media company, publisher, broadcaster or in need of an enterprise" solution. vilket har som vilkor "as long as its an online campaign and you're not a major publisher or a company with a market cap of +1 billion dollars."

Av DwarF

Vi alla bidrar på lite olika sätt, bidrar själv med lite nedladdnings kapacitet, Det är inte så mycket men ändå lyckats klämma iväg 5TB det senaste halvåret typ,Ubuntu, Liber, gimp

Av DwarF

Det är väl inte direkt konstigt, när deras affärsmodell blir mer och mer kundfientlig och deras utbud sämre,dom är inte ensamma på marknaden längre.
Bortsett från att dottern använder Netflix så har jag inte tittat på det mer en någon enstaka film sedan senaste säsongen av The witcher kom ut, vilket var 21 december.