Inlägg

Inlägg som Ryze har skrivit i forumet
Av Ryze

MSI borde inte ha ngt med det att göra eftersom det är det som gör kortet stabilt. Men jag ladda ner det för ca 3 veckor sen så det borde vara en av de senaste.

Senaste drivisar 285.62 eller va dom nu heter

Rätt uteslutet att det är nätagg eller moderkort iom att jag skrev att jag aldrig hade dessa problem med mitt gamla gtx 260. Började readan första dagen när jag köpte det.

Men jag undrar mest angående volten

Av Ryze

Fråga gällande volt vid OC

Hejsan!

Jag köpte ett Gigabyte 560ti SOC för ungefär en månad sen, och redan första dagen märkte jag att jag fick artefakter och även en del frös.

Grafikortet har 950mhz i core och 4590mhz i memory clock från fabriken.

Jag körde först Gigabytes egna OC Guru för att försöka pilla lite och få det stabilt men kunde ej ändra volten, även om jag valde manuel och ändrade det så hoppade det tillbaks till "normal" läge efter några sekunder.

Så jag fick ladda ner MSI afterburner vilket funkar mycket bättre.

Jag kör konstat 1075 i volt nu och fick nerclocka core till 945mhz och memory till 4200mhz för att få kortet 99% stabilt.

Kortet blir aldrig varmare än 65c

Nu undrar jag, hur fungerar detta med volt egentligen? Är det säkert att köra då t.ex 1075 eller kanske tom 1100 konstat när det ändå inte blir varmare än 65c? För som jag har uppfattat det så är det graderna som stiger om du ökar volten och 65c är inte alls mycket för ett grafikkort tydligen! Eller är det andra aspekter jag måste tänka på när jag fibblar med volten? Tänkte om jag kunde öka från 1075 till mer för att försöka få kortet stabilt i lite högre clock.

Märk väl att de rekommenderar 550w PSU och själv har jag ett 600w så det är inte problemet. Och med mitt förra 260GTX hade jag aldrig dessa problem.

Jag har ju snackat med gigabyte om detta och deras svar var följande:
"Hi again,

The hardwareteam can't reproduce the problems with this model graphics card. So the conclusion is that your card is broken ( has overclock problem).

Please contact your dealer for RMA.

best regards"

Men saken är att jag har RMA:at grafikkort innan och vet ifan om jag pallar göra det igen. Helt ärligt vill jag bara spela BF3 som faktiskt fungerar bra nu. Det funkar ju allmänt bra med nu och kortet är faktiskt fortfarande rätt bra överclockat om man jämnför med andra kort och tillverkare, dessutom var den inte dyrare än andra, tvärtom t.om billigare än vissa andra tillverkare och vid vissa tillfällen samma pris för mindre clock än vad jag kör med just nu.

Om jag nu skulle göra det och får möjlighet att välja ett annat, vad borde jag ta då isåfall? Håller mig till Nvidia så AMD går bort

All hjälp är uppskattad!

Tackar!

Av Ryze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Killeak
Happ, nyss beställt... va äre för fel på minnena då? :S

Jag antar att de kanske inte är de snabbaste på marknaden eller något... Men om man inte kan mycket om minnen som jag och du med verkar det som så behöver du nog inte oroa dig allt för mycket

Av Ryze

Kan vara att du måste uppdatera din bios, jag föreslår att du provar med den senaste bios versionen (kanske inte beta dock)

Av Ryze

Ännu en anledning till att undvika beta verkar det som

Av Ryze
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Klicka lite duttar på heatspreadern och "massera" ut det med hjälp av kylaren.. Typ "rita ut" ett tunt lager över hela.
Så har jag alltid gjort, och det har funkat bra i 7-8 år nu..
Mängden bör motsvara ungefär ett riskorn som dom brukar säga..

Amen det låter ju inte så svårt... Ska försöka göra så nästa gång! Tack för hjälpen

Av Ryze

Ännu en fråga, hur exakt brukar ni göra när ni kletar ut kylpastan på cpu:n, och hur mycket brukar ni använda? Jag har ännu inte lyckats komma på en bra rutin för detta... Blir lixom lite fummel och sedan "Ja, de blir nog skitbra"....

Tips vore bra

Av Ryze

Jag behöver köpa ny kylpasta, va rekommenderar ni?? Arctic Silver??

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=302888

Av Ryze

Okay, Jag är inte alls bra när det gäller att överclocka saker. Men jag har en sådan processor sedan 1 år tillbaka (AMD Athlon 64 X2 4200+). Jag köpte den som en box, då ingår ju fläkt. Hur bra är den egentligen om jag vill överclocka?

Och en liten basic guide till hur man ska överclocka vore trevligt också..

Jag har ett Asus A8N5X moderkort...

Jag kollar Tempen på min CPU och den är just nu 42 C. Ganska högt?

Om den fläkten är kass är dessa något bättre då?

https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=335080
https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=330007

Dom är inte så vansinigt dyra, och vilken kylpasta rekommenderar ni?

Av Ryze

Jo det är sant, jag har ett Socket939-moderkort.

Jag körde memtest med gamla minnen, Och den körde alla testen 100% pass, sen starta testen om.... Så jag reseta datorn, kanske dumt? Men det stod inget ting i "loggen" eller någonstans om att det skulle ha blivit fel.

Sen när jag skulle köra med mina nya minnen så fick jag inte igång datorn alls. Inte ens biosen kom fram... Hur jag än satte i minnen (olika slots). Känns som dom är defekta eller något. Minnen är dock inte min starka sida....

Va tror du Hardware Guy?

EDIT: Okay, så jag testade endast 1 av de nya minnen åt taget, Det ena funkar hur bra som helst tydligen, men det andra ger mig bara en svart skärm... Även nu kör jag det det andra nya minnet med ett av mina gamla utan problem. Men så snabbt jag sätter in 3 minnen så blir det DDR 333 Single Channel 64-bit.

Av Ryze

Konstigt problem med minne.

Jag lämnar igång min dator över natten, har aldrig varit problem innan, några gånger har den varit igång 3 eller 4 dygn irad. Men iallfall, när jag kommer tillbaks till datorn nästa dag, så är den i "vilo läge". Jag rör på musen för att få fram XP. Men inget händer, "Den har väl hängt sig" tänkte jag och reseta datorn. Men samma sak då. Jag hör fläktarna gå igång och hårddiskarna varvar upp och inget annat händer inte ens biosen dyker upp. Skärmens "LED" är orange istället för grön.

Så jag börjar fifla med grafikkortet först men inget hjälper, sedan flyttar jag omkring mina minnen och tar ut ett av mina 4 st 512MB DDR400 PC3200 minnen. Då går datorn igång och windows startar. Fast när jag vill stänga av datorn i windows, genom att just välja "stänga av" så fick jag blue screen och datorn startades om, "Jaha?" tänkte jag.

Jag vill testa med mitt fjärde minne igen, men då dök problem nr 1 upp igen, svart skärm.... Så jag tar ut ännu ett minne istället, och lämnar totalt 2 st i datorn. Den startar igen...

Saken är den att jag nyligen köpt 2x512 minnen (typ en månad sedan), så jag testade med endast mina gamla minnen och endast mina nya minnen.

Med de gamla står det ungefär så här i biosen:

Memory 400 DDR Dual Channel 128 bit

Och med endast de nya minnen står det ungefär så här:

Memory DDR 333 SINGLE Channel 64 BIT

Vafan kan det vara? Det har funkat hur bra som helst tills idag... Jag hoppas någon läser detta långa inlägg och all hjälp jag kan få är jag väldigt tacksam över!

Tack för mig.

Av Ryze

Vodafone/Telenor ikoner i meny

Hejsan! Jag har en K800i med telenor abonemang!

Jag fick ett tema från min flickvän som har en w810i, men saken är den att på hennes mobil så ändrades alla ikonerna i huvudmenyn. Medans mina är exakt de samma (de fula vodafone ikonerna) när vi har samma tema. Även hon har telenor abonemang. Finns det ett sätt att göra så att även mina ikoner ändras?

Tack!

Av Ryze

Jag har själv köpt ett Gainward kort till att börja med, RMA:ade tillbaka det till komplett och fick ett ASUS av dem, det ni säger att ASUS klarar sig bäst är inte fallet för mig tyvärr, så jag RMA:ade tillbaka ASUS kortet med, BANG! Dom hittade inget fel på det medans dom gjorde det med Gainward kortet, båda korten är icke-fabriksöverklockade.
Komplett själva har sagt att det kan vara moderkortet, nätaggregatet eller minnena... Kan det stämma tro?

Jag har följande:
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311983 : Moderkort
http://www.joujye-computer.com/psu2_jj-460ppsa.htm : Nätaggregat
och två DDR 400mhz (3200) ett Canyon och ett Twinmos, dessa minnen hade jag i min förra dator och gav mig inga problem då.

Kompletts mail:
Följande tester har utförts:Installation/Stresstest, Komplett installation
av Windows XP samt alla drivrutiner - OK
Stresstest, 3DMark2005 5 loops - OK
Stresstest, 3DMark2006 5 loops - OK
Stresstest, VillageMark (OpenGL) 30min - OKStresstest, FableMark 30min - OK
Speltest, Oblivion 60 min - OK
Oblivion har varit igång över natt, drygt16 timmar
testat under heat box för att simulera dålig ventilation i låda

Vafan ska man göra?!?

Av Ryze

Inte höga temps men ändå är datorn konstig...

Hejsan!

Jag har nydligen uppgraderat min dator och har lite problem, främst då jag spelar Oblivion (har inte provat andra spel så mycket än, har inte hunnit). Men när jag börjar lira det så antingen efter en relativt kort tid (ca 10min) men ibland längre tid (ca 45min) så får jag konstiga grafikbuggar, ibland väldigt kraftiga sådana, och sen när jag quitar spelet så är den blinkar skärmen svart och tilbaka till skrivbordet rätt snabbt (tänk er som ett väldigt slött stroboskop). Ibland får jag även bluescreen. Ibland så bara försvinner min ena hårddisk. alltså att varken biosen eller windows hittar den, poff bara borta. Måste stänga av datorn då och sätta på den igen, då hittar den hårddisken igen.

Dator:
Asus A8N5X moderkort
Gainward Bliss 7900GT 256MB
AMD Athlon 4200+ 64 X2
Sound Blaster Live!
2 st Maxtor DiamondMax 10 250GB SATA2 16MB 7200RPM (körs på SATA1)
Windows XP Pro.
460W Nätaggregat

Temperatur:
Hårddiskarna ligger på runt 42-45 C
Grafikkortet runt 45 C i idle och 50 C vid spelande
Processor 35 C i idle och 47 C vid spelande
Moderkort 35 C i idle och 37 C vid speland

PS. Inget är överklockat

Alla tips och förslag uppskattas!

Av Ryze

Okej, Jag är ny här och rätt n00big när det gäller att överclocka. Jag har köpt ett Gainward 7900GT, men jag lyckas inte komma i högre än 495/745 (komupp i 57-60 grader efter lite Oblivion) när kortet är helt stock. Såg en snubbe som skrev att han hade kommit upp i 530/749 när kortet är helt stock. Så om jag läst rätt på denna tråden så har jag helt enkelt fått ett dåligt kort. Om jag ens höjer till 500/745 så när jag ska spela Oblivion så blir bilden riktigt messed up på mindre än några minuter. Hade det hjälpt mycket att köpa en sån där vf-900 (eller vad dom nu exakt heter) för volt-mod är nog inte så aktuellt för mig, riktig jävla n00b när det gäller sådana saker.

Och som det frågats innan i tråden, men som jag inte har lyckats se något svar på. Vad använder ni för program för att klocka? Själv kör jag med EXPERTool Safe Mode som kom till Gainward kortet. I Riva Turner 15.8 kunde jag inte alls klocka kortet, funktionen fanns bara inte där.