Inlägg

Inlägg som DwarF har skrivit i forumet
Av DwarF

Ligger på 31455Kr/månad innan skatt, Jobbar som Service elektriker

Av DwarF

Om proppen har gått till ditt rum så är det 99%säkert att nätagget har gått sönder, skulle gissa på att transformatorn i den har helt enkelt smält och kortslutit sig själv. Bara att byta agg så ska nog det funka okey igen.

Av DwarF

Dina huvudsäkringar, Det första som kommer in i fastigheten är alltid diazed-säkring då dom flesta Elbolagen inte godkänner annat pga. dom inte kan komma och dra ur pk:n och stänga av din el om du inte betalat räkningarna så det finns ingen anledning att göra om detta, sedan i huset så gör det mer eller mindre detsamma för en normalt hushåll.
Vad det gäller automatsäkringar som går direkt så får man helt enkelt ta rätt sorts typ automatsäkring (A, B,C den ((vanligaste i Sverige)) D) för lasten som ligger på gruppen. Samma sak med storlekar på grupper, där finns allt för normalt hushåll. Vad jag vet så ligger högsta runt 125A på automatsäkringar.

I övrigt kommer du inte billigare undan bara för att du byter från diazed till automat, Bolagen tar fortfarande betalt för din inkommande Amp.

Enligt min åsikt så är det många gamla elektriker som lever lite i det gamla. byggt flera stora kontor och även restaurangkök, storkök med centraler som är helt gjorda på automatsäkringar(Man kör knvisäkringar på inkommande och sedan automatsäkringar på alla utgående grupper).

Enda nackdelen jag kan se med automatsäkringar är att du behöver ta dit en elektriker när din automatsäkring har tagit slut, men om du bygger din elcentral så kanske du ska se över ditt behov och balansera om lasterna över flera grupper medans du ändå har en elektriker på plats.

Av DwarF

@drotz2000: Originalkey yes, men om du har otur så kan Ea stänga av din nyckel, om dom misstänker att nyckeln är köpt av ett stulet kort. Många sidor som denna är mer eller mindre helt beroende av folk som kapar kontokort, köper nycklar med dom och sedan säljer dom vidare på dessa sidor

Av DwarF

Du måste antagligen ha en digitalbox för att använda parabolen ja, Antingen köp en tjänst via valfritt bolag eller byt ut den mot en vanlig anten och kör vanlig digitaltv genom den, så länge deras tv stödjer det

Av DwarF

spelen är räddade till ditt konto så logga in bara så kan du ladda ner dom igen

Av DwarF

@VictoryKid:Japp, det ska den klara då den maxar 12TB. Det som bestämmer hur mycket Tb nasen klarar är helt enkelt hård/mjukvaran i nasen, Har den första ReadyNas Duo och den klarar bara 1,5 TB diskar max

Av DwarF

plugga in en externhhd och du kan utnyttja den via nasen, Dock inom 212:ans TB begränsningar

Av DwarF

Det är inte så att det finns en Macro programmeringsknapp på ditt tangentbord?
Min dotter på 9 månader brukar slå på mitt tangentbord och råkar då programmera alla möjliga kombinationer av grejer på olika knappar.

Av DwarF

@Paontuus: dragit ur som totalt tomt batteri

Av DwarF

Videon Case Fans - How many should you have från Linus Tech tips kanske svarar lite mer på din fråga

Av DwarF

Alltså Itsystem för stora organisationer tex. militären i ren allmänhet är ett jädra gitter att ge sig in i USAs armé hade ju nyligen lagt en beställning på att uppgradera sina datorer från 95/xp till win10, vilket kan ge en lättare idé om hur blandat det är.. Många maskiner på tex industrier kör xp har även stött på 3.1 med ett dosprogrampå två ställen

Av DwarF

Jag tror mycket handlar om hur man använder den. Har en laptop (5år) som mest bara används när jag reser, annars står den på mitt skrivbord och visar twitchstreams. Funkar klockrent. Tjejens dator börjar bli 3 år och mer eller mindre håller på att rasa ihop. Den är igång hela tiden hon är vaken plus att den får några timmar i sängen/dag också liggandes på täcket

Av DwarF

Gå in under språkinställningar i Word och sätt standardspråk till svenska så borde det lösa sig

Av DwarF

Finns ingen anledning att köpa nyaste kortet hela tiden. Jag har bytt kort med 3-4 års mellanrum och då finns det tid att lägga undan pengar emellan öppna ett konto och dumpa en 100ing i månaden så har du 3-4k på kontot när det är dags igen

Av DwarF

Intel(R) HD Graphics 530 är ett inbyggt grafikdelen i din processor

Av DwarF

Om du talar med Facket, kommer du få till 99% få svaret att du ska ha iallfall minimilön enligt avtal, resten är upp till dig själv och arbetsgivaren och bestämma och dom skiter i det fullständigt mer eller mindre.

Av DwarF

@nickbin: nej, dom är uppladdningbara

det ska finnas en krönika eller djupdykning om detta i nyheterna någonstans. Kan någon plocka fram den?

Edit: Hittade artikeln Det händer när du startar datorn

Av DwarF
Skrivet av Igelkott:

Dyr kabel: http://elbutik.se/product.html/lexcom/actassi-kabel-cat6a/kat...
Kontakt för patchpanel (går till uttag med): http://elbutik.se/product.html/modularjack-s-one-dpm-rj45-kat...
Kontakt för uttag: http://elbutik.se/product.html/modularjack-rj45-dpm-kat-6a-st...
Sen kompletterar man med dosa, ram, centrumplatta mm i den designen man vill ha. Bara det passar Lexcom till ovanstående delar.

Det duger gott och väl med cat6E UTP, Uppfyller alla krav Telia, BBB Skanova ställer.

Ont.
Jag har dragit/driftsatt en hel del nät i Norrköpingsområdet(typ 3000 st lägenheter) åt Telia samt BBB, Dom ställer som regel krav på mätprotokoll på kablarna, samt att dom är noga med att rätt adress sitter på rätt plats i patchpanelen, det ska finnas panelkort osv. för att dom ens ska skicka ut Tekniker för att programmera switch eller att vi får programmera switchen åt dom.

Dock!, Om föreningen tar tag i frågan och binder sig mot en operatör så brukar operatören stå för kostnaderna med att dra nätet i fastigheten, Ibland till första uttag teleuttag(i detta fall lär entreprenören om han är "smart" ta reda på de tomma röret och sätta det över dörren ) eller dit kund vill ha dom, beroende på vad man förhandlar fram.

Av DwarF
Skrivet av Brynhold:

Hela datorn stängs av ja, sen försöker den starta igen om och om igen men misslyckas.
Fläkten som satt löst var vad en okunnig person som jag skulle kalla "huvudfläkten" Inet montera den mitt i datorn i stort sett. Bredvid moderkortet och ovanför grafikkortet.

Ska prova göra något krävande se hur temperaturen ser ut.. svarar snart. När den inte jobbar ligger GPU på 37 grader iaf, nå CPU hittar jag inte

Som du beskriver detta så är huvudfläkten CPU-fläkten och då är det inte så konstigt om datorn stängs av, CPUn blir överhettad och datorn stängs ner för att inte förstöra CPU:n.