Inlägg

Inlägg som Taharez har skrivit i forumet
Av Taharez

Beställde en i måndags, kom idag men kan inte ta emot förrän på fredag Hoppas verkligen på 0 död pixlar och S-IPS..

TheJaff: Hatar sådana typer, har man serviceyrke får man fan vara lite service-minded också. Lycka till med panelen

Av Taharez

Hmm, jag har också en 710T, undrar om det blir störande om man skulle ha den bredvid Dell:en? Den verkar vara precis vad jag vill ha annars, men om man stör sig bildkvalitén kanske den inte blir så bra.

Av Taharez

Sitter med ett A8N-E jag med, har precis (i torsdags) stoppat i ett X-Fi ExtremeMusic, och det är stor skillnad. Hade också börjat bli trött på knastrigt och hackigt ljud, så det var en bra investering. Det du får med de dyrare X-Fi är väl mer I/O-val, typ frontpanel och så.

Av Taharez

Jepp, VF900 är grym. Mycket tystare än original och betydligt effektivare kylning.

Av Taharez

Har Freezer 64 Pro, VF900, och NB47J på ett A8N-E med 7600GT, funkar grymt bra måste jag säga. Kan dock förstå att det kan bli problem med längre grafikkort och annan kylare med NB47J.

Av Taharez

http://service.futuremark.com/compare?3dm06=332971

3377, med systemet i sig. Har inte maxat varken CPU eller GPU än, men vågar nog inte gå mycket längre med min gamla svaga PSU

Av Taharez

Har ju hört från flera att deras 7600gt med orginalkylning har höga temperaturer, och med tanke på att mitt körde på rätt respektabla temps med samma kylning så antar jag att vissa kan haft lite otur med stock-kylningens montering. Angående vf900, det är den jag kör nu, och med tanke på att temperaturerna vid full belastning och överklockning är rejält under vad jag hade på idle innan, så är jag mycket nöjd

Av Taharez

Låter som du haft otur med ditt ex, mitt xfx med stock-kylning låg på runt 50 idle / 60 load. Skulle definitivt rekommendera dig att byta kylning iaf, då den som sagt låter en hel del. Mitt kort ligger nu (överklockat som i sig) på 39/46, och det lär ju bli ännu större förbättring för dig, om inte kortet är trasigt.

Av Taharez

Monterade precis en vf900 med AS5 på ett 7600gt, sänkte temp från drygt 50 idle till 39-40, går inte över 50 som jag sett under belastning. Bör nämna att min låda endast har en 80mm på utblås, och att cpu + systemtemperaturer inte påverkades nämnvärt. Jag tycker naturligtvis kylaren var suverän

Av Taharez

Mitt 7600GT ligger på 50 i idle och 56-58 under full belastning, med orginalkylning. Personligen tänkte jag skaffa en Zalman VF900-CU (http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=192&code=013... http://www.buggy.nu/index.php?a=search&q=zalman+vf900).

Update: Har precis moterat VF900 nu, ligger på 39-40 i idle på lägsta hastighet Sjysst kylning..

Av Taharez

Jag får 50 vid idle, 56-58 vid full load med ett XFX7600GT, orginalkylning (fan vad den låter!). Ska införskaffa en vf900-cu snarast så man får ner ljudet lite. Verkar ha bra överklockningspotential, autodetectar 680/1640 med coolbits, ska dock vänta med mer omfattande tester tills jag har ny kylare.

Har för övrigt en gammal skitlåda med en 80mm på utblås, så lådan är inte direkt välventilerad..

Av Taharez

Bra timing, ska hämta en packe nya delar hos er i gbg i morgon

Överlag har jag jag bara fått positiva intryck av Komplett, bra leveranshastighet, bra och trevlig personal. Jag fick ett felaktigt meddelande om att min beställning kommit in igår, men fick sedan ett samtal där en trevlig person förklarade misstaget. Spelar ingen roll för mig eftersom jag ändå inte tänkte åka in förrän i morgon, men det är kul att bli underrättade så snabbt som möjligt om sådant.

Produkter:
- Förutom de tidigare nämnda (OCZ, Lian LI, etc), vill jag för tillfället bara lägga till Galaxy grafikkort, startade en tråd om deras icke-standardimplementation av GF7600GS för ett tag sedan, men hittade ej deras kort i sverige. Slutade med att jag köpte ett xfx7600gt hos er, men jag lär väl får slänga på en Zalmankylare själv för att få rimlig ljudnivå.

Angående den nya sidan, så tycker jag att det finnas ett antal förändringar som skulle gynna användarna (iaf mig ):
- Konfigurerbar meny: som en del har sagt, den gamla var lite lättare att använda om man visste var man skulle direkt, kanske kan ni göra det till ett val? Man kan välja att t ex ha Datorutrustning som default, då ser man den menyn direkt när man loggat in.
- Nyheter - Skulle vara trevligt att kunna ställa in att man vill se nya produkter inom t ex processorer när man loggar in (istället för att se alla typer och bara några få i boxen på högersidan), skulle vara en väldigt trevlig funktion imo.
- Angående erbjudandena - Jag håller med föregående om att det börjar bli svårt att få överblick, en sida med mindre thumbnails och alla erbjudanden på skulle vara uppskattad (eventuellt med en kort-version på högersidan istället för nuvarande animerade boxar, blir lite irriterande)
- Angående produktbilder - Även här håller jag med de tidigare kommentarerna, fler bilder på framförallt chassin och moderkort skulle vara väldigt bra, kanske gör så att man får upp ett mindre fönster med en stor bild, och klickbara thumbnails i nederkant när man klickar på en bild? Skulle bli ganska lättöverskådligt på så sätt.
- Underkategorier för nätagg - Jag tycker det skulle vara mycket bra med ytterligare uppdelning av nätaggen, förslagsvis efter effekt. Även information om hurvida ett nätagg är modulärt eller ej skulle vara trevligt, helst i titeln.
- I övrigt tycker jag ni har en väldigt välfungerande sida, stort plus för sökrutans placering, gör den i stort sett omöjlig att missa

Hoppas dessa kommentarer var till någon nytta, kul att se att ni är intresserade av vad besökarna vill ha.

Av Taharez

Tack för svaren! Det jag tyckte var intressant var överklockningsmöjlighterna (dual bios, stabil, tystare och svalare än 7600gt vid samma hastighet), samt att standardkylningen verkar imponerande. Jag funderar egentligen på ett 7600gt, men kylningen där är ju inte direkt tyst efter vad man hört (förutom silent-modellerna som kostar över 2k). PNY-kortet verkar intressant, om det har samma överklockningspotential med typ en VF700-Cu..

Det enda Galaxy-kort jag hittat i en svensk butik är för övrigt ett 6600. Lite tråkigt om de producerar sådan här till synes innovativ hårdvara.

Av Taharez

Galaxy 7600GS

Någon som sett denna recension: http://www.hexus.net/content/item.php?item=5588&page=1?
Verkar väldigt intressant då jag letar efter ett billigt och tyst kort, någon som vet om Galaxy säljs av någon svensk butik?

Av Taharez

Tack för svar! Kollade på buggy, men fick bara någon hundralapp billigare totalt, och med olika leverantörer blir frakten högre än vinsten på det..

Angående överklockning, finns det något bättre moderkort i samma prisklass(<1500kr) som inte har alltför hög ljudvolym på kylningen? Liknande med minnen (ca 1000kr). Önskar inte nå några enorma klockfrekvenser, men en märkbar höjning skulle vara trevligt.

Har inte spelat på den datorn som tur är, har en T43:a också som klarat det mesta, dock blir den extremt varm och grafikkortet är inte det bästa (X300)

Av Taharez

Hjälp med datoruppgradering

Jag tänkte uppgradera min gamla burk snart, vilken ser ut som följer:
-Tråkigt ATX chassi, men det funkar
-350W FSP PSU
-SP250(SATAII)
-Syncmaster 710T
-1.3GHz Duron..
-512MB PC2700
-GF2MX

Nya komponenter:
-eVGA 7600GT CO
-Corsair TWINX1024-3200C2 2x512Mb
-ABit KN8-SLI
-A64 3000+

Totalt pris för ovan blir ca 5700:-, vill helst inte spendera mer än 6k.
Vill helst ha det så tyst som möjligt, ( därav passivt kylt MB ), så förslag på annan kylning till CPU/GPU är också välkomna. Kommer antagligen att testa överklockning, syftet med burken är i första hand spel/grafik.

Kommentarer på / idéer till ändringar på komponenter etc mottages tacksamt!