Inlägg

Inlägg som Taharez har skrivit i forumet
Av Taharez

Många bra tips! Jag avhåller mig från tips runt 00-talet och bakåt då jag inte vet hur mycket av min känsla för dem som beror på nostalgi

Här är tre udda pärlor, alla är absurd humor på helt olika sätt, alla gick i två säsonger:

  • Better off Ted, utspelar sig på forskningsavdelningen på gigantiskt ondskefullt företag (https://www.imdb.com/title/tt1235547/)

  • Don't Trust the B---- in Apartment 23, också absurd humor men helt annan miljö, med Krysten Ritter (Jessica Jones) i högform, och James Van Der Beek (från Dawson's Creek där i princip alla andra skådespelare blev betydligt mer kända i andra roller) som en helt bisarr (förhoppningsvis) version av sig själv. Observera att avsnittsordningen (både originalsändning och på Netflix) är helt fel av någon anledning,så googla rätt ordning för bäst upplevelse (https://www.imdb.com/title/tt1819509/)

  • Dirk Gently's Holistic Detective Agency, baserad på karaktärer och stil från Douglas Adams böcker, men inte någon direktöversättning av storylines, lysande tolkning med en fantastisk uppsättning karaktärer IMHO. (https://www.imdb.com/title/tt4047038/)

Av Taharez

Sålt, tack för visat intresse och lycka till i GPU-jakten övriga!

Av Taharez

Har kontaktat vinnande budgivare, kommer stänga denna när affär är avslutad.

Av Taharez

Tänkte uppdatera för tydlighet, @OmaWaka har fortfarande ledande bud då övriga bud här och på PM inte varit för upphämtning. Tänkte annonsen låta ligga till imorgon eftermiddag iaf så får några fler chansen

Av Taharez
Skrivet av Aspen98:

16 500kr + frakt

Som nämns i annonsen är det endast avhämtning som gäller, jag är inte bekväm med att skicka såpass dyr vara med min erfarenhet av fraktbolag.

Av Taharez

Wow, snabba bud Kollar inte här hela tiden under dagen men ledande bud är nu 15k via PM, ber dock alla att hålla buden till tråden här för att underlätta för alla.

Av Taharez

MSI GeForce RTX 3080 SUPRIM X 10GB

Hade den stora turen att få tag i ett nytt 3070 för en vecka sedan, och nu fick jag mitt 3080 som jag beställt sedan tidigare. Funderar därför på att sälja vidare 3080 till bättre behövande (dvs Sweclockers-gamer snarare än miner) då jag klarar mig med 3070 för tillfället.

Helt nytt och oöppnat.

Endast avhämtning/Swish i Stockholm/Bromma

Läs hela annonsen här

Av Taharez
Skrivet av b1ghen:

Hade gått upp till i alla fall ett 1660 Super och köpt en något billigare nätdel.

Tack, tips på alternativ PSU?

Av Taharez
Skrivet av orig_rejser:

Vad är det för last? Stora databaser, virtualisering?
Skiljer sig ju lite i specen.
T.ex. stora databaser är ju antal diskar minst lika viktigt som ram och cpu så du kan dela upp logg osv.
Kommer den köra server med desktop eller vanlig windows? (antar windows och inte linux eftersom den ska spela lite också).

Är det viktigaste workstation eller spel?
Tillförlitlighet under längre tid eller prestanda?

Bra frågor!

Gällande last körs virtualisering då och då, men belastningsmässigt främst egenbyggd simulering som skalar bra med antal trådar (och minne, mängd viktigare än hastighet). Inga tunga databaser.
Windows för spel och viss utveckling, men multibootar med Linux i dagsläget för vissa saker och kommer nog köra mer workloads där framöver.
50/50 spel/workstation skulle jag säga.
Jag kör inte 24/7, utan det är last under timmar i taget oftast. Koda, kompilera, testaköra, etc. Så inga krav på server-uthållighet.

Av Taharez

Feedback på ny workstation / speldator med 5900x uppskattas

Hej!

Håller på att plocka ihop delar till min nya stationära som kommer att ersätta min fyra år gamla arbetshäst med 6700k, 32GB, GTX1080.

Har hänt en del sedan sist, så skulle behöva feedback på komponentval.

Förutsättningar:

  • Ingen hård budget, men tänker inte köpa dubbelt så dyra komponenter för +10% prestanda heller.

  • Ja, jag kommer att ha användning för 100+ GB RAM (icke-spellaster)

  • Grafikkort är högst tillfälligt (hade tänkt återanvända det gamla, men det gick och dog i helgen), kommer att sikta på 3080(TI) 20GB eller 3090 framåt våren då jag kommer att kunna använda högre minnesmängd. Men tar emot tips om något har tips på bättre tillfällig lösning då jag bara plockade första jag såg nu.

  • Spel körs i dagsläget på en 4k/60Hz-skärm, men detta är såklart inte ett krav för den tillfälliga lösningen

  • Ingen lagringsenhet i listan då jag tänker återanvända en PCIe-M.2-SSD från nuvarande datorn, iaf till en början.

  • Funktion över form, RGB etc. är ett minus för mig då jag inte vill betala för något jag inte använder

Huvudfrågorna för mig är:

  • Komponentkompatibilitet, t.ex.

    • Kylförmåga i förhållande till värmeutveckling

    • Minnen med moderkort, hittade inget 4x32 kit i QVL, men moderkortet ska stödja 128GB, så om någon har testat liknande skulle det vara toppen att veta hur/om det funkar

    • AIO:n med chassi och moderkort/minnen, har inte lyckats hitta storlekar och marginaler, men tänker att kylaren skulle kunna slå i minnena om de sticker upp för mycket?

  • Ljudnivå, vet att det inte är de tystaste komponenterna i världen, men skulle gärna höra om det är något som står ut och där det finns ett bättre alternativ utan att det kostar det dubbla

  • Annat, om något är heltokigt eller har bättre alternativ (är inte lika påläst som jag brukade vara kring komponenter så är tacksam för tips).

https://komponentkoll.se/bild/YYFYh.png

Av Taharez

Grym serie!
Älskar man skruvade komedier så kan jag lägga till Arrested Development (men den kanske alla har sett redan) och Better off Ted på er utmärkta rekommendationslista.
Angående 30 Rock så är den nästan värd att se bara för Dr Spacemans få inhop (även om den är rolig i övrigt också).

Av Taharez

Dell U2412M

Säljer 2st väl fungerade 1920x1200-skärmar då jag uppgraderat till 4K. 1000:- st, 1800:- för båda, eller bud. Endast avhämtning!

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=946255

Läs hela annonsen här

Av Taharez

@sebbeh: Haha, ja, tycker fortfarande det är ett riktigt snyggt chassi också, trots att det har några år på nacken

Av Taharez

Äldre stationär i Antec P150

Levereras i chassits originalkartong, monterad med nedan listade komponenter (verifierad bootning på annonsdatum). Skick enligt bild.

Chassi: Antec P150
PSU: Antec Neo HE430
Moderkort: Gigabyte GA-P35-DS3R
CPU: Intel Core 2 Duo E4400 2.0GHz
Minne: Corsair DDR2 4x1GB
GPU: Gainward Geforce 8800GT
DVD-brännare

OBS! Ingen HDD/SSD eller OS-licens medföljer!
Endast upphämtning så att skick kan verifieras på plats

Ingen aning vad den kan vara värd, så får se vad (om) folk är intresserade att bjuda

Läs hela annonsen här

Av Taharez

Grymt! Synd att jag är borta över just den här helgen, har ju två burkar som jag inte använder stående hemma! Ingen chans att utöka till måndag?

Av Taharez
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arkebuzer

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jakob_S
Det är ju bara att gratulera men WTF !!!
Jag beställde ju ett 19/11 och har "förväntat sänddatum 2007-12-07"

Samma här :S
Undrar vad det beror på... får man inte grejerna den 7'e blir det dock RIKTIGT drygt. <håller tummarna>

Råkade ut för samma sak, så jag mailade Komplett, följande svar fick jag (frågade även hur sannolikt det var att nuvarande datum stämmer):

Citat:

Hej,

Lagret prioriterar inte efter datum utan efter effektivitet, så om du har en mer komplex order kan du få den efter någon som beställt före dig eller vice versa.

Datumen verkar osannolika ja.

Det ska även nämnas att det enda min order innehåller är grafikkortet och ett minneskort som fanns på lager.. Riktigt sunkigt sätt att prioritera imho, nu blir det förmodligen inget nytt kort i år...

Av Taharez

Personligen tycker jag att 4x DVI på ett kort är det mest intressanta, verkar kunna vara en smidig lösning för många skärmar.

Av Taharez

Gigabyte GA-P35-DS3R fick jag precis hem, känns väldigt prisvärt imho. Jag har bara haft Asus-kort innan, men blev sugen på att testa Gigabyte nu när deras P35-kort fick så bra kritik. Nu väntar jag bara på minnet som det av någon anledning tog Komplett tre dagar att packa..

Av Taharez

AFAIK har Nvidia plugins som implementerar vissa filter på deras GPU:er, och i PS CS3 ska GPU-acceleration tydligen vara inbyggd till viss del (tillsammans med bättre utnyttjande av multi-core CPU:er).

Av Taharez

Fick min för ca 20 minuter sedan, S-IPs, inga döda pixlar Dock känns såpaeffekten väldigt märkbar bredvid min gamla 710T. Är också väldigt svårt att syncha dessa båda displayer hyffsat, nu visar de samma bild väldigt olika.